مواد لازم و آموزش کتلت برنجی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کتلت برنجی
کتلت برنجی که به نام کتلت برنج هم شناخته میشود، یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که میتوان آن را با مواد مختلف تهیه کرد. این کتلت خوشمزه را میتوانیم به سلیقه خود به شکل ساده درست کنیم یا برای مهمانیها و مجالس به صورت مجلسی و خاصتری تهیه کنیم. این کتلت معمولاً به عنوان پیش غذا در مهمانیها سرو میشود، اما میتوانیم از آن به عنوان یک غذای کامل در خانه استفاده کنیم. اگر بخواهید کتلت برنجی را مجلسیتر درست کنید، بهتر است آن را به صورت شکم پر تهیه کنید. مواد داخلی کتلت برنجی بسته به سلیقه شما است و میتوانید از گوشت یا مرغ به همراه قارچ، فلفل دلمهای و دیگر مواد استفاده کنید. برای دیدن آموزش کامل طبخ این غذا، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 2 پیمانه |
پنیر پیتزا | 1 فنجان |
پیاز | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 200 تا 300 گرم |
کالباس خرد شده | 50 گرم |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
ذرت | ½ فنجان |
پاپریکا | ½ قاشق سوپخوری |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سس کچاپ | 1 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | ½ لیوان |
تخممرغ | 1 عدد |
شیر | 3 قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | ½ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آویشن و زردچوبه | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کتلت برنجی
مرحله اول
برای تهیه کتلت برنجی، ابتدا پیاز را پوست کنده و میشوییم و سپس آن را به صورت ریز خرد میکنیم. کالباس را هم کوچک خرد میکنیم. فلفل دلمهای را میشوییم و سر و دانههای آن را جدا مینماییم.
مرحله دوم
سپس فلفل دلمهای را هم به صورت نگینی خرد میکنیم. یک تابه بزرگ را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم. بعد پیازها را داخل تابه میریزیم و کمی تفت میدهیم تا نرم شوند.
مرحله سوم
حالا گوشت چرخکرده را اضافه میکنیم و به مرتب این مواد را تفت میدهیم تا رنگ آن تغییر کند. سپس کالباس و فلفل دلمهای را به مخلوط اضافه کرده و چند دقیقه دیگر هم تفت میدهیم تا نرم شوند.
مرحله چهارم
سپس ذرت، فلفل، آویشن، پاپریکا و کمی نمک را روی مواد میریزیم و تفت میدهیم. مواد را به کنارههای تابه میکشیم و وسط تابه کمی جا خالی میگذاریم و رب گوجهفرنگی را در آنجا میریزیم.
مرحله پنجم
بعد از یک دقیقه تفت دادن، سس کچاپ را اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند. سپس شعله را خاموش میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، یک قابلمه را با آب پر میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. کمی نمک به آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله هفتم
حالا برنج را میشوییم و آب آن را خالی میکنیم. سپس برنج را داخل آب در حال جوش میریزیم و کمی هم میزنیم. اجازه میدهیم برنج خوب بپزد و نرم شود. بعد از پخت، آن را آبکش کرده و داخل یک کاسه میریزیم.
مرحله هشتم
سپس فلفل، مقداری زردچوبه، آویشن و پنیر پیتزا را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا مواد به هم آغشته شوند و گرمای برنج پنیر را ذوب کند. حالا تخممرغ را در یک کاسه میشکنیم.
مرحله نهم
تخممرغ را با چنگال خوب هم میزنیم تا یکدست شود. سپس شیر را به آن اضافه میکنیم و این کاسه را کنار میگذاریم. آرد سفید را در یک کاسه دیگر میریزیم.
مرحله دهم
آرد سوخاری را هم در یک کاسه جداگانه میریزیم و کنار میگذاریم. یک کاسه آب نیز در نزدیکی خود داریم. مقداری از مخلوط برنج را به اندازه یک نارنگی در دست میریزیم و کف دست را باز میکنیم.
مرحله یازدهم
کمی از مواد داخل تابه را برمیداریم و در وسط برنج میریزیم. سپس کمی پنیر پیتزا روی آن میگذاریم و برنج را دور مواد جمع میکنیم. با دست آن را خوب میپوشانیم تا مواد بیرون نریزند و بعد آن را اول در آرد سفید میغلطانیم.
مرحله دوازدهم
سپس آن را از آرد خارج میکنیم و سریعاً در تخممرغ میزنیم تا کاملاً آغشته شود. در نهایت آن را در آرد سوخاری میغلطانیم و در یک ظرف دردار قرار میدهیم. به همین ترتیب، بقیه مواد را هم آماده میکنیم و در ظرف قرار میدهیم.
مرحله سیزدهم
بعد در ظرف را میبندیم و در یخچال میگذاریم تا یک ساعت استراحت کند. در یک قابلمه کوچک، روغن سرخکردنی را روی حرارت کم میگذاریم تا کم کم داغ شود.
مرحله چهاردهم
سپس روغن را از حرارت بیرون میآوریم و کتلتهای آماده را یکی یکی به آرامی در روغن میگذاریم. هرگز کتلتها را روی هم نگذارید چون به هم میچسبند و شکلشان خراب میشود.
مرحله پانزدهم
با کفگیر سوراخدار، کتلتها را جابهجا میکنیم تا همه طرف آن خوب سرخ شود. کتلتهای سرخ شده را در یک توری قرار میدهیم تا روغن اضافی آن خارج شود و سپس آنها را در ظرف مورد نظر میچینیم. نوش جان!