مواد لازم و آموزش کتلت تکیر داغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کتلت تکیر داغ
کتلت تکیر داغ یکی از غذاهای خوشمزه و معروف شهر تکیر داغ در ترکیه است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. برای یادگیری این دستور پخت عالی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
گوشت گوساله | ۸۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
آب | ¼ لیوان |
پودر نان خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | ۱ قاشق چایخوری |
زیره سبز | ۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۲ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱٫۵ قاشق چایخوری |
مواد لازم سس کتلت | |
سس فلفل | ۱ قاشق چایخوری |
گوجه فرنگی | ۲ عدد بزرگ |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
دستور پخت کتلت تکیر داغ
مرحله اول
برای درست کردن کتلت تکیر داغ خوشمزه، ابتدا گوشت را خوب میشوییم و سپس آن را چرخ میکنیم و داخل یک کاسه میریزیم. بعد از آن به گوشت، آب لیمو، فلفل سیاه، پاپریکا، جوش شیرین، زیره سبز و نمک اضافه میکنیم و به مدت ۵ دقیقه خوب ورز میدهیم.
مرحله دوم
سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و آن را به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار میدهیم. در این فاصله پیاز و سیر را پوست کنده و میشوییم، سپس با رنده ریز رنده میکنیم. حالا گوشت را از یخچال بیرون میآوریم.
مرحله سوم
بعد از آن، سیر و پیاز را به گوشت اضافه میکنیم و…
“““html
با پودر نان خشک و آب ترکیب را آماده میکنیم و با دستان خود به خوبی ورز میدهیم تا همه مواد به هم بچسبند. این کار حدود ۳ تا ۴ دقیقه زمان میبرد. سپس مقداری از مواد را برمیداریم و به شکل دلخواه درمیآوریم.
مرحله چهارم
میتوانیم به هر شکلی که دوست داریم، مواد کتلتها را شکل دهیم. من معمولاً آنها را به شکل مستطیلی و دراز درست میکنم. سپس آنها را در یک ظرف میچینیم و رویشان را با سلفون میپوشانیم و برای حدود ۴ ساعت در یخچال قرار میدهیم.
مرحله پنجم
بعد از گذشت ۴ ساعت، مواد کتلتها را از یخچال بیرون میآوریم. در یک تابه مقداری روغن زیتون میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا روغن به آرامی داغ شود. سپس کتلتها را به آرامی در تابه میچینیم و حرارت را بالا میبریم.
مرحله ششم
حال کتلتها را در تابه جابجا میکنیم تا همه طرفهایشان کمی سرخ شوند و رنگشان تغییر کند. سپس در تابه را میگذاریم و حرارت را کم میکنیم تا کتلتها به آرامی بپزند. هر ۳ تا ۴ دقیقه یکبار در تابه را برمیداریم و کتلتها را جابجا میکنیم تا بهتر سرخ شوند.
مرحله هفتم
در انتها، گوجه فرنگی را شسته و با رنده ریز رنده میکنیم. سپس سس فلفل، پاپریکا و فلفل سیاه را به آن اضافه میکنیم و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً یکنواخت شوند، سپس آنها را در یک تابه مناسب میریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله تابه را روی حرارت میگذاریم و کمی مواد سس را تفت میدهیم تا غلیظ شوند. در پایان، کتلتهای سرخ شده را در ظرف سرو میچینیم و سس آماده شده را در یک کاسه کوچک کنار کتلتها قرار میدهیم.