مواد لازم

مواد لازم و آموزش کتلت ماش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش کتلت ماش

کتلت ماش یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. این کتلت خوشمزه مانند کتلت گیاهی، بدون استفاده از گوشت درست می‌شود و به همین دلیل برای کسانی که گوشت نمی‌خورند، گزینه مناسبی است. البته در بعضی از دستورها می‌توان کمی گوشت چرخ کرده هم اضافه کرد، اما دستور اصلی برای کتلت ماش بدون گوشت است و بر پایه سیب‌زمینی تهیه می‌شود. همچنین در تهیه این کتلت از سبزیجات معطر مانند پیازچه، جعفری و گشنیز استفاده می‌شود و افزودن سبزیجات معطر محلی می‌تواند طعم این کتلت را بهتر کند. برای یادگیری نحوه تهیه این غذا، ادامه مطلب را با سایت رضیم دنبال کنید.

مواد لازم برای 4 نفر
سیب زمینی 2 عدد بزرگ
ماش 1 پیمانه
پیاز 1 عدد درشت
سیر 2 حبه
جعفری و گشنیز 1 دسته کوچک
تخم مرغ 1 عدد
پیازچه 3 ساقه
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
پاپریکا و زنجبیل به مقدار کافی
فلفل سفید و فلفل قرمز به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت کتلت ماش

مرحله اول

برای تهیه کتلت ماش خوشمزه، ابتدا ماش را از شب قبل داخل یک کاسه آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. سپس ماش را آبکشی کرده و داخل یک قابلمه مناسب بریزید.

مرحله دوم

در این مرحله، 2 پیمانه آب به ماش اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا ماش به خوبی پخته شود و آب آن بخار شود. در همین حین، سیب‌زمینی‌ها را نیز به همراه 2 پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید.

مرحله سوم

حالا قابلمه سیب‌زمینی‌ها را روی حرارت متوسط بگذارید تا آبپز شوند. وقتی که ماش پخت، آن را داخل یک کاسه مناسب بریزید و بگذارید…

“““html

می‌دهیم تا کاملاً خنک شود.

مرحله چهارم

باید حتماً آب اضافی ماشن‌ها را بگیریم و سپس به کاسه‌ای که دیگر مواد را در آن داریم، اضافه کنیم. بعد از این، سیب‌زمینی‌های آب‌پز شده را پوست کرده و با گوشت‌کوب له می‌کنیم و به کاسه ماش اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله باید سیر، پیاز و فلفل دلمه‌ای را ریز رنده کنیم و سپس به کاسه مواد اضافه نماییم. سپس پیازچه، جعفری و گشنیز را ریز خرد کرده و به مواد اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

حالا تخم‌مرغ را همراه با مقداری پاپریکا، زنجبیل، فلفل سفید، فلفل قرمز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه می‌کنیم. سپس همه مواد را با قاشق یا دست خوب هم می‌زنیم تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند.

مرحله هفتم

اگر مایه کتلت شل و آبکی بود، یک قاشق پودر سوخاری ریز یا پودر نان خشک به آن اضافه می‌کنیم تا مایه حالت منسجم و چسبناک پیدا کند. سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و در یخچال قرار می‌دهیم.

مرحله هشتم

بعد از گذشت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت، کاسه مایه کتلت را از یخچال خارج می‌کنیم. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. حالا کمی صبر می‌کنیم تا روغن خوب داغ شود.

مرحله نهم

وقتی روغن داغ شد، به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت برمی‌داریم و با دست آن را به شکل گرد در می‌آوریم. سپس باید با کف دست مقداری تخت کنیم و آرام در روغن داغ قرار دهیم تا کتلت‌ها سرخ شوند.

مرحله دهم

زمانی که یک سمت کتلت‌ها سرخ شد، آن‌ها را برمی‌گردانیم تا سمت دیگر هم سرخ شود. در نهایت کتلت‌ها را در ظرف مورد نظر قرار می‌دهیم و به همراه نان و لوازم جانبی دلخواه سرو می‌کنیم.

مواد لازم و آموزش کتلت ماش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا