مواد لازم و آموزش کتلت مرغ با برنج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کتلت مرغ با برنج
کتلت مرغ با برنج یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با دستورهای مختلف تهیه میشود. این غذا شبیه به کتلت مرغ ساده است، اما در آن از طعمدهندههای متفاوت و برنج پخته شده استفاده میشود که طعم آن را بهتر میکند. همچنین میتوانیم در این کتلت از سبزیجات معطر مثل جعفری، ریحان و گشنیز استفاده کنیم. این غذا را میتوانیم با برنج یا نان سرو کنیم، یا بدون آنها و با سس دلخواهمان به عنوان پیشغذا تقدیم کنیم. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
سینه مرغ | 500 گرم |
برنج پخته شده | 1 لیوان |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد متوسط |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کتلت مرغ با برنج
مرحله اول
برای درست کردن کتلت مرغ با برنج، ابتدا سینه مرغ را به قطعات کوچکتر تقسیم میکنیم. سپس پیاز را نصف میکنیم و همراه با تکههای مرغ و 2 پیمانه آب در یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به همراه آب لیمو ترش به قابلمه اضافه میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم و میگذاریم مرغ به مدت حدود 30 دقیقه بپزد.
مرحله سوم
زمانی که مرغ کاملاً پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و کنار میگذاریم تا خنک شود. حالا گوشت مرغ را به همراه برنج پخته شده، تخممرغها، جعفری و کمی نمک و فلفل سیاه داخل مخلوطکن میریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله مخلوطکن را روشن میکنیم و میگذاریم مواد به خوبی مخلوط شوند. بعد از اینکه مواد یکدست شدند، آنها را از مخلوطکن خارج کرده و داخل یک کاسه مناسب میریزیم.
مرحله پنجم
حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم تا مایه کتلت استراحت کند. اگر وقت نداشتیم، میتوانیم مایه کتلت را بدون استراحت سرخ کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله مایه کتلت را از یخچال بیرون میآوریم و یک تابه را روی حرارت قرار داده و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. حالا کمی صبر میکنیم تا روغن داغ شود.
مرحله هفتم
حالا به اندازه یک گردو از مایه کتلت برمیداریم و با دست آن را به شکل گرد درمیآوریم. سپس آن را به روغن داغ اضافه میکنیم تا کتلتها سرخ شوند. حدود 2 تا 3 دقیقه به یک سمت کتلتها زمان میدهیم تا سرخ شوند.
مرحله هشتم
سپس کتلتها را برمیگردانیم تا سمت دیگرشان نیز خوب سرخ شود. بعد از سرخ شدن، کتلتها را روی دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس آنها را با نان یا برنج سرو میکنیم.