مواد لازم و آموزش کته اسفناج با گوشت برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کته اسفناج با گوشت
کته اسفناج با گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که میتوان آن را به شیوههای مختلف درست کرد. در گذشته، این غذا با کوکو سبزی تهیه میشد، اما اکنون معمولاً با گوشت تکهای، مثل چلوگوشت یا مرغ درست میشود. در این دستور، ما این غذای خوشمزه را با گوشت تکهای خواهیم درست کرد که یکی از بهترین روشها برای تهیه آن است. اگر میخواهید یک تجربه خوب از این غذا داشته باشید، حتماً از اسفناج تازه و سبز، مانند بی بی اسفناج، استفاده کنید. برای دیدن مراحل تهیه این غذا، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
اسفناج تازه | 1 کیلوگرم |
برنج | 4 پیمانه |
سیر | 4 حبه |
پیاز | 2 عدد درشت |
کره | 25 گرم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
گوشت گوسفندی | 400 تا 600 گرم |
چوب دارچین | 1 تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کته اسفناج با گوشت
مرحله اول
برای شروع تهیه کته اسفناج با گوشت، ابتدا گوشت را خوب میشوییم و آن را به تکههای کوچکتر تقسیم میکنیم. این تکهها باید خیلی کوچک نباشند و حدوداً به اندازه تکههای گوشت چلو باشند.
مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت خلالی برش میدهیم و آن را با کمی روغن در یک قابلمه مناسب سرخ میکنیم تا نرم شود. سپس دو حبه از سیرها را رنده میکنیم و به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا کمی زردچوبه و فلفل سیاه به مخلوط سیر و پیاز اضافه میکنیم و به مدت یک دقیقه دیگر تفت میدهیم تا خوب باهم ترکیب شوند. سپس تکههای گوشت را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا رنگ آنها کمی تغییر کند.
مرحله چهارم
سپس چوب دارچین و یک لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم. حرارت را ملایم میکنیم و اجازه میدهیم گوشت بپزد. در حالی که گوشت در حال پختن است، برنج را بر اساس نوع آن با آب ولرم و یک قاشق چایخوری نمک خیس میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، پس از اینکه اسفناج را پاک کردیم، آن را میشوییم و به صورت ریز خرد میکنیم.
“““html
در مرحله قبل، پیازهای باقیمانده را به شکل ریز خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم.
مرحله ششم
زمانی که پیازها کمی نرم شدند، سیرهای باقیمانده را رنده میکنیم و به تابه اضافه میکنیم. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه هم میریزیم. حالا مواد را کمی تفت میدهیم تا بوهای ادویهها مخلوط شوند.
مرحله هفتم
در این مرحله، اسفناج خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و آن را خوب تفت میدهیم تا آب آن گرفته شود. این کار را ادامه میدهیم تا آب اضافی اسفناج کاملاً بخار شود و اسفناج کمی سرخ شده و خوشرنگ شود.
مرحله هشتم
بعد از اینکه اسفناج به خوبی سرخ شد، تابه را کنار میگذاریم. سپس برنج خیسانده شده را در یک قابلمه مناسب میریزیم و تا یکی دو بند انگشت بالای برنج آب میریزیم.
مرحله نهم
قابلمه را روی حرارت میگذاریم و سپس کره را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه میکنیم. حالا منتظر میمانیم تا آب درون قابلمه به جوش بیاید، سپس اسفناج سرخ شده را اضافه میکنیم.
مرحله دهم
حالا به آرامی برنج و اسفناج را با هم مخلوط میکنیم تا یکنواخت شوند. سپس میگذاریم تا آب داخل قابلمه بخار شود. بعد از آن، حرارت را کم میکنیم و درب قابلمه را با یک دمکنی میپوشانیم تا کته آماده شود.
مرحله یازدهم
زمانی که حدود 30 تا 45 دقیقه برای پخت کته اسفناج گذشت، به سراغ گوشت میرویم و اگر خوب پخته شده باشد، حرارت را کمی زیادتر میکنیم تا آب داخل قابلمه زودتر تبخیر شود.
مرحله دوازدهم
اکنون زعفران دم کرده و نمک را به گوشت اضافه میکنیم و میگذاریم تا بپزد و در حالی که کته روی حرارت ملایم است، آماده شود. در پایان، کته اسفناج را در ظرف مورد نظر میکشیم و با گوشت زعفرانی سرو میکنیم.