مواد لازم و آموزش کته قالبی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کته قالبی
کته قالبی یکی از روشهای پخت برنج است که به خصوص در رستورانهای سنتی محبوبیت دارد. برای آموزش درست کردن این غذا، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای هر نفر | |
برنج ایرانی | ۱ پیمانه |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
کره | ۵۰ گرم |
روغن مایع | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری غلیظ |
دستور پخت کته قالبی
خیساندن برنج
برای درست کردن کته قالبی زعفرانی، ابتدا برنج را به همراه مقداری نمک برای ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید. سپس برنج را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و به اندازه یک بند انگشت آب روی آن بریزید.
حالا نمک و روغن را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید و به طور کامل تبخیر شود. یادتان باشد که برای تهیه برنج زعفرانی از قابلمههایی استفاده کنید که نچسب باشند.
مخلوط برنج، کره و زعفران
وقتی آب تمام شد، برنج را از قابلمه خارج کنید. سپس یک سوم از برنج را با کره و زعفران دم کرده در قابلمه بریزید و با یک قاشق خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
اضافه کردن باقی برنج ها
در این مرحله، برنج زعفرانی را با پشت قاشق محکم به ته قابلمه فشرده کنید تا ثابت شود. سپس باقیمانده برنج را به قابلمه اضافه کنید و برنج ساده را نیز به خوبی فشرده کنید تا همه چیز یکدست و قالبی شود.
پخت برنج
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پخته شود. سپس یک بشقاب روی درب قابلمه بگذارید و قابلمه را برعکس روی بشقاب قرار دهید تا کته به شکل قالبی بر روی بشقاب بیفتد.
نکته مهم
یک نکته مهم درباره مواد لازم این است که اگر میخواهید برای تعداد زیاد درست کنید، نیازی به ضرب کردن مقدار کره و زعفران دم کرده در تعداد نفرات نیست و به مقدار کمتری نیاز خواهید داشت.