مواد لازم و آموزش کته لوبیا چشم بلبلی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کته لوبیا چشم بلبلی
کته لوبیا چشم بلبلی که به دمی چشم بلبلی هم مشهور است، یکی از غذاهای مورد علاقه گیاهخواران است. البته میتوانید این غذا را با مرغ طعمدار هم تهیه کنید. لوبیا چشم بلبلی خواص زیادی دارد، اما متأسفانه کمتر از آن استفاده میشود. برخی افراد در تهیه قرمهسبزی از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنند. دمیها یا انواع کته از زمانهای قدیم در آشپزی ایرانی جایگاه خاصی داشتهاند. در این مقاله، ما طرز تهیه کته لوبیا چشم بلبلی را به شما آموزش میدهیم. پس با ما همراه باشید تا مراحل کامل را مشاهده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا چشم بلبلی | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
زعفران | به میزان لازم |
مرغ | ۴ تکه |
برنج | ۳ پیمانه |
شوید خرد شده | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
آموزش کته لوبیا چشم بلبلی
مرحله اول
لوبیا چشم بلبلی در همه فصلها به شکل خشک موجود است. برای تهیه کته خوشمزه با این لوبیا، ابتدا باید آن را تمیز کنید و بشویید. بعد از آن، آن را در آب بگذارید تا چند ساعت خیس بخورد.
مرحله دوم
آب لوبیا را عوض کرده و دوباره روی آن آب بریزید. لوبیا را با کمی نمک روی حرارت بپزید. برای تهیه انواع پلو و دمی، بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید. برنج را پاک کرده و بشویید.
مرحله سوم
سپس برنج را بسته به تازگی آن، چند ساعتی در آب خیس کنید. بعد از این که کمی نرم شد، آن را در یک قابلمه بریزید و کمی روغن اضافه کنید. اجازه دهید تا برنج بر روی حرارت بجوشد و آب آن کم کم بخار شود.
مرحله چهارم
هنگامی که آب اضافی برنج تبخیر شد، لوبیا پخته شده و شوید تازه یا خشک را به آن اضافه کنید. برای اینکه پلو خوب دم بکشد، یک دمکنی روی در قابلمه بگذارید و حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.
مرحله پنجم
پیاز را شسته و خرد کنید. سپس پیاز را در قابلمه با مقدار کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز رنگش کمی تغییر کرد، نمک، فلفل و زعفران را اضافه کنید و بعد قطعات مرغ را به آن اضافه کنید و بگذارید مرغ سرخ شود.
مرحله ششم
برای اینکه مرغ خوب طعمدار و مغزپخت شود، نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. بعد از اینکه کته لوبیا چشم بلبلی دم کشید و مرغ هم کاملا پخته شد، آن را در دیس سرو کنید و به سر سفره ببرید.