مواد لازم و آموزش کته ماش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کته ماش
کته ماش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که میتوان آن را به شیوههای مختلف درست کرد. اگر بخواهیم این غذا را بهصورت ساده برای شام یا ناهار سرو کنیم، میتوانیم خیلی ساده تهیهاش کنیم. اما اگر قصد داریم کته ماش را به عنوان یک غذای مجلسی در مهمانیهایمان سرو کنیم، بهتر است در کنار آن از گوشت قلقلی سرخشده، گوشت مرغ یا ماهیچه استفاده کنیم تا طعم بهتری داشته باشد. برای یادگیری نحوه تهیه این غذا، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر | |
برنج | 3 پیمانه |
ماهیچه بزرگ | 1 عدد |
ماش خشک | 1 پیمانه |
روغن حیوانی | 3 قاشق غذاخوری |
خرما | 6 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
چوب دارچین و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت کته ماش
مرحله اول
برای تهیه کته ماش مجلسی با ماهیچه، ابتدا ماشها را داخل یک کاسه میریزیم و به اندازه کافی آب روی آنها میریزیم تا به مدت 2 تا 3 ساعت خیس بخورند. در این مدت باید چندین بار آب را عوض کنیم.
مرحله دوم
سپس یک قابلمه را تقریباً تا نیمه آب میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. بعد از اینکه آب جوش آمد، ماشها را داخل یک صافی میریزیم و آنها را میشوییم و سپس در آب جوش میریزیم تا خوب بپزند (اما نباید له شوند).
مرحله سوم
در این مرحله، پیاز را پوست گرفته و میشوییم و بهصورت خلالی خرد میکنیم. سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن میریزیم و روی حرارت ملایم میگذاریم و پیازهای خرد شده را داخل آن میریزیم.
مرحله چهارم
حالا ماهیچه را نیز به قابلمه اضافه میکنیم و مقداری زردچوبه هم اضافه میکنیم. سپس ماهیچه و پیازها را بهطور مداوم تفت میدهیم تا رنگ ماهیچه تغییر کند. سپس 2 لیوان آب روی آن میریزیم و یک چوب دارچین به آن اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
بعد از آن، اجازه میدهیم که این مواد به مدت 5 ساعت خوب بپزند. سپس ماشهای پخته شده را داخل یک صافی میریزیم تا آب اضافه آن خارج شود. در ادامه، هسته خرماها را خارج کرده و آنها را از وسط نصف میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله، برنج را میشوییم و داخل قابلمهای میریزیم. سپس تا یک بند انگشت روی برنج را آب میریزیم و مقداری نمک هم اضافه میکنیم و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مواد را هم میزنیم.
مرحله هفتم
بعد از آن، اجازه میدهیم که آب موجود کاملاً تبخیر شود (بدون اینکه روغن اضافه کنیم) و سپس برنج را داخل…
“““html
ابتدا یک کاسه میگذاریم و داخل قابلمه مقداری روغن میریزیم. اگر دوست داشتید، میتوانید کمی زعفران دمکرده هم به آن اضافه کنید.
مرحله هشتم
در این مرحله، نان را در کف قابلمه میگذاریم تا یک تهدیگ خوشمزه برایمان درست شود. سپس دو کفگیر برنج روی نان میریزیم و بعد از آن ماش پخته شده را اضافه میکنیم. این کار را لایهبهلایه انجام میدهیم تا مقدار کمی برنج و ماش برای روی غذا باقی بماند.
مرحله نهم
حالا ماهیچهی پخته شده و خرماها را روی برنج و ماش میگذاریم. سپس بقیه برنج و ماش را روی آنها میریزیم تا کاملاً ماهیچه پوشانده شود. در ادامه، درب قابلمه را محکم میگذاریم.
مرحله دهم
حرارت را بالا میبریم تا به مدت 5 دقیقه بخار در داخل قابلمه جمع شود و سپس حرارت را ملایم و کم میکنیم تا غذا به مدت 40 دقیقه بپزد. بعد از این زمان، کته ماش را در دیس میگذاریم و ماهیچه را روی آن میچینیم. نوش جان!