مواد لازم و آموزش کرفس پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کرفس پلو
کرفس پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سالم ایرانی است که با مواد مختلفی درست میشود. کرفس کم کالری است و مصرف آن به سوخت و ساز بدن کمک میکند. این غذا به همراه برنج و گوشت تهیه میشود و به همین دلیل کالری متعادلی دارد. شما میتوانید کرفس پلو را با گوشت چرخکرده، تکهای یا مرغ درست کنید. در این دستور ما کرفس پلو را با گوشت تکهای میپزیم که بسیار محبوب است. برای یادگیری کامل طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
برنج | 4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
ساقه کرفس | 300 تا 400 گرم |
سیر | 3 حبه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
پاپریکا و پودر گل سرخ | به مقدار کافی |
کره | 50 گرم |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کرفس پلو
مرحله اول
برای تهیه کرفس پلو، اول باید گوشت را به تکههای مکعبی برش بزنیم. پیاز را پوست میگیریم، میشوییم و به صورت نگینی خرد میکنیم. حالا یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله دوم
سپس مقداری روغن به قابلمه اضافه میکنیم تا گرم شود. حال پیازهای خردشده را داخل آن میریزیم و تفت میدهیم تا سبک شوند. بعد گوشتهای خردشده را اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم.
مرحله سوم
در این مرحله زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را به مخلوط اضافه میکنیم و مواد را مرتب هم میزنیم تا رنگ گوشتها عوض شود. سپس 2 لیوان آب جوش به ظرف میریزیم و حرارت را کم میکنیم تا گوشتها به مدت 2 ساعت بپزد و مغز پخت شود.
“““html
حال کوشش میکنیم تا کرفسها را به خوبی بشوییم و آنها را روی تخته آشپزخانه خرد کنیم. وقتی که گوشتها پخته شدند، ادویه پلویی و مقداری نمک به گوشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا برای 10 دقیقه دیگر بپزند، تا ادویهها به گوشت و آب آن نفوذ کند.
مرحله پنجم
سپس گوشتها را از آب خارج کرده و در صافی میریزیم و کنار میگذاریم. کرفسهای خرد شده را به قابلمهای که آب گوشت داخل آن است اضافه میکنیم و میگذاریم با آب گوشت بپزد تا طعم آب گوشت را به خود بگیرد و به روغن بیفتد.
مرحله ششم
بعد از آن، گوشتها را به کرفس اضافه میکنیم و کمی زعفران هم به آن میزنیم. صبر میکنیم تا آب غذا کاملاً تبخیر شود. برنج را کمی زندهتر آبکش میکنیم و اگر دوست دارید، ته دیگ نان یا سیبزمینی را در کف قابلمه قرار میدهیم.
مرحله هفتم
مهم است که برنج را به آرامی و با کفگیر به داخل قابلمه میریزیم و به هیچ عنوان برنج را به یکباره نمیریزیم. حالا با کفگیر کمی برنج داخل قابلمه میریزیم و روی آن پودر گل و زعفران دم کرده و مقداری از مواد گوشتیمان را اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
دوباره برنج و سایر مواد را به صورت لایهلایه میریزیم تا مواد و برنج تمام شود. سپس روی برنج کمی کره میگذاریم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را کمی بالا میبریم تا بخار داخل قابلمه جمع شود، تقریباً 5 دقیقه.
مرحله نهم
بعد از 5 دقیقه، حرارت را کم میکنیم تا کرفس پلو به آرامی بپزد. وقتی که کرفس پلو آماده شد، داخل یک شیرجوش نیم قاشق غذاخوری روغن میریزیم و زرشک را داخل آن میریزیم و با قاشق تفت میدهیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا زرشکها نرم شوند.
مرحله دهم
سپس از روی حرارت برمیداریم. بعد با کفگیر برنج و مواد را خوب مخلوط میکنیم تا همه نقاط پلو با مواد گوشتی ترکیب شود و سپس داخل دیس میکشیم و زرشک را لابهلای برنج میریزیم. نوش جان!