مواد لازم و آموزش کلدوش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کلدوش
ایران به خاطر تنوع قومیتیاش، دارای فرهنگ غذایی غنی و متنوعی است. در هر گوشهای از این کشور میتوان غذاهای خوشمزه و خاصی را پیدا کرد. یکی از این غذاها که در ارومیه تهیه میشود، کلدوش است. کلدوش یکی از غذاهای کردی اهالی هناره، که در شمال غرب ارومیه و نزدیک مرز ترکیه قرار دارد، میباشد. این غذا بسیار خوشمزه و انرژیزا است و ارزش امتحان کردن را دارد. البته پخت آن کمی زمانبر است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه کلدوش، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران مرغ | ۶ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
سیب زمینی | ۳ عدد |
عدس | نصف پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
جو | نصف پیمانه |
برنج دانه گرد | یک سوم پیمانه |
کشمش | ۱ پیمانه |
انجیر | ۱ پیمانه |
گردو | ۱ پیمانه |
کشک | ۱ پیمانه |
ماست | ۱ پیمانه |
سبزی خشک شده آش | به اندازه ۲ مشت |
کاکوتی | ۲ قاشق غذا خوری |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
سیر | ۳ حبه |
نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
آموزش کلدوش
مرحله اول
در شروع کار، مرغ را با یک پیاز و مقداری ادویه و کمی آب میگذاریم تا بپزد. پس از پخت، آب آن را جدا کرده و کنار میگذاریم. پیازها را شسته و پوست میکنیم. سپس آنها را به صورت نگینی خرد میکنیم. یک قابلمه برداشته و مقداری روغن در آن ریخته و روی حرارت میگذاریم.
مرحله دوم
وقتی که روغن داغ شد، پیازها را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا پیازها نرم و طلایی شوند. سپس تمامی سبزیها را به پیازها اضافه میکنیم. اگر سبزی کوهی محلی در دسترس نبود، میتوانیم آن را حذف کرده یا با سبزیجات معطر دیگری جایگزین کنیم.
مرحله سوم
اما بهتر است برای طعم بهتری که میخواهیم، از سبزی کوهی استفاده کنیم. بعد از اینکه سبزیها کمی تفت خورد و عطرش بیرون آمد، نخود، لوبیا و جو که از شب قبل خیس کردهایم را به آن اضافه کرده و با مقداری آب و آب مرغ، میگذاریم تا بپزد.
مرحله چهارم
حدود یک ساعت که گذشت، عدس خیس خورده را نیز اضافه میکنیم و به مدت ۳۰ دقیقه دیگر میگذاریم تا کاملاً بپزند. آبی که برای پخت استفاده میکنیم، بهتر است آب مرغی باشد که اولیه پختهایم تا غذا طعم بهتری داشته باشد.
مرحله پنجم
سپس ماست، کشک، آرد و سیر رنده شده را در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط میکنیم و به آرامی به مواد اضافه میکنیم. مرتب هم میزنیم تا همه چیز یکدست شود. سیبزمینیها را شسته و پوست میکنیم.
مرحله ششم
سپس سیبزمینیها را به چهار قسمت تقسیم کرده و به مواد اضافه میکنیم. بعد از اینکه سیبزمینیها کمی پختند، برنج را به آن اضافه کرده و برای ۱۰ دقیقه میگذاریم بپزد. مهم است که این غذا نه خیلی آبکی باشد و نه خیلی خشک.
مرحله هفتم
این نکته خیلی مهم است. وقتی که شعله را خاموش میکنیم، نباید هم بزنیم تا غلظت بهتری بگیرد. کشمش را با یک قاشق روغن در یک تابه تفت میدهیم و کنار میگذاریم. سپس گردوها را با مقداری آب در یک قابلمه میریزیم.
مرحله هشتم
سپس آن را روی حرارت متوسط قرار داده و به مدت ۱۰ دقیقه میپزیم. پس از پخت، آن را آبکش میکنیم. سپس نصف پیمانه انجیر خشک را به مدت ۵ دقیقه میجوشانیم و در مقداری روغن سرخ میکنیم و روی غذا برای تزیین قرار میدهیم.
مرحله نهم
یک تابه را برداشته و با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا داغ شود. سپس رانهای مرغ پخته شده را که از آب جدا کردهایم، در روغن سرخ میکنیم. خوراک را در یک ظرف مناسب سرو کرده و رانهای مرغ سرخ شده را روی آن قرار میدهیم.