مواد لازم و آموزش کله پاچه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کله پاچه
کله پاچه یکی از غذاهای سنتی و محبوب در ایران است که بیشتر به عنوان صبحانه نوش جان میشود. درباره این که کله پاچه چه فوایدی دارد یا مضر است، نظرات مختلفی وجود دارد، اما همه بر این نکته که این غذا چرب است، توافق دارند. به همین دلیل، افرادی که چربی خون بالایی دارند بهتر است از مصرف آن پرهیز کنند. کله پاچه غذای سنگینی است و اگر آن را برای صبحانه بخورید، احتمالاً برای ناهار اشتهایی نخواهید داشت. در دستورهای خانگی معمولاً از نخود استفاده میشود، در حالی که کله پاچهفروشیها اغلب بدون نخود آن را تهیه میکنند. اگر میخواهید با طرز تهیه کله پاچه به طور کامل و مرحله به مرحله آشنا شوید، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۵ نفر | |
کله و پاچه کامل | ۱ دست |
نخود | ۱۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت کله پاچه
مرحله اول
برای تهیه کله و پاچه، ابتدا نخود را از شب قبل در آب خیس میکنیم. این کار کمک میکند تا نفخ آن گرفته شود و همچنین زمان پخت آن کمتر شود. بهتر است در طول شب چند بار آب نخود را عوض کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله بعد از تمیز کردن کله و پاچه، آنها را در یک قابلمه مناسب قرار میدهیم. مقداری آب اضافه میکنیم تا سطح آب چند سانتیمتر بالاتر از کله و پاچه باشد. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا آب به جوش بیاید.
آموزش کله پاچه
زمانی که آب جوش آمد، سطح آن کف قهوهای رنگی را خواهد داشت. بهتر است این آب را خالی کرده و دوباره آب تازه اضافه کنیم. این بار آب را به گونهای اضافه کنیم که دو سوم کله و پاچهها زیر آب باشد.
مرحله چهارم
قابلمه را دوباره روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد، پیازها را به قطعات بزرگ برش میزنیم و همراه با دارچین، زردچوبه و نخودهای خیسخورده به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
برخی افراد ممکن است از سیر نیز استفاده کنند که این بستگی به سلیقه هر شخص دارد. اگر دوست دارید میتوانید در این مرحله سیر را هم به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید تا کله پاچه به خوبی بپزد.
آموزش کله پاچه
حرارت را کم کرده تا کله پاچه به آرامی بپزد. بسته به حرارت شعله، حدود ۴ تا ۶ ساعت زمان برای پخت کله پاچه لازم است. پس از پخت کامل، میتوانیم نمک را اضافه کنیم.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک در ابتدای پخت باعث میشود که کله پاچه زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد و حتی ممکن است کمی سفت شود. در پایان کله پاچه را در ظرف مناسب سرو کرده و با لیمو ترش تازه و نان سنگک میل میکنیم.
نکات آموزش کله و پاچه
تمیز کردن کله پاچه
اگر کله گوسفند را به صورت تمیز نشده تهیه کردهاید، یا اینکه خودتان گوسفند را ذبح کردهاید، میتوانید به راحتی در منزل کله و پاچهها را به روشهای معمول بازار بهطور کاملاً تمیز و براق کنید. برای اطلاعات بیشتر بهتر است به مطلب زیر مراجعه کنید.