مواد لازم و آموزش کلوچه افغانی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش کلوچه افغانی
کلوچه افغانی یکی از شیرینی های خوشمزه و محبوب در افغانستان است که با دستورهای مختلف و طعم های متفاوت درست میشود. این کلوچه معمولاً در مناسبتهای خاص مانند عید نوروز تهیه میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلوچه افغانی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم کلوچه افغانی | |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شکر | ۱ لیوان |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
روغن مایع | ۱ لیوان |
شیر | ۵ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید | ۳٫۵ لیوان |
بکینگ پودر | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
طرز تهیه کلوچه افغانی
مرحله اول
برای تهیه این کلوچه خوشمزه، ابتدا تخممرغها را با شکر و وانیل داخل یک کاسه میریزیم. سپس با یک همزن برقی به مدت ۱۰ دقیقه هم میزنیم تا مایع کاملاً مخلوط شده و رنگ آن روشن و کریمی شود.
مرحله دوم
بعد از ۱۰ دقیقه هم زدن، روغن مایع را به مواد اضافه میکنیم و کمی هم میزنیم تا ترکیب شود. سپس ۳ قاشق غذاخوری از شیر را اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم.
مرحله سوم
حالا آرد را به همراه بکینگ پودر ترکیب کرده و یک یا دو بار الک میکنیم تا خوب مخلوط شوند. سپس همزن را کنار میگذاریم و آرام آرام ترکیب آرد و بکینگ پودر را به مایع اضافه میکنیم و با یک لیستک مخلوط میکنیم تا خمیر شکل بگیرد.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که خمیر باید کمی چسبناک و نرم باشد و نباید بیش از حد آرد اضافه کنیم، زیرا این کار باعث میشود خمیر سنگین و خشک شود. سپس روی سطح کار آرد میپاشیم و خمیر را روی آن منتقل میکنیم.
مرحله پنجم
خمیر را به خوبی ورز میدهیم و سپس در یک کیسه نایلونی قرار میدهیم. خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق استراحت میدهیم و نیازی به گذاشتن آن در یخچال نیست.
مرحله ششم
بعد از ۳۰ دقیقه، خمیر را بین دو کاغذ روغنی قرار میدهیم و با یک وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر باز میکنیم. سپس با استفاده از یک کاتر گرد خمیر را شکل میدهیم و آن را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده، قرار میدهیم.
“““html
پوشش می دهیم.
مرحله هفتم
حالا خمیرهایی را که شکل دادهایم، درون سینی فر قرار میدهیم. سپس، فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و صبر میکنیم تا خوب گرم شود. در این حین، زرده تخممرغ را با باقیمانده شیر مخلوط میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، روی خمیرهایی که در سینی فر هستند، با مخلوط شیر و زرده تخممرغ یک لایه نازک میزنیم. برای اینکه کلوچهها زیباتر شوند، میتوانیم با یک شانه یا چنگال، خطوطی روی سطح کلوچهها بکشیم.
مرحله نهم
حالا سینی را به داخل فر میگذاریم و حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا کلوچهها بپزند. وقتی کلوچهها پختند، چند دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی کلوچهها طلایی و خوشرنگ شود، سپس آنها را از فر بیرون میآوریم.