آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش کلوچه برنجی شیرازی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش کلوچه برنجی شیرازی

کلوچه یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است که با چای به عنوان میان‌وعده یا عصرانه سرو می‌شود. کلوچه‌ها معمولاً به‌صورت مغزدار تهیه می‌شوند و خواص خوبی دارند. اما کلوچه برنجی شیرازی به‌گونه‌ای پخته می‌شود که طعمی خاص دارد. این کلوچه از آرد برنج درست می‌شود که هم خوشمزه و هم سالم است. این کلوچه‌ها سبک هستند و می‌توانند به‌عنوان شیرینی در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو شوند. برای یادگیری طرز تهیه کلوچه برنجی شیرازی با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم کلوچه برنجی شیرازی
پودر قند ۱۲۵ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
روغن صاف قنادی ۱۲۵ گرم
گلاب یک سوم پیمانه
آرد برنج مرغوب ۲۵۰ گرم
هل ساییده نصف قاشق چای خوری
تخم خرفه برای تزیین

آموزش کلوچه برنجی شیرازی

مرحله اول

برای تهیه کلوچه خوشمزه، ابتدا یک کاسه برمی‌داریم. تخم مرغ را داخل کاسه می‌شکنیم و هل ساییده را به آن اضافه می‌کنیم. سپس این مواد را کمی مخلوط می‌کنیم تا تخم مرغ کمی حالت بگیرد. حالا پودر قند را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله، حدود ۵ دقیقه مواد را با همزن برقی مخلوط می‌کنیم تا ترکیب تخم مرغ رنگی کرم مانند و کشدار شود. سپس روغن را به آن اضافه کرده و به مدت دو دقیقه دیگر هم می‌زنیم. بعد از آن، همزن را کنار گذاشته و به آرامی آرد را اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

سپس با استفاده از یک لیسک، مخلوط را هم می‌زنیم تا خمیر جمع شود. بعد از آن، با دست کمی خمیر را ورز می‌دهیم. در نهایت، گلاب را به آرامی اضافه می‌کنیم تا خمیر به بافت نرم و لطیفی برسد. خمیر را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.

مرحله چهارم

پس از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را از یخچال بیرون می‌آوریم. یک سینی فر برداشته و کف آن کاغذ روغنی می‌گذاریم. از خمیر، گلوله‌های کوچک برداشته و با مهر روی آنها شکل می‌دهیم. روی هر کلوچه کمی تخم خرفه می‌پاشیم.

مرحله پنجم

در این مرحله، فر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از پخت روشن می‌کنیم و دمای آن را روی ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم می‌کنیم تا زمان آماده‌سازی کلوچه‌ها معطل نشویم. سپس سینی را در طبقه وسط فر قرار داده تا کلوچه‌ها پخته و کمی زیر آنها طلایی شود.

مرحله ششم

بعد از اینکه کلوچه‌ها پخته شدند، فر را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم سینی درون فر باقی بماند تا سرد شود. زمانی که کلوچه‌ها کاملاً سرد شدند، سینی را خارج می‌کنیم و سپس آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف مناسب قرار می‌دهیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا