مواد لازم و آموزش کلوچه خرمایی سیستانی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش کلوچه خرمایی سیستانی
کلوچه یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولاً همراه با چای به عنوان میانوعده یا عصرانه سرو میشود. این کلوچهها معمولاً مغزدار هستند و خواص مفیدی دارند. یکی از این کلوچهها، کلوچه خرمایی سیستانی است که مغز آن از مخلوط خرما، روغن حیوانی و دارچین درست میشود. این مخلوط کمی نیمپز شده و درون خمیر قرار میگیرد و بعد پخته میشود. به همین دلیل، علاوه بر طعم عالی، بسیار مقوی و سودمند است. کلوچهها در مقایسه با دیگر انواع شیرینی، شیرینی کمتری دارند و نسبت به کیک بافت محکمتری دارند. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحلهی کلوچه خرمایی سیستانی به ادامه مطلب در سایت آموزشی رضیم مراجعه کنید.
مواد لازم کلوچه خرمایی سیستانی | |
آرد | یک و نیم پیمانه |
روغن حیوانی | یک سوم پیمانه |
شکر | یک قاشق غذا خوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
شیر | ۶ قاشق غذا خوری پر |
نمک | نصف قاشق مربا خوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق مربا خوری |
بادیان یا رازیانه | ۱ قاشق چای خوری |
زیره | نصف قاشق مربا خوری |
خرما | ۱۲ عدد |
پودر هل و دارچین | کمی |
آموزش کلوچه خرمایی سیستانی
مرحله اول
برای تهیه کلوچه خوشمزه سیستانی با طعم خرما، ابتدا یک کاسه بردارید و روغن و آرد را درون آن بریزید. سپس با دست آنها را مخلوط کنید تا روغن به خوبی با آرد ترکیب شود. نیازی به همزن نیست و میتوانید این کار را با دستان خود انجام دهید.
مرحله دوم
اگر دوست داشته باشید، میتوانید از قاشق هم برای هم زدن استفاده کنید. در ادامه، بکینگ پودر، نمک و شکر را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست به دست بیاید. سپس به آرامی شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
مرحله سوم
پس از این مرحله، سیاهدانه، بادیان و زیره را به خمیر اضافه کرده و مخلوط کنید. خمیر را حدود ۵ دقیقه ورز دهید تا شیر به خوبی به خورد خمیر برود. خرماها را پوستکنده و هسته آنها را جدا کرده و درون یک قابلمه قرار دهید.
مرحله چهارم
در ادامه کمی روغن…
“““html
حیوانی و دارچین و هل را اضافه کرده و روی حرارت میگذاریم تا نرم شود. به مدت حدود ۵ دقیقه با حرارت ملایم آن را هم میزنیم. از خمیر به اندازه دو گردو جدا کرده و مقداری از مخلوط خرما را در میان آن قرار میدهیم.
مرحله پنجم
سپس به روش دلخواه خمیر را میبندیم. روش سنتی این است که خمیر را با یک کاتر گرد برش بزنیم. مواد خرما را در وسط خمیر قرار داده و به شکل مثلثبند میکنیم. روی کلوچهها را با چنگال یا شانه نقش میزنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، یک سینی مناسب فر آماده کرده و کف آن را کاملاً با کاغذ روغنی میپوشانیم. سپس کلوچهها را روی کاغذ روغنی قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده، میگذاریم تا بپزند.
مرحله هفتم
در آخر، ۵ دقیقه قبل از پایان پخت، گریل فر را روشن میکنیم تا روی کلوچهها نیز طلایی شود. سپس سینی فر را از فر بیرون آورده تا کمی خنک شود. بعد از آن، کلوچهها را از کاغذ روغنی جدا کرده و روی توری میگذاریم تا خنک شوند. در پایان، آنها را در یک ظرف در بسته نگهداری میکنیم.