مواد لازم و آموزش کلوچه لاری خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کلوچه لاری
کلوچه شور یا کلوچه لاری یکی از نشانههای شیرینیپزی قدیمی و سنتی در ایران است که ریشه آن به شهر لارستان برمیگردد. این کلوچه با طعمها و روشهای مختلف تهیه میشود. برای یاد گرفتن کامل و گام به گام آموزش کلوچه لاری، ادامه مطلب را در سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای کلوچه | |
آرد | ۴ لیوان |
روغن جامد | ۱ لیوان |
آرد برنج | ۳ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
شیرخشک | ۴ قاشق غذاخوری |
رازیانه | ۱ قاشق غذاخوری |
هل | به مقدار کافی |
زنجبیل | به مقدار کافی |
مایع خمیر | ۱ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
آب | به مقدار لازم |
مواد لازم برای رومال | |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
کنجد | به مقدار لازم |
زعفران | به مقدار دلخواه |
شیر | به مقدار دلخواه |
مهیاوه، رب گوجه فرنگی یا رنگ مجاز خوراکی | به مقدار لازم |
آموزش کلوچه لاری
مرحله اول
برای درست کردن کلوچه لاری خوشمزه، اول از همه آرد را دو بار الک کنید تا نرم و یکدست شود. سپس بکینگ پودر، شکر، نمک، خمیرمایه فوری، شیر خشک و آرد برنج را به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
نکته: اگر از خمیرمایه فوری استفاده میکنید، حتماً مطمئن شوید که تازه و سالم باشد.
مرحله دوم
در این مرحله، دوباره همه مواد را الک کنید تا گلوله گلوله نشود و بافت نرم و یکدستی پیدا کند و همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
نکته: اگر شیر خشک در دسترس ندارید، میتوانید از یک لیوان شیر استفاده کنید و آن را به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم
حالا روغن جامد را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مواد شبیه خردههای بیسکوئیت شود. به جای روغن جامد، میتوانید از روغن مایع نیز استفاده کنید.
مرحله چهارم
سپس کم کم و به آرامی آب ولرم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به وجود بیاید. وقتی خمیر هنوز چسبنده است، دیگر آب اضافه نکنید.
مرحله پنجم
حالا کمی آرد روی خمیر و سطح کار بپاشید و خمیر را روی سطح قرار دهید و چند دقیقه با دست ورز دهید تا بافت آن صاف و یکدست شود و دیگر به دست نچسبد.
مرحله ششم
این خمیر نیازی به استراحت ندارد، اما اگر میخواهید کلوچه نرمتر شود، یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و بگذارید یک ساعت استراحت کند.
مرحله هفتم
حالا خمیر را از ظرف بیرون آورید و با فشار انگشتها، پف اضافیاش را بگیرید. سپس روی سطحی که کمی آرد پاشیدهاید، با وردنه آن را پهن کنید و بعد از آن با قاشق یا قالبهای مختلف برش بزنید.
مرحله هشتم
سینی فر را با روغن مایع یا کره چرب کنید یا اینکه یک لایه کاغذ روغنی در آن بگذارید و خمیرهای بریده شده را به آرامی و با فاصله روی سینی بچینید.
مرحله نهم
برای رومال، کمی زعفران را با آب جوش روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. سپس زرده تخممرغ را خوب بزنید و زعفران دمکشیده و به دلخواه مقداری شیر را به آن اضافه کنید.
مرحله دهم
حال میتوانید مهیاوه که یک نوع سس تند است را به مخلوط اضافه کنید. اگر میخواهید روی کلوچهها رنگ بیشتری بزنید، از رب گوجهفرنگی یا رنگهای خوراکی مجاز استفاده کنید.
مرحله یازدهم
حال خمیرها را با مخلوط مایع رومال کنید و اگر دوست دارید، مقداری کنجد یا سیاهدانه روی آنها بپاشید. سپس روی سینی را با یک پارچه بپوشانید و ۳۰ دقیقه دیگر بگذارید تا استراحت کند.
مرحله دوازدهم
بعد از استراحت دوم خمیرها، سینی را در فر که از ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۶۰ درجه گرم شده است، به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید تا پخته و دورش طلایی شود.
مرحله سیزدهم
پس از اتمام پخت، فر را خاموش کنید و گریل را روشن کنید تا روی کلوچهها هم طلایی شود. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و بگذارید چند دقیقه خنک شود. در نهایت کلوچه لاری را در ظرف مناسب قرار دهید و کمی عسل روی آن بریزید و با چای سرو کنید.