مواد لازم و آموزش کلوچه مربایی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کلوچه مربایی
کلوچه یکی از شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً با چای به عنوان میان وعده یا عصرانه خورده میشود. این کلوچهها معمولاً با مغز تهیه میشوند و از این جهت خواص زیادی دارند. به علاوه، کلوچهها نسبت به کیکها شیرینی کمتری دارند و بافت آنها محکمتر است. در این دستور، طرز تهیه کلوچه مربایی به شکل خانگی و در فر ارائه شده است.
مواد لازم کلوچه مربایی | |
آرد | ۲ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
آب ولرم | نصف لیوان |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
روغن کنجد | ۲ قاشق غذا خوری |
مربا و کره بادام زمینی و شیره انگور | به میزان دلخواه |
دستور پخت کلوچه مربایی
مرحله اول
برای درست کردن کلوچه خوشمزه، ابتدا یک کاسه بردارید. سپس آب ولرم، شکر و خمیر مایه را داخل آن بریزید و با قاشق خوب هم بزنید. بعد درب کاسه را بپوشانید تا خمیر مایه عمل بیفتد و کف کند. در این مدت، یک کاسه دیگری را آماده کنید.
مرحله دوم
در کاسه تازه، تخم مرغها، روغن و نمک را بریزید و همه چیز را با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط خمیر مایه که کف کرده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. آرد را کمکم، در دو مرحله، به مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیر جمع شود.
مرحله سوم
کف یک کاسه را به طور کامل چرب کنید. سپس خمیر را داخل آن بریزید و بگذارید نیم ساعت استراحت کند. از خمیر به اندازه یک نارنگی جدا کرده و وسط آن را با دست یک حفره ایجاد کنید.
مرحله چهارم
داخل حفره را با مربا، شیره و کره بادام زمینی که قبلاً مخلوط کردهاید پر کنید. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی چربش کنید.
مرحله پنجم
کلوچهها را روی کاغذ بگذارید و سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته و طلایی شوند. وقتی کلوچهها پخته شدند، از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک شوند. سپس آنها را از سینی جدا کرده و در ظرف مناسب بچینید.