آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش کلوچه مغزدار خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش کلوچه مغزدار

کلوچه مغزدار یکی از خوشمزه‌ترین و نرم‌ترین کلوچه‌ها است که می‌توانید با طعم‌های متنوعی درست کنید. تهیه این کلوچه ساده و سریع است و برای پذیرایی و مهمانی‌ها گزینه‌ی مناسبی به شمار می‌رود. برای یادگیری کامل و گام به گام این کلوچه خوشمزه، همراه با سایت آموزشی رضیم باشید.

“““html

مواد لازم مقدار مواد
آرد ۲ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
کره ۳۰ گرم
خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
شکر ۳ قاشق غذا خوری
شیر ۳ قاشق غذا خوری
ماست ۳ قاشق غذا خوری
آب ولرم نصف لیوان
مواد لازم برای قسمت میانی مقدار مواد
پودر قند نصف لیوان
پودر پسته نصف لیوان
پودر گردو نصف لیوان
دارچین ۱ قاشق مربا خوری
کره آب شده ۴ قاشق غذا خوری
مواد لازم برای رومال مقدار مواد
زرده تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ ۴ قاشق غذا خوری
شکلات ذوب شده برای تزئین به مقدار لازم
مغز آجیل ) پسته، گردو، بادام ) برای تزئین به مقدار لازم
شکلات چیپسی برای تزئین به مقدار لازم

آموزش کلوچه مغز دار

مرحله ۱: مخلوط کردن آب و شکر و خمیر مایه

ابتدا کمی آب ولرم را در یک لیوان بریزید. سپس یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر خوب حل شود. بعد، خمیر مایه را به آب بیفزایید و خوب مخلوط کنید. سپس روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید.

مرحله ۲: هم زدن تخم مرغ‌ها

تقریباً بعد از ۱۰ دقیقه، خمیر مایه آماده می‌شود و حباب‌هایی در کنار مخلوط تشکیل می‌شود که نشان می‌دهد خمیر مایه سالم است. در همین زمان، تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

مرحله ۳: اضافه کردن شیر و شکر و ماست

حالا کمی شیر که به دمای اتاق رسیده را به تخم مرغ‌ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس شکر را اضافه کنید و مخلوط کنید. بعد از آن، مقداری ماست با دمای اتاق را به مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

مرحله ۴: اضافه کردن کره و خمیر مایه عمل آمده

بعد از آن، کره را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کره خوب در مخلوط حل شود. حالا خمیر مایه آماده شده را هم به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه چیز با هم ترکیب شود. بافت مخلوط باید نرم و یکدست باشد.

مرحله ۵: الک کردن و اضافه کردن آرد

سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا نرم و یکنواخت شود. سپس کم کم آرد را در چند مرحله به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند و هیچ گلوله‌ای باقی نماند. بافت باید یکدست شود.

مرحله ۶: ورز دادن خمیر

آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد و نرم و لطیف باشد. پس از اینکه خمیر جمع شد، آن را در یک ظرف چرب قرار دهید و روی آن را با پارچه یا نایلون بپوشانید.

مرحله ۷: استراحت خمیر و پودر کردن مغز پسته

سپس ظرف را در یک مکان گرم بگذارید و بگذارید خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند تا حجمش بیشتر شود. در این مدت، مقداری مغز پسته را پودر کنید یا به تکه‌های کوچک خرد نمایید.

مرحله ۸: مخلوط کردن پودر پسته، پودر قند و دارچین

حالا پودر پسته را در یک ظرف بریزید و مقداری پودر قند و با توجه به سلیقه خود، مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. اگر بخواهید کلوچه‌هایی با طعم‌های مختلف درست کنید، می‌توانید از مغز گردو هم استفاده کنید.

مرحله ۹: اضافه کردن کره به مخلوط پودرها

مغز گردو را خوب خرد کنید و با مقداری پودر قند و پودر دارچین مخلوط کنید. سپس کمی کره را به مخلوط پودر پسته، پودر دارچین و پودر قند اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک بافت خمیری شکل بگیرد.

مرحله ۱۰: هم زدن زرده تخم مرغ

برای پودر گردو هم مقداری کره به آن اضافه کنید تا خمیری شود. سپس برای درست کردن مواد رومال، یک زرده تخم مرغ را در یک ظرف کوچک بریزید و با چنگال هم بزنید.

“““html

مواد لازم و آموزش کلوچه مغزدار خانگی (مرحله به مرحله)

هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و بافت آن کاملاً یکدست شود.

مرحله ۱۱: اضافه کردن زعفران دم کرده

سپس با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری زعفران دم کرده را به تخم مرغ اضافه کنید، هم بزنید تا رنگ، عطر و طعم زعفران در تخم مرغ پخش شود، بعد از اینکه خمیر عمل آمد روی ظرف خمیر را بردارید و خمیر را کمی ورز دهید.

مرحله ۱۲: فرم دادن خمیر و قرار دادن مواد میانی داخل آن

وقتی پف خمیر گرفته شد مقداری از خمیر به اندازه یک نارنگی را بردارید، خمیر را روی کف دست خود پهن و صاف کنید، سپس مقداری از مواد میانی را داخل آن قرار دهید، بعد لبه‌های خمیر را جمع کنید، با دست فرم دهید و به شکل کلوچه درآورید.

مرحله ۱۳: چیدن کلوچه‌ها در سینی و رومال کردن آن‌ها

سپس داخل سینی فر یا قالب مورد نظر را با روغن مایع یا کره چرب کنید. بعد از اینکه همه کلوچه‌ها را آماده کردید، آن‌ها را با فاصله در داخل سینی فر بچینید. سپس روی کلوچه‌ها را با فرچه از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران بمالید و آن‌ها را رومال کنید.

مرحله ۱۴: قرار دادن در فر و تنظیم دما و زمان پخت

بعد از آن سینی را در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس اجازه دهید تا کلوچه‌ها به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزند و سطح آن‌ها تقریباً طلایی رنگ شود. در ۲ دقیقه آخر، گریل را روشن کنید.

مرحله ۱۵: بیرون آوردن سینی از فر

بعد از آن، سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کلوچه‌ها خنک شوند. سپس کلوچه‌ها را به آرامی از سینی جدا کنید و داخل ظرف دیگری قرار دهید تا کاملاً خنک شوند. بعد با سلیقه خودتان روی کلوچه‌ها مقداری شکلات ذوب شده بریزید.

مرحله ۱۶: تزیین و سرو کلوچه‌ها

سپس روی کلوچه‌ها را با پودر پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده، خلال بادام یا شکلات چیپسی تزئین کنید. سپس تعدادی کلوچه مغزدار را داخل ظرف مناسب بچینید و به عنوان یک میان وعده خوش طعم و مقوی برای پذیرایی همراه با چای سرو کنید.

شاید دوست داشته باشید!

  • آموزش کوکی لاهیجان خوشمزه و ساده به روش بازاری در منزل
  • آموزش کلوچه شمالی خوشمزه و ساده به روش سنتی
  • آموزش کلوچه نادری خوشمزه به روش سنتی شمال
  • آموزش کلوچه فومن خوشمزه و مغزدار به روش سنتی شمالی

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا