مواد لازم و آموزش کمه جوش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کمه جوش
این غذا یک غذای سنتی از منطقه سبزوار است که مانند کال جوش تهیه میشود، اما به جای کشک از ماست چکیده استفاده میکند. همچنین در این دستور از تخم مرغ نیز بهره میبریم. با توجه به وجود لبنیات، سبزیجات و تخم مرغ، این غذا بسیار مغذی و سالم است و میتوان به عنوان یک شام سبک آن را درست کرد و سرو نمود.
مواد لازم کمه جوش | |
ماست چکیده (کمه) | ۳۰۰ گرم |
آب | ۲ لیوان |
تخم مرغ | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
گردو | ۵ عدد |
نعنا و پونه خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کمه جوش
مرحله اول
ابتدا گوجهها را شسته و به تکههای کوچک خرد میکنیم. یک تابه برمیداریم و کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم. سپس گوجهها را به تابه اضافه میکنیم و کمی زردچوبه به آن میزنیم و هم میزنیم تا آب گوجهها بخار شود.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را شسته و پوست میگیریم و به صورت مکعبی خرد میکنیم. یک قابلمه را روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. سپس پیازها را به قابلمه میریزیم تا سرخ و طلایی شوند.
مرحله سوم
در این مرحله پونه، نعنا و زردچوبه را اضافه کرده و سرخ میکنیم. بعد از اینکه نعنا و پونه خوب تفت خورد، گردوهای پودر شده را به آن اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم. در یک کاسه، ماست را با آب مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
مرحله چهارم
حالا مخلوط ماست را به مواد پیاز و نعنا اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم. سپس گوجههای تفت داده شده را هم به قابلمه اضافه میکنیم. حالا شعله گاز را کم میکنیم تا به آرامی بپزد و هر چند دقیقه آن را هم میزنیم. همچنین باید مقدار نمک و آب آن را چک کنیم.
مرحله پنجم
اگر نیاز بود، میتوانیم کمی آب یا نمک به غذا اضافه کنیم. در یک کاسه، تخممرغها را میشکنیم و خوب هم میزنیم. سپس به آرامی به غذا اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا دلمه نشود. این غذا را میتوانیم با نعنا داغ و گلرنگ تزئین کنیم.