مواد لازم و آموزش کوفته انار دون برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کوفته انار دون
کوفته اناردون یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی در شمال ایران است که به روشهای مختلفی درست میشود. برای یادگیری کامل طرز تهیه این غذا، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
برنج | ۱ پیمانه |
پیاز درشت | ۲ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
مغز گردو | ۳ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
سبزی خشک معطر | ۳ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا | به مقدار کافی |
مواد لازم سس کوفته |
|
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
دانه انار | ۱ لیوان |
آب انار | ۲ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش کوفته انار دون
مرحله اول
برای تهیه کوفته انار دون خوشمزه، ابتدا یک کاسه بزرگ انتخاب میکنیم. سپس برنج را به همراه یک قاشق چایخوری نمک درون کاسه میریزیم و آب به آن اضافه میکنیم. بعد از آن، برنج را به مدت ۳ ساعت در آب خیس میکنیم.
مرحله دوم
حالا برای تهیه پیاز داغ، ابتدا پوست پیاز را جدا کرده و آنها را شسته و به صورت خلالی برش میزنیم. سپس یک تابه روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله، پیازهای خرد شده را داخل تابه میریزیم و آنها را تفت میدهیم تا طلایی و سرخ شوند.
“`html
در مرحله بعد، پیازها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم. سپس در یک کاسه مناسب، گوشت چرخکرده را به همراه نیمی از پیاز داغ اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
حالا برنجی که خیس خورده را در یک آبکش میریزیم و اجازه میدهیم آب اضافی آن به طور کامل خارج شود. سپس برنج آبکشیشده را به کاسه گوشت چرخکرده اضافه میکنیم. در ادامه، پوست گردوها را جدا کرده و مغز آنها را در هاونی میریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، گردوها را خوب میکوبیم تا پودر شوند. بعد ازآن، گردو را به مخلوط گوشت چرخکرده اضافه میکنیم. سپس سبزی خشک معطر (از جمله نعنا، جعفری، مرزه و ترخون) را همراه با تخممرغ به مخلوط گوشت و برنج اضافه میکنیم.
مرحله ششم
اکنون، آرد نخودچی، زعفران دمکرده، نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را به مخلوط گوشت و برنج اضافه کرده و با دست خوب ورز میدهیم تا همه مواد با هم ترکیب شده و مایه گوشت به یکدستی برسد.
مرحله هفتم
در این مرحله، سس کوفته را آماده میکنیم. برای این کار، انار را میشوییم و به دو نیم تقسیم میکنیم. سپس با قاشق پشت انار را میکوبیم تا دانههای آن بیرون بیاید. بعد یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری روغن در تابه میریزیم و باقی مانده پیاز داغ را به آن اضافه میکنیم. سپس بلافاصله رب انار را میریزیم و کمی تفت میدهیم. بعد دانههای انار را به مخلوط اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم، سپس نمک و فلفل سیاه را اضافه میکنیم.
مرحله نهم
در این مرحله، آب انار را اضافه کرده و اجازه میدهیم سس به جوش بیاید. در این حین، با دست چرب مقداری از مایه گوشت را برمیداریم و با دست به شکل دوک درست میکنیم و درون سس در حال جوش قرار میدهیم.
مرحله دهم
در نهایت، کمی از سس را با قاشق روی کوفتهها میریزیم و اجازه میدهیم کوفتهها به مدت ۴۵ دقیقه با درب باز بپزند. در پایان، بعد از این زمان، کوفتهها را در ظرف مورد نظر سرو کرده و به همراه برنج میخوریم. نوش جان!