مواد لازم و آموزش کوفته تبریزی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که محبوبیت زیادی دارد و ریشه آن به شهر تبریز برمیگردد. این کوفته خوشمزه در نقاط مختلف ایران تهیه میشود و هر منطقه ممکن است از مواد متفاوتی استفاده کند. جالب اینجاست که در برخی رستورانهای قدیمی، هنوز هم کوفته را به روش سنتی درست میکنند، یعنی بجای چرخ کردن گوشت، آن را در هاون بزرگ قرار داده و به صورت دستی میکوبند. اگر دوست دارید این کوفته را به روش قدیمی امتحان کنید، پیشنهاد میکنم به رستورانهای سنتی در تبریز سر بزنید. برای یادگیری کامل و مرحلهبهمرحله آموزش کوفته تبریزی با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۸ نفر | |
برنج | ۱ لیوان |
لپه | ۱ لیوان |
گوشت چرخ کرده | ۱ کیلوگرم |
سبزی کوفته | ۵ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
تره و مرزه | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ آبپز | به تعداد کافی |
زرشک | ۱ قاشق غذاخوری |
آلو و گردو | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
آموزش کوفته
“““html
تبریزی
مرحله اول
برای تهیه کوفته تبریزی سنتی ابتدا لپه را چند ساعت در یک کاسه آب خیس میکنیم و اگر امکانش باشد هر یک ساعت آب را عوض میکنیم تا نفخ آن کاملا برطرف شود.
مرحله دوم
بعد از خیساندن لپه، آن را آبکشی کرده و با دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک میریزیم و روی حرارت متوسط میگذاریم تا لپهها کمی بپزند. سپس آنها را با آب سرد آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله، قابلمه را دوباره روی حرارت میگذاریم و دو لیوان آب و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم. بعد از جوش آمدن آب، برنج را میشوییم و به قابلمه میافزاییم. زمانی که برنج کمی نرم شد، آن را آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و با گوشتکوب کمی میکوبیم تا خرد شوند، اما نباید آنها را کاملا له کنیم. اگر دوست دارید در وسط کوفتهها تخممرغ بگذارید، در این مرحله به اندازه کافی تخممرغ هم آبپز کنید.
مرحله پنجم
برای آبپز کردن تخممرغها، آنها را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و درب آن را میبندیم و سپس داخل آب جوش میگذاریم تا بپزند. بعد از پختن، پوست آنها را میگیریم و کنار میگذاریم.
مرحله ششم
برای تهیه سس کوفتهها، در یک قابلمه مناسب ۴ لیوان آب میریزیم و منتظر میمانیم تا به جوش بیاید، سپس تره و مرزه خرد شده را به همراه رب گوجهفرنگی، پیاز داغ، دارچین و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
اجازه میدهیم سس با حرارت ملایم غلیظ شود. سپس پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و پس از گرفتن آب آن، به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. سپس به مدت ۵ دقیقه با دست ورز میدهیم تا کاملا یکدست و منسجم شود.
مرحله نهم
مخلوط برنج و لپه را اضافه کرده و دوباره مواد را به مدت ۵ دقیقه ورز میدهیم تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند. سبزی کوفته را بعد از شستن، ریز خرد کرده و به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم.
مرحله دهم
سپس تخممرغها را به مخلوط اضافه کرده و همه چیز را خوب مخلوط میکنیم تا کاملا منسجم شوند. حالا باید کوفتهها را درست کنیم. به اندازه کف دست از مایه کوفته برمیداریم و کمی ورز میدهیم.
مرحله یازدهم
یک تخممرغ آبپز، مقداری گردو، زرشک و آلو را وسط آن قرار داده و با دست کوفته را به صورت گرد شکل میدهیم. بعد از اینکه تمام کوفتهها را درست کردیم، آنها را در قابلمه سس میچینیم.
مرحله دوازدهم
نکته مهم این است که آب درون قابلمه نباید در حال جوشیدن باشد زیرا کوفتهها باز میشوند. بنابراین باید با حرارت ملایم کوفتهها را بپزیم تا سالم و منسجم باقی بمانند.
مرحله سیزدهم
توجه داشته باشید که تا ۱۵ دقیقه اول به هیچ وجه کوفتهها را دستکاری نکنید زیرا ممکن است باز شوند. بعد از ۳۰ دقیقه میتوانید کوفتهها را در قابلمه بچرخانید تا تمامی قسمتهای آنها به صورت یکنواخت پخته شوند.
مرحله چهاردهم
حدود یک ساعت و نیم زمان نیاز است تا کوفتهها به طور کامل پخته شوند. سپس آنها را در ظرف دلخواه قرار میدهیم و سس باقیمانده را روی کوفتهها میریزیم. برای تزئین کوفته میتوانیم از پیاز داغ، زرشک و گردو استفاده کنیم.
نکات آموزش کوفته تبریزی
آموزش کوفته تبریزی با مرغ
اگر به هر دلیلی نمیتوانید از گوشت قرمز برای تهیه کوفته تبریزی استفاده کنید، میتوانید از گوشت سینه مرغ استفاده کنید. تنها کافی است که قطعات گوشت…
“““html
مرغ را چرخ کنید و مانند دستور بالا عمل کنید، زیرا روش تهیه کوفته تبریزی با گوشت یا مرغ فرقی ندارد.
سبزی مخصوص کوفته تبریزی
برای درست کردن کوفته تبریزی، از سبزیجاتی همچون گشنیز، نعناع، ترخون، مرزه و جعفری استفاده میشود. به علاوه، در بعضی از شهرها، به خصوص در مناطق شمالی، از سبزیجات محلی برای تهیه این کوفتهها استفاده میکنند که طعم آنها را بهتر میکند.
دلایل باز شدن کوفته تبریزی
یکی از دلایل اصلی باز شدن کوفته تبریزی این است که مقدار مواد اولیه را درست رعایت نکنیم. یکی از موادی که اگر بیش از حد در کوفته ریخته شود و باعث باز شدن آن میشود، لپه است. همچنین، اگر مایه کوفته به خوبی ورز داده نشود، این مشکل پیش میآید.
عطر کوفته تبریزی
شاید شما هم یک بار کوفته تبریزی خورده باشید و عطر و طعم آن برایتان به یادگار مانده باشد. یکی از مهمترین عواملی که باعث خوش عطر و طعم بودن کوفته میشود، استفاده از سبزی تازه در تهیه آن است.