مواد لازم و آموزش کوفته نخودچی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کوفته نخودچی
کوفته نخودچی یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که شباهت زیادی به آبگوشت کله گنجشکی دارد. برای یادگیری دستور تهیه این غذا، با سایت رضیم همراه باشید.
برای درست کردن کوفته نخودچی، اول لپهها را خیس کنید و پیاز را سرخ کنید. سپس ادویهها، لپه، رب گوجهفرنگی و آب را اضافه کنید و بگذارید بپزد. در انتها، لیمو عمانی و نمک را هم اضافه کنید. مایه کوفته را با گوشت و آرد نخودچی آماده کنید و به قابلمه بیفزایید. بعد از نیم ساعت، سیبزمینی را اضافه کنید و بگذارید بپزد.
مواد لازم برای 4 نفر | مقدار مواد |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد درشت |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
لپه | ½ لیوان |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کوفته نخودچی
مرحله ۱: آمادهسازی لپه و پیاز
ابتدا لپهها را چند ساعت قبل خیس کنید تا هم نفخ آنها گرفته شود و هم هر چه بیشتر راحت تر پخته شوند. سپس پیاز را ریز خرد کنید و با کمی روغن در یک قابلمه خوب سرخ کنید تا طلایی و خوشمزه شود.
مرحله ۲: افزودن ادویهها و لپه
حالا کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بگذارید کمی تفت بخورد تا ادویهها با پیاز ترکیب شوند. سپس، لپه خیسخورده را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید.
مرحله ۳: افزودن رب گوجهفرنگی و آب
در این مرحله، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا خامی آن از بین برود. بعد از اینکه رب کاملا سرخ شد، یک و نیم لیتر آب به ترکیب اضافه کنید و بگذارید لپه با حرارت ملایم بپزد.
مرحله ۴: اضافه کردن لیمو عمانی و نمک
بعد از ۳۰ دقیقه، لیمو عمانیها و نمک را به قابلمه اضافه کنید. به یاد داشته باشید که لیمو عمانیها را ۳۰ دقیقه قبل با چنگال سوراخ کنید و در یک لیوان آب قرار دهید تا تلخیشان گرفته شود.
مرحله ۵: آمادهسازی مایه کوفته
در این مرحله، برای درست کردن کوفتهها، ابتدا باید پیاز را با رنده ریز رنده کنیم. سپس آن را با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مناسب مخلوط میکنیم و به خوبی ورز میدهیم تا مواد کوفته خوب مخلوط و منسجم شوند.
مرحله ۶: درست کردن و اضافه کردن کوفتهها
بعد از اینکه مایه کوفته آماده شد، از آن کوفتههایی به اندازه نارنگی کوچک درست میکنیم و با دست به خوبی فرم میدهیم تا گرد شوند. سپس کوفتهها را به آرامی داخل قابلمه میگذاریم و اجازه میدهیم تا غذا جا بیفتد.
مرحله ۷: پخت نهایی کوفتهها و افزودن سیبزمینی
حدود یک ساعت برای پخت کوفتهها کافی است. بعد از ۳۰ دقیقه، سیبزمینیها را به صورت درشت خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم تا بپزند. مقدار آب این غذا بستگی به سلیقه ما دارد، میتوانیم آن را به صورت کم آب یا آبدار سرو کنیم.
نکات تهیه کوفته نخودچی
استفاده از گوشت مرغ
برای تهیه کوفته نخودچی با گوشت مرغ، میتوانید از مرغ چرخ کرده استفاده کنید. طعم مرغ ملایمتر است و کوفتهها را نرمتر میکند. مرغ چرخ کرده را با پیاز رنده شده، آرد نخودچی و ادویهها مانند زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا مایهای یکدست به دست آید. کوفتهها را به اندازه دلخواه درست کرده و آرام در قابلمه قرار دهید.
افزودن سبزیجات معطر
برای خوشعطر و طعمتر کردن کوفتهها، مقداری سبزیجات معطر مثل جعفری و نعناع تازه را به مایه کوفته اضافه کنید. سبزیجات را ریز خرد کرده و با گوشت چرخ کرده و سایر مواد ترکیب کنید. این سبزیجات نه تنها به طعم غذا کمک میکنند، بلکه کوفتهها را نرمتر و خوشمزهتر میسازند.
تفت دادن ادویهها
قبل از اضافه کردن لپه و سایر مواد، ادویهها را کمی تفت دهید. زردچوبه و فلفل سیاه را با مقداری دارچین و زیره سبز در روغن تفت دهید تا عطر ادویهها بیشتر شود و طعم غذا غنیتر گردد. این کار باعث میشود ادویهها بهتر در غذا پخش شده و طعم کوفتهها عمیقتر شود.
اضافه کردن سیر
برای خوشعطرتر کردن غذا، چند حبه سیر را رنده کرده و در شروع پخت همراه با پیاز تفت دهید. سیر عطر خاصی به غذا میدهد و طعم کوفتهها را بهتر میکند. سیر رنده شده را با پیاز در روغن تفت دهید تا طلایی شود و سپس سایر مواد را اضافه کنید.
استفاده از لیموترش تازه
علاوه بر اضافه کردن لیمو عمانی، در انتهای پخت میتوانید چند قاشق آب لیموترش تازه نیز به غذا اضافه کنید. این کار باعث میشود طعم ترش و تازهای به کوفتهها اضافه شود و باعث تعادل بین طعمهای مختلف غذا گردد. آب لیموترش تازه را قبل از سرو به غذا اضافه کنید تا طعم و ویتامینهای آن حفظ شود.