مواد لازم و آموزش کوفته گوشت و سیب زمینی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کوفته گوشت و سیب زمینی
کوفته یکی از غذاهای معروف ایرانی و ترکیهای است که به روشها و با مواد مختلف درست میشود. یکی از رایجترین این کوفتهها، کوفته قلقلی یا کوفته گوشت است. در این دستور، ما کوفته قلقلی را با سیب زمینی در فر میپزیم. برای اینکه کوفتهها خوشمزهتر و آبدارتر شوند، سس مخصوصی نیز تهیه میکنیم تا در کنار آن سرو گردد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
آرد سوخاری | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
جعفری | ۱ قاشق مرباخوری |
سیب زمینی ریز | ۱۲ عدد |
فلفل قرمز و زیره | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
مواد لازم سس کوفته | |
سس گوجه فرنگی یا سالسا | ۱ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کره و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کوفته گوشت و سیب زمینی
مرحله اول
برای درست کردن کوفته سیب زمینی و گوشت خوشمزه و مجلسی، اول یک کاسه بردارید. گوشت چرخ کرده، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه و قرمز و زیره را به آن اضافه کنید. سپس پیازها را رنده کرده و به مخلوط بیفزایید.
مرحله دوم
حالا تخممرغ را هم اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند و یک خمیر یکدست بهدست آید. سپس گوشت را به شکل قلقلی درآورده و چرب کردن ظرفی که قرار است در فر بگذارید، کوفتهها را در آن بچینید.
مرحله سوم
حال سیبزمینیهای ریز را دور کوفتهها قرار دهید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و سرخ شوند. در این زمان میتوانید سس را تهیه کنید.
مرحله چهارم
برای تهیه سس، سس گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی، آویشن، نمک و فلفل سیاه را در یک قابلمه کوچک مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. بعد از اینکه سس آماده شد، آن را کنار کوفتهها بریزید و بگذارید کمی بجوشد تا طعمها ترکیب شوند.
مرحله پنجم
کوفتهها را پس از پخته شدن از فر خارج کرده و با سس و سیبزمینی سرو کنید. میتوانید این غذا را با نان یا برنج میل کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. نوش جان!
“““html
مرحله سوم
سیب زمینیها را به خوبی با پوست شسته و اگر کوچک هستند، آنها را درسته کنار کوفتهها قرار میدهیم. اگر بزرگ هستند، به اندازه کوفتهها خرد میکنیم. کوفتهها را در یخچال میگذاریم تا کمی استراحت کنند. در این زمان، مواد سس را آماده میکنیم.
مرحله چهارم
یک قابلمه برمیداریم و کره و روغن را داخل آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا کره ذوب شود. بعد رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل و آویشن را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رب رنگش باز شود و عطر ادویهها بلند شود.
مرحله پنجم
در آخر، مقداری آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی بجوشد و مخلوط یکنواختی شود. سپس شعله را خاموش کرده و فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود. سپس سس را روی کوفتهها و سیب زمینیها میریزیم و روی آن را با فویل میپوشانیم.
مرحله ششم
سپس کوفتهها را در فر از پیش گرم شده قرار میدهیم. آنها را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد میپزیم. در آخر فویل را برمیداریم و گریل فر را روشن کرده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه میگذاریم تا به رنگ طلایی و برشته درآید.