مواد لازم و آموزش کوکوی عدس و سیب زمینی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش کوکوی عدس و سیب زمینی
کوکوی عدس و سیب زمینی یکی از غذاهای خوشمزه و سریع ایرانی است که با دستورهای متفاوت درست میشود. این غذا را میتوانیم در روزهایی که وقت کافی برای پخت غذا نداریم، به راحتی آماده کنیم. اگر مایه کوکو را از قبل آماده کرده و در فریزر نگه داریم، کافیست آن را از فریزر خارج کرده و با تخممرغ و ادویهها ترکیب کنیم و به سرعت سرخ کنیم. این خوراک به علت داشتن پروتئین گیاهی، برای کسانی که گوشت قرمز نمیخورند، بسیار مناسب است. همچنین، این گزینه عالی میتواند برای افرادی که در رژیمهای خاص غذایی مانند گیاهخواری هستند، مورد استفاده قرار گیرد. برای مشاهده این آموزش آشپزی، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
عدس | 1 پیمانه |
سیب زمینی | 2 عدد درشت |
پیاز | 1 عدد درشت |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد سوخاری | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
پاپریکا و پودر سیر | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت کوکوی عدس و سیب زمینی
مرحله اول
برای تهیه کوکوی سیب زمینی و عدس خوشمزه و سریع، ابتدا عدس را برای یکی دو ساعت خیس میکنیم تا نفخ آن گرفته شود. توجه داشته باشید که عدس نیاز به خیساندن طولانی ندارد و با دو ساعت خیساندن کافی است.
مرحله دوم
حالا عدس را آبکش میکنیم و به همراه یکی از سیب زمینیها در یک قابلمه میریزیم. سپس ۲ پیمانه آب اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا عدس و سیب زمینی بپزند.
مرحله سوم
وقتی که سیب زمینی و عدس کاملاً پخته شدند و آب داخل قابلمه تبخیر شد، پوست سیب زمینی را کنده و به همراه عدس پخته، با گوشکوب برقی یا دستی له میکنیم تا کاملاً یکدست شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله، مخلوط سیب زمینی و عدس له شده را در یک کاسه میریزیم. سپس پیاز و سیب زمینی باقیمانده را ریز رنده کرده و به مخلوط میافزاییم. در اینجا مقداری پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا تخممرغها و آرد سوخاری را به کاسه اضافه کرده و مواد را خوب هم میزنیم تا کاملاً به هم بیامیزند و یکدست شوند. اگر مایه کوکو شل بود، میتوانیم مقدار بیشتری آرد سوخاری اضافه کنیم.
مرحله ششم
اگر وقت کافی داشته باشیم، میتوانیم…
“““html
برای طعم بهتر، میتوانیم درب کاسه را با سلفون بپوشانیم و آن را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهیم تا مواد با هم ترکیب شوند. اما اگر وقت نداریم، میتوانیم کوکو را بدون استراحت سرخ کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن به آن اضافه میکنیم. کمی صبر میکنیم تا روغن خوب داغ شود، سپس مایه کوکو را به یکباره در روغن داغ میریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف میکنیم.
مرحله هشتم
حالا صبر میکنیم تا کوکو خوب سرخ شود. سپس آن را به ۴ قسمت تقسیم میکنیم و به آرامی هر قسمت را برمیگردانیم تا سمت دیگر کوکو هم خوب سرخ شود. هر سمت کوکو تقریباً بین ۳ تا ۷ دقیقه زمان نیاز دارد تا سرخ شود.
مرحله نهم
اگر بخواهیم، میتوانیم کوکوی عدس و سیبزمینی را مانند کتلت به صورت دانهای سرخ کنیم که کاملاً به سلیقه ما بستگی دارد. در پایان، کوکو را در ظرف مورد نظر سرو میکنیم و میتوانیم آن را با گوجهفرنگی، خیارشور و نان تازه میل کنیم.