مواد لازم و آموزش کوکو سبزی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش کوکو سبزی
کوکو سبزی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در ایران است که با روشهای مختلف تهیه میشود. این غذا را میتوانیم به عنوان یک وعده کامل برای ناهار یا شام سرو کنیم و همچنین به عنوان پیشغذا یا میانوعده نیز میتوان آن را درست کرد. اگر بخواهیم کوکو سبزی را به عنوان پیشغذا سرو کنیم، بهتر است آن را به صورت قالبی و برای هر نفر جداگانه درست کنیم. کوکو سبزی معمولاً با ترکیب سبزی کوکویی و تخممرغ درست میشود، اما اگر بخواهیم آن را مجلسیتر تهیه کنیم، میتوانیم از مواد دیگری مثل زرشک و مغز گردو نیز استفاده کنیم. برای دیدن دستور پخت کامل و مرحله به مرحله کوکو سبزی، تا انتها با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سبزی کوکویی | ۵۰۰ گرم |
تخممرغ | ۳ عدد |
زرشک (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو (اختیاری) | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
روغن و زردچوبه | به اندازه کافی |
دستور پخت کوکو سبزی
مرحله اول
برای تهیه کوکو سبزی خوشمزه، ابتدا سبزی کوکویی را خوب شسته و به صورت ریز خرد میکنیم. سپس آن را با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت میدهیم تا سبزی کمی سرخ شود.
مرحله دوم
حواستان باشد که سبزی را بیش از حد تفت ندهید. چون اگر زیاد سرخ شود، خاصیتهای سبزی از بین میرود و رنگ کوکو نیز تیره میشود.
مرحله سوم
برخی افراد دوست دارند کوکو را با رنگ تیره درست کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، میتوانید سبزی را بیشتر تفت دهید تا رنگش تیرهتر شود. بعد از تفت دادن، سبزی را از تابه بیرون آورده و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله چهارم
حالا تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آنها اضافه کنید. سپس با یک چنگال خوب هم بزنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود.
مرحله پنجم
زرشک را بهتر است از قبل کمی در آب بخیسانیم تا نرم شود. سپس مغز گردوها را به دلخواه خرد کرده و به کاسه تخممرغ اضافه کنید. سپس همه مواد را خوب مخلوط کنید.
مرحله ششم
اجازه دهید سبزی کوکویی به دمای محیط برسد و کمی خنک شود. سپس آن را به کاسه تخممرغها اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید. نکته مهم این است که سبزی حتماً خنک شود.
مرحله هفتم
اگر سبزی کوکویی داغ باشد، هنگام مخلوط کردن تخممرغها سفت میشوند. پس از این مرحله، میتوانید کوکو سبزی را در تابه سرخ کنید.
“`html
پس از آماده شدن مایه کوکو، یک تابه مناسب را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن مایع به آن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله کمی صبر میکنیم تا روغن داغ شود. سپس میتوانیم کوکوها را به چند روش سرخ کنیم. اولین و مرسومترین روش این است که تمام مایه کوکو را یکجا به تابه بریزیم.
مرحله نهم
سپس کوکو سبزی را به صورت یک تکه درست میکنیم. بعد از ریختن مایه کوکو در تابه، با یک قاشق روی آن را صاف میکنیم. باید توجه کنیم که ضخامت یا قطر کوکو در تمام قسمتهای تابه یکسان باشد.
مرحله دهم
در این مرحله، بعد از اینکه سمت زیرین کوکو سرخ شد، آن را به چند تکه تقسیم میکنیم و به آرامی برمیگردانیم تا سمت دیگر نیز سرخ شود. میتوانید از قالبهای فلزی مختلف برای سرخ کردن کوکو سبزی استفاده کنید.
مرحله یازدهم
همچنین میتوانید اگر دوست دارید، مانند شامی کباب، کوکوها را به صورت تکهتکه در دست فرم دهید و در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن کوکو، آن را با خیارشور، گوجهفرنگی و نان تافتون سرو کنید.
نکات آموزش کوکو سبزی
آموزش کوکو سبزی در فر
اگر میخواهید کوکو سبزی را در فر بپزید، ابتدا فر را ۱۵ دقیقه قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس قالبی که برای پخت کوکو در نظر دارید را با روغن مایع چرب کنید.
حالا مایه کوکو را داخل قالب بریزید و آن را صاف کنید. برای پخت کامل کوکو سبزی در فر حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. پس از پخت، اجازه دهید کمی خنک شود و سپس آن را برش بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.
سبزی مخصوص کوکو
امروزه میتوانید سبزی کوکویی را به راحتی از سبزیفروشیها خریداری کنید. اما اگر میخواهید سبزی کوکویی را به اندازه دلخواه خود تهیه کنید، از سبزیجاتی مانند گشنیز، جعفری، شوید و تره به نسبت یکسان استفاده کنید.
برای مثال، در دستور بالا از هر کدام از سبزیجات ذکر شده ۱۲۵ گرم استفاده کنید. اضافه کردن شنبلیله هم طعم خوبی به کوکو سبزی میدهد، اما باید با احتیاط باشد و بیشتر از ۲۵ گرم نباشد تا کوکو تلخ نشود.
پف کردن کوکو سبزی
بسیاری از خانمها برای اینکه کوکو سبزی پفکیتری داشته باشند، از بکینگ پودر استفاده میکنند. اما برای پف کردن بیشتر کوکو سبزی نیازی به بکینگ پودر نیست، کافیست زمان هم زدن تخممرغ ها را بیشتر کنید تا کاملا کف کند.
در زمان پخت هم بعد از اینکه مایه کوکو را در تابه ریختید، درب تابه را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید تا کوکوی شما به اندازه کافی پف کند. اگر مایلید از بکینگ پودر استفاده کنید، برای این مقدار مواد ۱ قاشق چایخوری کافی است.
آموزش کوکو سبزی با ماست
در بعضی مناطق کوکو سبزی را با ماست چکیده درست میکنند. برای مواد بالا باید ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم ماست چکیده بدون آب اضافه کنید. برای اینکه مایه کوکو سبزی شل نشود، باید کمی آرد سفید هم به آن اضافه کنید. کوکو سبزی با ماست نسبت به کوکو سبزی معمولی تردتر میشود.
آموزش کوکو سبزی با زرشک و گردو
همانطور که گفته شد، روش پخت این کوکو تفاوتی با کوکو سبزی معمولی ندارد، تنها تفاوت آن اضافه کردن مغز گردو و زرشک است. برای تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو میتوانید به مطلب زیر مراجعه کنید.
آموزش کوکو سبزی با مرغ
یکی دیگر از دستورهای خوشمزه، ترکیب کوکو سبزی با فیله مرغ است که طعم فوقالعادهای دارد. اگر میخواهید این کوکو را با فیله مرغ درست کنید، به آموزش زیر مراجعه نمایید.