مواد لازم و آموزش کوکو شیرین خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش کوکو شیرین
کوکو شیرین یکی از غذاهای خوشمزه مشهد است که میتوان به عنوان پیشغذا هم سرو کرد. برای آشنایی با این دستور پخت خوشمزه، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای شیره کوکو شیرین | |
شکر | ۲ لیوان |
آب | ۱ لیوان |
جوهر لیمو | ½ قاشق چایخوری |
گلوکز | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
گلاب | ¼ پیمانه |
دستور تهیه شیره کوکو
مخلوط شکر، آب و گلاب
در ابتدا شکر را به همراه آب و گلاب داخل یک قابلمه میریزیم. این مخلوط را روی حرارت میگذاریم و اصلاً هم نمیزنیم. وقتی شکر حل شد، زعفران دم کرده را اضافه میکنیم و سپس گلوکز را اضافه میکنیم.
افزودن جوهر لیمو
جوهر لیمو را با ۲ قاشق غذاخوری آب در یک کاسه کوچک مخلوط میکنیم، سپس با یک برس تمیز دور قابلمه را تمیز میکنیم تا شربت شکرک نزند. حالا صبر میکنیم تا شربت به غلظت مناسب برسد.
قرار دادن روی حرارت ملایم
غلظت این شربت باید مثل شربت بار باشد. وقتی که شربت کمی چسبنده شد، آماده است. در انتها، بقیه جوهر لیمو را به شربت اضافه میکنیم و آن را روی حرارت بسیار ملایم میگذاریم تا ولرم بماند (شربت باید هنگام اضافه کردن به کوکو ولرم باشد).
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیبزمینی | ۵۰۰ گرم |
تخممرغ | ۴ عدد |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۳۰ گرم |
وانیل | ۱ پنس |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
هل | به مقدار لازم |
دستور پخت کوکوی شیرین
پوره کردن سیب زمینی
ابتدا باید سیبزمینیها را بجوشانیم تا نرم شوند. سپس پوست آنها را میکنیم و با کمک گوشتکوب، آنها را له میکنیم تا به شکل پوره درآمده و کاملاً یکدست شوند. بعد از آن، زرده و سفیده تخممرغها را جدا کرده و زردهها را در یک کاسه قرار میدهیم.
مخلوط سایر مواد
حالا شکر و وانیل را به زردههای تخممرغ اضافه میکنیم و با همزن خوب هم میزنیم تا رنگ مخلوط کرمی و کشدار شود. سپس هل و زعفران را اضافه میکنیم و به آرامی هم میزنیم تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
اضافه کردن پوره سیب زمینی
حال، پوره سیبزمینی را به کاسه اضافه میکنیم و با همزن مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. سپس سفیدههای تخممرغ را خوب هم میزنیم تا فرم بگیرند و بعد آنها را به مخلوط افزوده و به آرامی هم میزنیم تا مواد به هم پیوسته شوند.
قالب زدن
در این مرحله، یک قالب به ابعاد ۱۵ در ۲۵ سانتیمتر (یا ۲۰ در ۲۰) را به طور کامل با کره نرم شده چرب میکنیم. سپس مخلوط کوکو را داخل قالب میریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف میکنیم. فر را ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود.
پخت مواد
حالا باید کوکو را به مدت ۳۰ دقیقه در وسط فر بپزیم تا کاملاً پخته شود. پس از ۳۰ دقیقه، کوکو را از فر خارج کرده و نیمی از شربت را روی آن میریزیم. دوباره آن را در فر قرار میدهیم و گریل را روشن میکنیم تا روی کوکو طلایی و خوشرنگ شود.
تزئین و سرو
وقتی روی کوکو طلایی شد، آن را از فر خارج کرده و باقیمانده شربت را روی کوکو میریزیم. اجازه میدهیم کوکو به مدت یک ساعت در قالب بماند. سپس آن را از قالب خارج کرده، برش میزنیم و در ظرف مورد نظر گذاشته و با مواد دلخواه تزئین میکنیم.