مواد لازم و آموزش گبولی پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش گبولی پلو
گبولی پلو یک نوع برنج دمی یا کته است که با آب گوشت درست میشود. این برنج شامل ترکیبی از گوشت خرد شده، نخود، سیبزمینی و کشمش است. وجود نخود در برنج باعث افزایش خواص آن میشود. از آنجایی که برنج با آب گوشت پخته میشود، طعم و خواص گوشت را به خود میگیرد. میتوانید مخلفات را با برنج مخلوط کنید یا بهطور جداگانه روی آن قرار دهید؛ این بستگی به سلیقه شما دارد. برای یادگیری این آموزش آشپزی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت گوسفندی | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
نخود | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
کشمش | ½ پیمانه |
چوب دارچین | ۱ تکه |
پودر لیمو عمانی | ½ قاشق چایخوری |
ادویه پلویی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت گبولی پلو
مرحله اول
برای درست کردن گبولی پلو خوشمزه و بینظیر، ابتدا پیازها را بشویید و پوست بگیرید. بعد یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار دهید. سپس پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
مرحله دوم
حالا گوشت را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و بگذارید عطر آن آزاد شود. بعد چوب دارچین را نیز به آن اضافه کنید و با کمی آب بگذارید تا بپزد.
مرحله سوم
در انتهای پخت، نمک را اضافه کنید. وقتی گوشت کاملا پخته شد، آب گوشت را صاف کنید و گوشت را کنار بگذارید. سپس به آب گوشت هل، فلفل سیاه، ادویه پلویی و پودر لیمو عمانی اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. برنج را نیز از قبل بشویید و با نمک خیس کنید.
“`مرحله چهارم
وقتی که آب گوشت شروع به جوشیدن کرد، ابتدا آب برنج را خالی میکنیم و سپس برنج را به آب گوشت اضافه میکنیم. بعد، به اندازهای آب میریزیم که یک بند انگشت روی برنج را بپوشاند. وقتی که آب برنج کشیده شد، کمی کره را به برنج میافزاییم. سپس سیبزمینیها را شسته و پوست میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، سیبزمینیها را به شکل مکعبهای کوچک خرد میکنیم. سپس یک تابه بر میداریم و مقداری روغن در آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا روغن داغ شود. بعد از آن، سیبزمینیها را در تابه سرخ میکنیم و وقتی که طلایی شدند، از تابه بیرون میآوریم.
مرحله ششم
حالا یک پیاز دیگر برمیداریم و آن را به صورت خلالی خرد میکنیم و در تابه سرخ میکنیم تا رنگش طلایی شود. سپس پیاز را از تابه خارج کرده و گوشت را که به تکههای کوچک خرد کردهایم، در همان تابه سرخ میکنیم. نخودها را که از قبل خیس کردهایم، با کمی آب میپزیم.
مرحله هفتم
در ادامه کمی پودر لیمو عمانی، نمک و کمی رب گوجهفرنگی به مخلوط اضافه کرده و همه آنها را تفت میدهیم. سپس کشمشها را شسته و با بقیه مواد تفت میدهیم و کنار میگذاریم. حالا گوشت، نخود، کشمش، سیبزمینی و پیاز داغ را روی برنج میریزیم. اگر دوست داشتید میتوانید کمی پودر هل و میخک نیز روی برنج بپاشید.