مواد لازم و آموزش گشنیز کباب برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش گشنیز کباب
گشنیز کباب یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در دنیا است که با روشهای متنوعی تهیه میشود. این غذا نوعی کوفته است و از نظر ظاهر به غذاهایی مثل کتلت گوشت شباهت دارد. اصالت این غذا به استان آذربایجان برمیگردد و به همین دلیل به عنوان یک غذای آذری شناخته میشود. گشنیز کباب از ترکیب گوشت چرخ کرده و سبزیجات درست میشود و دارای یک سس مخصوص است. همچنین برای طعمدهی به این کوفته از موادی چون لیمو عمانی استفاده میشود که باعث میشود طعم کمی ترش داشته باشد. برای یادگیری طرز تهیه این غذای آذری، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 600 گرم |
پیاز | 2 عدد |
لپه | 200 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
لیمو عمانی | 1 عدد |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
گشنیز | 150 گرم |
آرد سوخاری | 1 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت گشنیز کباب
مرحله اول
برای تهیه گشنیز کباب خوشمزه، ابتدا لپهها را به همراه 1 پیمانه آب در یک کاسه مناسب بریزید و چند ساعت کنار بگذارید تا نفخ لپهها گرفته شود. اگر امکان دارد، آب را یکی دو بار عوض کنید.
مرحله دوم
بعد از اینکه لپهها را خیس کردند، آنها را آبکشی کنید و به همراه 2 پیمانه آب در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید لپهها به مدت 1 تا 1.5 ساعت خوب بپزند.
مرحله سوم
در این مرحله، آب باقیمانده لپهها را دور بریزید و لپهها را به همراه یکی از پیازها چرخ کنید. اگر دستگاه چرخ گوشت ندارید، میتوانید از روشهای دیگری برای له کردن آنها استفاده کنید.
“““html
لپه را با گوشتکوب له میکنیم و پیاز را رنده میکنیم و به آن اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
از آب اضافی مخلوط لپه و پیاز استفاده میکنیم و آن را در یک کاسه میریزیم. سپس گوشت چرخکرده، تخممرغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به این کاسه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا مواد را خوب ورز میزنیم تا یکدست شوند. سپس آرد سوخاری را هم اضافه میکنیم و کمی مخلوط میکنیم تا مایه کوفته کاملاً یکدست شود. حالا یک تابه مناسب را روی حرارت میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله کمی روغن به تابه میریزیم و منتظر میمانیم تا روغن داغ شود. بعد، به اندازه یک نارنگی از مایه کوفته بر میداریم و با دست به شکل کتلت در میآوریم و در روغن داغ میگذاریم.
مرحله هفتم
هر سمت کوفتهها را ۳ تا ۵ دقیقه سرخ میکنیم. این کار را با تمام کوفتهها انجام میدهیم و آنها را کنار میگذاریم. برای تهیه سس کوفته، در همان تابه کمی روغن اضافه میکنیم.
مرحله هشتم
حالا گشنیزها را به صورت متوسط خرد میکنیم و خوب تفت میدهیم تا سرخ شوند. سپس گشنیز را از تابه خارج میکنیم و پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد میکنیم و به تابه اضافه کرده و خوب تفت میدهیم.
مرحله نهم
وقتی پیاز نیمهسرخ شد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا با هم مخلوط شوند. حالا فلفل دلمهای را به صورت نگینی خرد میکنیم و به پیاز سرخ شده اضافه میکنیم.
مرحله دهم
حالا کمی فلفل دلمهای را تفت میدهیم تا سرخ شود، سپس آب باقیمانده از پخت لپه را به تابه اضافه میکنیم. سپس آرد سفید را به تابه اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا با آب لپه یکدست شود.
مرحله یازدهم
در این مرحله رب گوجهفرنگی را در یک لیوان آب جوش حل میکنیم و به تابه اضافه میکنیم. سپس تخمههای لیمو عمانی را خارج کرده و به تابه اضافه میکنیم و میگذاریم آب به جوش بیاید.
مرحله دوازدهم
حالا گشنیز سرخ شده را به تابه اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ دقیقه کوفتهها را در تابه میچینیم و اجازه میدهیم سس به خورد کوفتهها برود. تا زمانی که سس غلیظ شود صبر میکنیم، سپس کوفتهها را با برنج یا نان سرو میکنیم.