مواد لازم و آموزش یارما شورباسی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش یارما شورباسی
یارما شورباسی، نوعی آش خوشمزه با بلغور است که مخصوص شهر ارومیه میباشد. این آش خوشطعم بیشتر در فصلهای پاییز و زمستان تهیه میشود. در تابستان، این غذا با سبزیجات تازه و در زمستان با سبزیجات خشک آماده میشود. طعم این غذا واقعاً دلپذیر است. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله یارما شورباسی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ نفر | |
نخود | ۱ لیوان |
لوبیا | ۱ لیوان |
بلغور گندم | ۳/۲ لیوان |
سیب زمینی | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
بادمجان | ۲ عدد |
گوجه سبز یا غوره | نصف پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
کشک | ۱ پیمانه |
ماست | ۴/۱ پیمانه |
سبزی آش | نیم کیلو |
لوبیا سبز | به سلیقه شما |
فلفل سبز | به مقدار لازم |
نعناع خشک | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
آموزش یارما شورباسی
مرحله اول
برای درست کردن آش خوشمزه یارما شورباسی، در ابتدا باید بلغور را تمیز کرده و بشویی. سپس بلغور را با نخود، لوبیا و مقداری آب بپزید. فراموش نکنید که نخود را چند ساعت قبل بخیسانید. بعد از خیساندن، چند بار آب نخود را تغییر دهید و دور بریزید تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
پختن بلغور حدود ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد تا کاملاً آماده و لعابدار شود. باید بلغور را با حرارت کم بپزید. در این میان، پیاز را بشویید و پوست بکنید و بعد آن را به تکههای کوچک برش بزنید. سپس در یک تابه، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
مرحله سوم
حالا گوجه سبز یا غوره را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. همه مواد را با هم خوب مخلوط کرده و تفت دهید. در آخر کمی نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجهفرنگی به آن اضافه کنید و محتویات تابه را به قابلمه بریزید.
مرحله چهارم
پس از اینکه مواد خوب مخلوط شدند و یکی دو جوش خوردند، بادمجان و سیبزمینی را به مخلوط اضافه کنید. یادتان باشد که باید بادمجان و سیبزمینی را پوست کنده و به صورت مکعبی کوچک خرد کنید، سپس اضافه کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله، لوبیاسبز را نیز به شکل ریز خرد کرده و به آش اضافه کنید. البته افزودن لوبیاسبز به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را حذف کنید. اجازه دهید یارما شورباسی ۴۵ دقیقه دیگر بپزد.
مرحله ششم
حالا سبزی خرد شده را نیز اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا یارما شورباسی به آرامی بپزد. اگر بخواهید طعم این آش خوشمزه بهتر شود، میتوانید کمی عصاره پای مرغ یا قلم به آن اضافه کنید.