مواد لازم

مواد لازم و آموزش یرالما یومورتا برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش یرالما یومورتا

یرالما یومورتا یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با طعم‌های مختلف درست می‌شود. این غذا اصلیت خود را از شهر تبریز گرفته و به زبان محلی تبریزی، یرالما یومورتا نامیده می‌شود. در فارسی، ما این غذا را به نام «سیب‌زمینی و تخم‌مرغ» می‌شناسیم. با این حال، روش تهیه و مواد آن خیلی متفاوت است. ما سیب‌زمینی و تخم‌مرغ را معمولاً آب‌پز می‌کنیم، اما یرالما یومورتا روی سنگ پخته می‌شود و به همین دلیل طعم بهتری دارد. نکته جالب این است که این غذا یکی از محبوب‌ترین غذاها در تبریز است. برای یادگیری بیشتر درباره این غذای خوشمزه، با ادامه آموزش آشپزی تبریزی در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 2 نفر
سیب‌زمینی 3 عدد متوسط
تخم‌مرغ 3 عدد
گشنیز تازه 200 گرم
پیاز 1 عدد درشت
نان لواش به تعداد کافی
کره 50 گرم
سنگ نان سنگک 3 مشت
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

دستور پخت یرالما یومورتا

مرحله اول

برای درست کردن یرالما یومورتا به روش تبریزی، ابتدا سنگ‌های نان را از نانوایی سنگک محلی می‌خریم و داخل یک قابلمه مسی می‌ریزیم. بعد سیب‌زمینی‌ها را با اسکاج تمیز می‌کنیم و آبکشی می‌نماییم.

مرحله دوم

سپس سیب‌زمینی‌ها را بدون پوست روی سنگ‌های داخل قابلمه قرار می‌دهیم و درب قابلمه را می‌بندیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا سنگ‌ها گرم شوند و سیب‌زمینی‌ها بپزند.

مرحله سوم

در این مرحله تخم‌مرغ‌ها را داخل یک کیسه قرار می‌دهیم و گره می‌زنیم. بعد یک قابلمه مناسب را نیمه پر از آب می‌کنیم و روی حرارت بالا قرار می‌دهیم. سپس کیسه تخم‌مرغ‌ها را داخل آب می‌گذاریم.

مرحله چهارم

اجازه می‌دهیم تا تخم‌مرغ‌ها به مدت 15 تا 20 دقیقه خوب بپزند. در ادامه گشنیزها را پاک و شسته و داخل آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. بعد آنها را روی تخته آشپزخانه خرد می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا پیاز را پوست کنده، شسته و روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی درشت و نازک خرد می‌کنیم و با جعفری مخلوط کرده و کنار می‌گذاریم. پس از اینکه سیب‌زمینی‌ها حسابی پخته شدند.

مرحله ششم

با یک کارد داخل سیب‌زمینی‌ها می‌زنیم، اگر به راحتی وارد شد یعنی کاملاً پخته شده‌اند. سیب‌زمینی‌ها را از قابلمه خارج می‌کنیم و به آنها اجازه می‌دهیم تا کمی خنک شوند.

“““html

از دما بیافتند. سپس تخم مرغ ها را نیز بررسی می کنیم.

مرحله هفتم

اگر تخم مرغ ها نیز پخته شده بودند، پوست روی آن ها را می گیریم. سپس نان لواش را روی میز کار قرار می دهیم و لبه آن را کمی تا وسط نان خم می کنیم. بعد یک عدد از سیب زمینی های پخته شده را وسط نان قرار می دهیم.

مرحله هشتم

سپس سیب زمینی را از وسط نصف می کنیم و با گوشتکوب دستی یا پشت قاشق روی هر نیمه آن می زنیم تا سیب زمینی به فرم له شده در بیاید و بعد آن را به صورت یکنواخت روی نان پخش می کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله مقداری کره را با چاقو خرد می کنیم و در تمام نان به صورت عمودی پخش می کنیم. بعد یک عدد از تخم مرغ ها را با چاقو خرد می کنیم و به همه نقاط نان اضافه می کنیم و مخلوط پیاز و جعفری خرد شده را نیز روی مواد می ریزیم.

مرحله دهم

حالا اگر دوست دارید کمی نمک و فلفل سیاه روی مواد بپاشید و بعد نان را به صورت لوله ای جمع کرده و داخل کیسه فریزر یا کاغذ می پیچیم. در پایان یرالما یومورتا را به صورت گرم سرو می کنیم.

مواد لازم و آموزش یرالما یومورتا برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا