موارد مصرف و خواص رب زرشک (مرحله به مرحله)

“`html
رب زرشک
زرشک یکی از میوههای عالی برای کاهش وزن و لاغری است.
رب زرشک در درمان سنگهای کیسه صفرا و کلیه، کمخونی، کاهش فشار خون، بهبود دردهای شکمی و درمان آفتهای دهان و جوش صورت موثر است. همچنین میتواند چربی خون را کاهش دهد، گوارش را بهبود بخشد و به کوچک شدن شکم کمک کند. این ماده همچنان به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و مقدار زیادی ویتامین C دارد.
رب زرشک خون را تصفیه کرده و خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و در کاهش قند خون نیز موثر است، به همین دلیل برای پیشگیری از دیابت مفید است. این میوه همچنین به کبد و پوست کمک کرده و پوست صورت را روشن میکند.
زرشک وقتی با آب سیب و کمی آب لیمو مخلوط شود، برای مشکلات قلبی و تپش قلب نیز مفید است.
خواص رب زرشک
- تقویتکننده قلب
- برطرفکننده بیماریهای کبد
- درمان بواسیر خونی
- کاهش خونریزی
- درمان سنگ کیسه صفرا
موارد مصرف رب زرشک
- استفاده در انواع خورشهای ترشمزهن
- مزهدار کردن جوجه کباب
- تهیه آب زرشک
- استفاده روی بستنی
تهیه رب زرشک
مواد لازم برای تهیه رب زرشک | |
زرشک | 3 کیلوگرم |
آب | 5 لیوان |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه رب زرشک
- ابتدا زرشکها را شسته و تمیز کنید.
- زرشکها را در پنج لیوان آب به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید.
- بعد از ۲۴ ساعت، زرشکها را همراه با آب و نمک در مخلوطکن ریخته و له کنید.
- آن را از صافی عبور دهید.
- نیمی از آب زرشک را در ظرف مسی بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- وقتی جوش آمد، بقیه آب زرشک را کمکم اضافه کنید.
- در جوش آخر، کفهای روی ظرف را جدا کنید. در غیر این صورت نیازی به برداشتن آنها نیست.
- بگذارید به مدت ۳ تا ۴ ساعت آب زرشک در حرارت کم بجوشد تا غلیظ شود.

کاربرد رب زرشک در آشپزی
- میتوانید یک قاشق از آن را درون یک لیوان آب یخ بریزید و آب زرشک نوش جان کنید.
- یک قاشق چایخوری رب زرشک را روی بستنی بریزید و طعم دلپذیر آن را تجربه کنید.
- برای مرینیت کردن جوجه کباب از این رب استفاده کنید.
- نصف قاشق چایخوری از آن را در آب مرغ برای تهیه زرشک پلو و مرغ بریزید.
- همچنین برای درست کردن خورشهای ترشمزه میتوانید از آن استفاده کنید.
خواص درمانی زرشک
برخی پزشکان سنتی در ایران زرشک را برای رفع بوی بد خلط سینه و درمان بیماریهای لثه و درد دندان میشناسند. همچنین از آن برای درمان بیماریهایی مانند آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، تب، التهاب طحال و دیگر مشکلات استفاده میشود.
در روسیه، زرشک برای مشکلات گل و لانه رحم، فشار خون بالا و تنظیم ارگانهای زنانه مصرف میشود.
برگهای گیاه زرشک سرشار از ویتامین C بوده و خاصیت ملین دارند. میوههای آن ادرارآور و خلطآور هستند و به خوشبو شدن دهان نیز کمک میکنند. پوسته، ریشه و ساقه آن تقویتکننده و ضدعفونیکننده است.
کالری زرشک
هر 100 گرم زرشک خشک دارای 316 کالری، 3.6 گرم پروتئین، 63.9 گرم کربوهیدرات، 3.5 گرم چربی و 24 میلیگرم ویتامین C است.