دارو های گیاهی

موارد مصرف و فواید ریشه گالانگال کدام است؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

گالانگال چیست؟

متاسفانه افراد زیادی گالانگال را با زنجبیل اشتباه می گیرند و این در حالی است که گالانگال یک گیاه با ساقه است که به خانواده زنجبیل تعلق دارد.

کشورهای جنوب شرق آسیا، مهم‌ترین مبدأ این گیاه مفید به شمار می‌روند. از خواص گالانگال در طب سوزنی چینی و طب آیورودا (طب هندی) استفاده می‌شود.

به خاطر وجود کپسایسین، این گیاه طعم تندی ندارد و به همین دلیل در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود. اگر شما از طرفداران غذای تایلندی هستید، احتمالاً این ادویه خوش عطر و مزه را امتحان کرده‌اید.

خواص گالانگال چیست؟

مبارزه با سرطان: بر اساس یک تحقیق علمی جامع (که هنوز در حال گسترش است)، یکی از مهم‌ترین خواص گالانگال، قابلیت آن در مبارزه و جلوگیری از انواع سرطان‌ها و تومورهاست. در اینجا با انواع این سرطان‌ها آشنا می‌شویم:

فواید گالانگال در درمان سرطان معده: مطالعه‌ای در سال 2014 در ایران نشان داد که عصاره مایع گالانگال به طور قابل توجهی تعداد سلول‌های سرطانی معده را بعد از 48 ساعت در یک آزمایش کاهش می‌دهد. این نتایج می‌تواند تحولی در درمان سرطان معده باشد.

پیشگیری از سرطان خون با مصرف گالانگال : در یک آزمایش بر روی لوسمی مونوسیتیک حاد، عصاره گالانگال به کار رفت. نتایج نشان داد که استفاده از این روش تأثیر مثبت و قابل توجهی بر روی لوسمی دارد و بر خلاف شیمی‌درمانی به سلول‌های سالم آسیب نمی‌زند.

ریشه گالانگال باعث کنترل ملانوما می‌شود: محققان دانشگاه ملی چیایی در تایوان تأثیر سه ترکیب از ریشه گالانگال را بر روی سلول‌های ملانوم انسان (سلول‌های پوست) مطالعه کردند. این سه ترکیب سبب توقف رشد سلول‌های جدید شدند.

درمان سرطان پانکراس با گالانگال : در سال 2017، مطالعه‌ای درباره خواص گالانگال و درمان سرطان پانکراس انجام شد. عصاره این گیاه موجب متوقف شدن رشد سلول‌های جدید و سرکوب مسیرهای ژنی مسئول گسترش سرطان شد.

سرطان کولون: دانشمندان در سال 2013 نخستین اثر گالانگال را بر روی سلول‌های سرطانی روده انسان بررسی کردند و متوجه شدند که عصاره این گیاه باعث مرگ سلولی (آپتوپتوز) در دو نوع سلول سرطانی روده بزرگ می‌شود.

درمان سرطان سینه با گالانگال : در سال 2014، یک دانشگاه ایرانی دریافت که عصاره گالانگال باعث مرگ سلولی در بافت‌های سرطانی سینه می‌شود و خبر خوب این بود که برخلاف دیگر درمان‌ها، این گیاه به بافت‌های سالم و غیرسرطانی آسیب نمی‌زند.

یک گروه چینی نیز در یک آزمایش 4 ساله به نتایج مشابهی دست پیدا کردند. این خبر می‌تواند بسیار ارزشمند باشد زیرا امروزه از هر 15 زن، 10 نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

سرطان کبد: یکی از دلایلی که باعث می‌شود درمان سرطان به سرعت و به بهترین شکل ممکن انجام شود این است که این بیماری به سرعت در بدن پخش می‌شود و بافت‌های دیگر را آلوده می‌کند. این مسئله بیشتر در کبد مشهود است.

یک مطالعه در تایوان در سال 2015 درباره تأثیر ترکیبات استخراج شده از گالانگال بر روی سلول‌های HepG2 (نوعی سرطان کبد) نشان داد که این ترکیبات طبیعی می‌توانند اتصال سلول‌های سرطانی به سلول‌های سالم را کاهش دهند.

موارد مصرف و فواید ریشه گالانگال کدام است؟ (2 نکته مهم)

در یکی دیگر از موسسات مبارزه با سرطان، مشاهده شد بیمارانی که از خواص گالانگال استفاده کرده بودند، سرعت ابتلای آنها به بیماری کمتر بوده است.

“`

در کبد، رشد سرطان خیلی کم است.

سرطان مجرای صفراوی: این نوع سرطان در ایالات متحده زیاد دیده نمی‌شود، اما دانشمندان فکر می‌کنند که این سرطان بسیار تهاجمی است. این بیماری به سرعت مجاری صفراوی را که کبد را به روده کوچک وصل می‌کند، آلوده می‌کند.

در سال 2017، در تایلند آزمایش‌هایی انجام شد که بررسی کردند چگونه گالانگل بر سرطان مجرای صفراوی تأثیر می‌گذارد. استفاده از این عصاره نه تنها به بهبود وضعیت موش‌ها کمک کرد، بلکه هیچ عارضه جانبی هم نداشت.

مقایسه زنجبیل و زردچوبه با گالانگال

گالانگال رابطه نزدیکی با زنجبیل و زردچوبه دارد و می‌توان این سه ریشه را به‌صورت تازه یا خشک استفاده کرد تا به غذاها طعم بدهند. زنجبیل طعمی تازه، شیرین و در عین حال تند دارد، در حالی که گالانگال طعمی تندتر و کمی تیزتر دارد. زردچوبه خاص‌ترین و تلخ‌ترین طعم را بین این سه دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد که هر سه ادویه مزایای سلامتی مشابهی دارند. مانند گالانگال، زنجبیل و زردچوبه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و خاصیت ضد التهابی دارند که ممکن است به کاهش سفتی و درد مفاصل کمک کند. همچنین، هر سه ادویه حاوی موادی هستند که ممکن است از بروز سرطان‌های مختلف جلوگیری کرده یا با آن‌ها مبارزه کنند.

با این حال، گالانگال تنها یکی از این سه است که ممکن است به افزایش باروری مردان کمک کند. در مقابل، خاصیت‌های ضد تهوع و معده‌اش زنجبیل با گالانگال یا زردچوبه برابر نیست.

زنجبیل و زردچوبه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی، جلوگیری از کاهش حافظه و محافظت در برابر آسیب‌هایی که با افزایش سن به عملکرد مغز وارد می‌شود، مرتبط است. با توجه به شباهت‌ها، گالانگال ممکن است مزایای قابل توجهی داشته باشد.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا