موراد مصرف، خواص و دستور تهیه رب لیمو عمانی (مرحله به مرحله)

“`html
رب لیمو عمانی
لیمو عمانی یک نوع دیگر از لیمو ترش است و درخت آن متعلق به خانواده نارنج است. لیمو عمانی تازه رنگ خردلی دارد و طعم بسیار ترش و شدیدی دارد؛ به همین دلیل نمیتوان آن را به تنهایی مصرف کرد.
به همین خاطر، لیمو عمانی را در آفتاب خشک میکنند تا بتوان از آن بیشتر استفاده کرد.
مواد تشکیلدهنده لیمو عمانی شامل ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامینها به ویژه ویتامین C و مواد فرار است.
اصلیترین ترکیبات روغن فرار این گیاه شامل لیمونن، آلفا-ترپینئول، گاما ترپینن، ترپینولن، ۱ و ۸ سینئول و لینالول هستند.
خواص رب لیمو عمانی
- مقوی معده
- ضدنفخ
- اشتها آور
- مسکن سردرد
- کاهنده فشار خون
- رفع کننده علائم سرفه
- سرشار از ویتامین C
موارد مصرف رب لیمو عمانی
از رب لیمو عمانی در انواع خورشهای ایرانی مانند قیمه، قورمه سبزی، کرفس و همچنین آبگوشت استفاده میشود. این رب مزیتش این است که به هیچ عنوان طعم تلخی در غذا ایجاد نمیکند، زیرا در هنگام تهیه رب لیمو عمانی، هستههای لیمو گرفته میشود و همچنین به صرفهتر از لیمو عمانی است.
تهیه رب لیمو عمانی
مواد لازم برای تهیه رب لیمو عمانی | |
لیمو عمانی زرد | ۲۵۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
آب | ۵ لیوان |
آبلیمو | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه رب لیمو عمانی
زمان پخت رب لیمو عمانی ۳۰ دقیقه
- ابتدا لیمو عمانیهای زرد و خشک که رنگشان روشنتر است را برای درست کردن سس انتخاب کنید. هسته آنها را جدا کنید و قسمت تیره وسط لیمو را هم جدا کنید، زیرا سس تلخ میشود.
- سپس لیموها را در یک قابلمه بریزید و آب را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید لیموها کمی نرم شوند. وقتی تمام لیموها نرم شدند، قابلمه را پایین بیاورید و با دستگاه مخلوطکن لیموها و آب را به پوره نرم تبدیل کنید.
- پوره را به قابلمه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا سس به غلظت مورد نظر برسد.
- توجه کنید که سس بیش از حد غلیظ نشود و در صورت لزوم کمی آب ولرم اضافه کنید.
- در آخر، نمک و آبلیمو را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. بعد از سرد شدن کامل، سس را در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
این سس را میتوان به عنوان چاشنی در غذاها استفاده کرد و همچنین برای درست کردن شربت.
خواص لیمو عمانی
مواد تشکیلدهنده لیمو عمانی شامل ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامینها، به ویژه ویتامین C و مواد فرار است.
این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است و نسبت به دیگر مرکبات، ویتامین C بیشتری دارد. همچنین به عنوان کاهنده فشار خون و چربی خون شناخته میشود.
دمکرده آن به همراه چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون مؤثر است. برای کسانی که فشار خون طبیعی دارند، مصرف دمکرده آن با عسل یا نبات توصیه میشود.
از نظر طب سنتی، لیمو عمانی خنککننده، اشتها آور، ضدعفونیکننده، مقوی معده، ضد نفخ، مسکن سردرد و التیامبخش سرفه و سرماخوردگی است.
این چاشنی به خاطر مواد آنتیاکسیدانی، خاصیت ضدسرطانی دارد و در دفع مواد صفراوی مؤثر است.