میوه درمانی-موز (2 نکته مهم)

“`html
درمان با موز
موز یک گیاه علفی است که شبیه درختچههای کوچک میباشد و برگهای بسیار بزرگی دارد که طول آنها به 1.2 تا 2 متر میرسد. گلهای آن بزرگ و به شکل سنبله میباشند و تقریباً یک متر طول دارند. میوهاش نرم، باریک و دراز و هفتگوش است. در ابتدای رشد رنگ آن سبز است، اما وقتی میرسد به رنگ زرد درمیآید. امروزه به خاطر طعم خوشایندی که دارد، در بسیاری از مناطق گرمسیری و همچنین در جنوب ایران کشت میشود. در بلوچستان نیز انواع مختلف آن پرورش مییابد. در زبان عربی به آن طلح و به نام بنان نیز شناخته میشود.
● ترکیبات شیمیایی:
مواد اصلی موز نارس به شرح زیر است:
ـ میوه نارس: آب 92.7%،
ـ میوه رسیده: 78.67%،
ـ میوه نارس: نشاسته 12.06%،
ـ میوه رسیده: بسیار اندک.
ـ میوه نارس: قند قابل تخمیر 8%،
ـ میوه رسیده: 47.20%،
ـ میوه نارس: ساکاروز 1.34%،
ـ میوه رسیده: 4.56%، خاکستر آن
ـ موز نارس: 1.04%،
ـ میوه رسیده: 0.95% است.
موز دارای 9% کلسیم، 31% فسفر، 28% منیزیم، 4.01% پتاسیم، 0.006% آهن و سدیم، روی و تانن است. ویتامینهای موجود در موز شامل A، B1، B2، B6، C، PP و E هستند. لکههایی که روی پوست موز ایجاد میشود، باعث میشود که موز به رنگ قهوهای تیره درآید. این وضعیت باعث میشود که قند موز افزایش یابد و طعم آن خوشمزهتر شود. موز از نظر تغذیهای ارزش زیادی دارد و گاهی به عنوان مغذیتر از سیبزمینی و گوشت محسوب میشود. تحقیقات نشان داده که یک عدد موز تازه و رسیده به اندازه یک کیلو گوشت ارزش غذایی دارد.
در بعضی از منابع دیگر اشاره شده که موز میوهای گرم و حاوی انرژی است و ارزش غذایی آن معادل گوشت میباشد. تنها چربی و کلسیم کمتری دارد. هر 100 گرم موز حدود 100 کالری انرژی تولید میکند. موز را باید زمانی میل کرد که کاملاً رسیده و پوست آن زرد شده باشد. هضم موز رسیده به راحتی انجام میشود، به شرطی که به طور طبیعی رسیده باشد. غلظت ویتامینهای A و C موجود در موز به خوبی برای جذب در بدن آماده است. موز را باید خوب جوید. موز برای تقویت بدن قبل و بعد از عمل بسیار مفید است و تأثیر زیادی در تقویت اعصاب دارد. خوردن آن به افرادی که کارهای فیزیکی و ذهنی انجام میدهند و نیز به کودکان و افراد سالمند توصیه میشود.
موز همچنین در افزایش هوش و حافظه کمک میکند و ملین خوبی برای سوءهاضمه و یبوست است. افرادی که نمیخواهند از غذاهای حیوانی استفاده کنند میتوانند موز بخورند، این میوه تازه و رسیده، غذای خوبی برای کودکان و افرادی که به تازگی از بیماری بهبود یافتهاند، است. مصرف موز برای معده مشکلی ایجاد نمیکند و در عین حال دارای ارزش غذایی بالایی است. اگر بچهها به جای مصرف شیرینیها و تنقلات کمکالری از این میوه بسیار مرغوب استفاده کنند، میتوانند به سلامت خود کمک شایانی نمایند.
● خواص درمانی:
خشککردن موز طعم تلخ و خاصیت ضد کرم دارد. این میوه مقوی و اشتها برانگیز است و با طعم خوش خود در رشد و نمو و ایجاد تعادل عصبی بسیار موثر است. مصرف روزانه موز به همراه عسل برای درمان ضعف قوا توصیه میشود و در حفظ سلامتی موثر است.
“`
کبد و کلیهها نقش مهمی در سلامتی ما دارند. این میوه باعث تقویت دستگاه تناسلی در مردان و زنان میشود. صمغ گیاهی که از جوانهها به دست میآید، وقتی با آب مخلوط شود، برای درمان اسهال بسیار موثر است. در بعضی مناطق، از شیره این گیاه برای رفع مشکلات عصبی مانند هیستری و صرع استفاده میکنند. همچنین، اگر برگهای گل این گیاه را بجوشانید یا ساقهاش را له کنید و بر روی سوختگیها بگذارید، میتواند به بهبود زخمها کمک کند و سریعتر التیام یابند. به همین دلیل، مردم از آن به عنوان یک درمان طبیعی برای استسقاء استفاده میکنند، زیرا این گیاه خاصیت ادرارآوری دارد.
توجه:
باید بدانید که زیرا موز مقدار زیادی قند و کربوهیدرات دارد، خوردن آن برای کسانی که به بیماری قند (دیابت) مبتلا هستند یا افرادی که اضافه وزن دارند، مناسب نیست. بیایید حتماً میوهها و سبزیجات را به رژیم غذایی خود و خانوادهمان اضافه کنیم.