دارو های گیاهی

میوه درمانی-هندانه (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

خواص درمانی هندوانه

هندوانه_water melon

هندوانه به طور اصلی بومی آفریقاست اما در نقاط مختلف دنیا کشت می‌شود. در ایران نیز انواع مختلف آن در بیشتر مناطق کشور رشد می‌کند.

ترکیبات غذایی_شیمیایی هندوانه

آب هندوانه شامل ویتامین‌های (آ-A)، (ث-C)، (ب-B)، (ب2-B2)، (پ پ-PP) و همچنین پروتئین، چربی، قند، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، گوگرد، سدیم، پتاسیم، سیترولین، کاروتن، لیکوپن، لیپوسین و سلنیوم است.

دانه‌های هندوانه ویتامین‌های (آ-A) و (ث-C) را به مقدار کمی دارند، اما منبع خوبی از پکتین، روی، ویتامین (ای-E) و چربی‌های ضروری هستند که در جلوگیری از پیری زودرس سلول‌های پوست مؤثرند.

خواص غذایی_دارویی هندوانه
هندوانه طبیعت سرد و تر دارد و برای افراد لاغر و گرم مزاج مفید است.
هندوانه تشنگی و عطش شدید را برطرف می‌کند.

با مصرف هندوانه، بدن از سه طریق: ادرار، مدفوع و عرق سموم را دفع می‌کند. به همین دلیل، بعد از خوردن آن، احساس شادابی و تازگی خواهید کرد.

هندوانه دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لیکوپن و گلوتاتیون است که برای جلوگیری از سرطان پروستات و به طور جزئی ضد باکتری و ضد لخته شدن خون بسیار مفید هستند.

پتاسیم و ماده‌ی کوکوربوسیترین موجود در هندوانه به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

این میوه همچنین منبع خوبی برای آنتی‌اکسیدان کاروتنوئیدی به نام لیکوپن است. لیکوپن رنگ قرمز هندوانه را به آن می‌دهد و خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارد.

میوه درمانی-هندانه (2 نکته مهم)

این آنتی‌اکسیدان به همه نقاط بدن می‌رود و رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که می‌توانند به بافت‌های بدن آسیب بزنند و این آسیب‌ها شامل:

1_ اکسیداسیون کلسترول که می‌تواند منجر به چسبیدن آن به دیواره رگ‌های خونی و در نتیجه بروز حملات قلبی و سکته شود.

2_ انقباض و بسته شدن راه‌های تنفسی که می‌تواند تشدید حملات آسم را به همراه داشته باشد.

3_ افزایش التهاب ناشی از آرتروز و استئوآرتریت که باعث تخریب مفاصل می‌شود.

4_ آسیب به سلول‌های روده و تبدیل آن‌ها به سلول‌های سرطانی.

5_ افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های پروستات، سینه، ریه، رحم و روده بزرگ.

6_ آسیب به DNA موجود در گلبول‌های سفید خون.

خواص درمانی هندوانه

ویتامین ث و بتاکاروتن به عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قوی (که هر دو در هندوانه به وفور یافت می‌شوند)، رادیکال‌های آزاد را به دام می‌اندازند و از آثار مخرب آن‌ها در بدن جلوگیری می‌کنند.

_هندوانه به تنهایی یا با شیر خشت به عنوان داروی سردکننده برای بیماران مبتلا به تب و بیماری‌های عفونی مفید است و به بهبود اخلاط بدن کمک می‌کند.
_این میوه از ویتامین‌های گروه (ب) که برای تولید انرژی ضروری هستند، سرشار است.

————————————————————————————————-
_نوشیدن آب هندوانه با سکنجبین به درمان یرقان (زردی)، صفرا، کمک به هضم غذا، افزایش ادرار و خرد کردن سنگ کلیه کمک می‌کند.

————————————————————————————————-
_مصرف آن همراه با عسل و زردچوبه در کاهش بلغم بسیار مؤثر است.

————————————————————————————————-
_آب هندوانه موجب افزایش شیر در بانوان می‌شود.

————————————————————————————————-
_هندوانه

“`

برای افرادی که به نقرس و روماتیسم مزمن مبتلا هستند و همچنین کسانی که مشکلات کبدی و کیسه صفرا دارند، هندوانه می‌تواند مفید باشد.

————————————————————————————————-
_هندوانه یکی از بهترین راه‌ها برای تصفیه خون است.

————————————————————————————————-
_این میوه می‌تواند التهاب ناشی از بیماری‌هایی مانند آسم، تصلب شرایین، دیابت، سرطان روده و آرتروز را کاهش دهد.

————————————————————————————————-
_تخم هندوانه بو داده شده منابع خوبی از مواد مغذی مفید و ارزشمند است.

————————————————————————————————-
_مغز تخم هندوانه می‌تواند کرم‌های معده و روده را از بین ببرد.

————————————————————————————————-
_خوردن ۳۵ گرم از مغز تخم هندوانه در روز برای درمان سوزش ادرار، زخم مثانه، زخم معده، درد سینه، خلط خونی، خونریزی ریه و کاهش سرفه مفید است.

————————————————————————————————-
_مغز تخم هندوانه به هضم غذا کمک کرده و سینه را نرم می‌کند.

————————————————————————————————-
_مربای پوست هندوانه برای کاهش حرارت بدن و رفع تشنگی مفید است و می‌تواند سرفه را درمان کند.

————————————————————————————————-
_مربای پوست هندوانه همچنین برای بهبود ضعف معده، تقویت هاضمه، یبوست و درد سینه مفید است.

————————————————————————————————-
_افرادی که به وسواس مبتلا هستند، اگر هر روز مقداری از مربای پوست هندوانه که با عسل طبیعی تهیه شده است بخورند، به مرور زمان حالت وسواس آنها بهبود پیدا خواهد کرد.

————————————————————————————————-
_از خاکستر پوست هندوانه می‌توان برای درمان برفک و تاول‌های دهان استفاده کرد.

————————————————————————————————-
_پوست سفید داخل هندوانه برای درمان زخم‌های گلو و دهان بسیار مؤثر است.

خواص درمانی هندوانه

تذکر:
۱) برخلاف هندوانه شیرین و رسیده که خواص زیادی دارد و آرامش‌بخش است، خوردن هندوانه نارس مفید نیست و ممکن است فرد را مضطرب کند. باید توجه داشت که هندوانه حتماً رسیده باشد، بیش از حد سرد نباشد و پس از برش، مدت زیادی نگهداری نشود. در غیر این صورت ممکن است باعث درد و تورم معده (گاستریت) شود.
۲) خوردن زیاد هندوانه برای افراد سردمزاج می‌تواند درد مفاصل ایجاد کند. در این موارد، برای خنثی کردن ضرر هندوانه، خوردن عسل یا قند یا گل قند مناسب است.
۳) بهترین زمان برای خوردن هندوانه بین دو وعده غذایی است وقتی که غذا قبلی هضم شده باشد. خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا یا به صورت ناشتا بسیار مضر است و در هضم غذا اختلال ایجاد می‌کند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا