نارون کوهی چیست ؟ فواید و عوارض نارون کوهی کدامند ؟ (2 نکته مهم)

با مجله اینترنتی رضیم همراه باشید تا با نارون کوهی بیشتر آشنا شوید
نارون کوهی یک درخت یا درختچه است که به خانواده نارونیان تعلق دارد و میتواند نه تنها درخت قبول کند بلکه به صورت درختچه نیز رشد کند. این گیاه به طور کلی درختی است که در فصل پاییز برگهایش را میاندازد یا در برخی موارد، در طول سال برگهایش را حفظ میکند. نارون کوهی حدود ۲۰ میلیون سال پیش در ایامی که زمین هنوز به ظاهر امروز نبود، در ناحیهای که اکنون آسیای مرکزی است، به وجود آمد و به تدریج در تمام نیمکره شمالی گسترش یافت.
خواص نارون کوهی
- ادرار آور
- معرق
- کمک به خفیکردن مشکلات مجاری ادرار؛ میتوانید از جوشانده این گیاه استفاده کنید.
- ضد سم
- خارج کردن سنگ کلیه؛ با خوردن برگهای پخته شده نارون.
- درمان تبخال؛ با استفاده از روغن این درخت.
- درمان جوش؛ با استفاده از روغن این درخت.
- درمان ورم پستان؛ با استفاده از روغن این درخت.
- سفت کردن لثه
- جلوگیری از عفونت زخم؛ میتوانید از ضماد این گیاه استفاده کنید.
- کاهش درد مفاصل؛ میتوانید از ضماد برگ این درخت استفاده کنید.
- از بین بردن زگیل؛ برای این منظور میتوانید خاکستر برگ و چوب این درخت را با سرکه مخلوط کنید و بر روی محل زگیل بگذارید.
- تقویت معده
- رفع شوره سر؛ برای این کار، پوست این درخت را با مواد نظیر مورد و حنا مخلوط کنید و روی سر بمالید.
- تقویت مو
- درمان بواسیر؛ با استفاده از ضماد این گیاه.
- رفع ترشحات سفید؛ با استفاده از جوشانده برگ این درخت.
- کاهش درد گوش
- درمان رماتیسم؛ با استفاده از جوشانده پوست این درخت.
- درمان نقرس
- رفع زخمهای ناشی از سوختگی و آفتاب سوختگی.
گونههای نارون کوهی
- اوجا، Ulmus minor: این نوع در شمال ایران رشد میکند.
- مَلَچ، Ulmus glabra: این نوع در استانهای گلستان، مازندران، گیلان و آذربایجان یافت میشود.
- نارون چتری، Ulmus Umbraculifera: این نوع در ایران و افغانستان میروید.
- نارون برگریز یا نارون گلپشهای، Ulmus boissieri: این نوع فقط در ایران یافت میشود.
- نارون سفید، Ulmus laevis
- نارون قرمز، Ulmus rubra
عوارض مصرف نارون کوهی
- از مصرف تخم نارون به تنهایی خودداری کنید.
- از مصرف زیاد این درخت پرهیز نمایید.
- زنان باردار و شیرده با مشورت پزشک مصرف کنند.
طرز مصرف نارون کوهی
برای приготовления جوشانده، برگ و پوست این درخت را با آب بجوشانید. پس از ۵ دقیقه جوشاندن، جوشانده شما آماده خواهد بود.
برای تهیه دمنوش، کافی است برگ خشک یا پوست درخت را به همراه آب جوش روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، دمنوش آماده میشود.
همچنین میتوانید برای درمان موضعی از ضماد برگهای کوبیده این گیاه استفاده کنید.
تهیه شده مجله اینترنتی رضیم
مرضیه ملایری