ناهار امروزت با ما (ایدههای غذایی پنج شنبه ۲۴ خرداد)

“`html
امروز برای ناهار چه بیافرینم؟ چه غذایی درست کنم که مثل گذشته تکراری نباشد؟ فرقی نمیکند دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل، این سوال فکر همه کسانی است که به آشپزی علاقه دارند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان آماده کنند.
برای همین، امروز در بیست و چهارم خرداد ماه ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد. شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروز انتخاب و تهیه کنید.
پیشنهاد ۵ غذا برای ناهار امروز
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار به همراه دستور پخت آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- خورشت مرغ و آلوچه زنجانی
خورشت مرغ و آلوچه یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایران است که اصالت آن به زنجان برمیگردد. این خورشت طعمی ملس و ظاهری جذاب دارد و طرفداران زیادی دارد. این میتواند گزینه مناسبی برای ناهار امروز شما باشد.
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی
مراحل تهیه خورشت مرغ و آلوچه زنجانی به صورت زیر است:
- نخست، آلوها را آماده کنید. آنها را بشویید و کمی با آب بخیسانید و کنار بگذارید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
- سپس تکههای مرغ را که شستهاید، به قابلمه اضافه کرده و کمی با پیازها تفت دهید تا بوی خامی مرغ گرفته شود.
- بعد از آن مقداری فلفل و زعفران به مرغها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مرغها طلایی شوند.
- در ادامه ۱ پیمانه آب جوش به محتویات قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید، سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و ۲۰-۳۰ دقیقه بگذارید تا مرغها پخته شوند.
برای ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه، بر روی لینک رسپی خورشت مرغ و آلوچه زنجانی کلیک کنید.
۲- دلمه برگ مو ترکیهای
دلمه برگ مو ترکیهای که به عنوان یالانچی دولما نیز شناخته میشود، یکی از خوشمزهترین انواع دلمه است که میتوانید با گوشت چرخ کرده یا به صورت گیاهی درست کنید.
مراحل تهیه دلمه برگ مو ترکیهای
مراحل تهیه این دلمه به شرح زیر است:
- برای شروع برنج را بشویید و همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. اجازه دهید برای ۱۰ دقیقه بجوشد و سپس آن را آبکش کنید. در ترکیه برنج را برای ۱۵ دقیقه در آب گرم میخوابانند و سپس بدون پخت آبکش میکنند.
- پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- بعد از اینکه پیاز سرخ شد، برنج آبکش شده را اضافه کنید و برای ۵ دقیقه تفت دهید. سپس گوجه فرنگی رنده شده را نیز اضافه کنید.
- چند دقیقه گوجه فرنگی را تفت دهید تا آبش بخار شود و سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
- سپس نعنا خشک، فلفل سیاه، دارچین، پودر فلفل دلمهای، شکر و دانههای کاج را اضافه کنید و چند دقیقه با بقیه مواد ترکیب کنید. در نهایت ۱ لیوان آب گرم اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بپزید.
- برای تهیه دلمه از برگ انگور تازه استفاده کنید. برگها را در آب جوش بریزید و برای ۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند و سپس ساقه آنها را جدا کنید.
برای ادامه دستور پخت این غذای خوشمزه روی لینک رسپی دلمه برگ مو ترکیهای کلیک کنید.
۳- سیر پلو با ماهی
فصل بهار از جمله زمانهایی
“““html
سیر تازه که در بازار پیدا میشود، زمان مناسبی برای تهیه یک سیر پلوی خوشمزه است. سیر پلو غذایی بسیار راحت است که میتوانید آن را در مدت کوتاهی با مرغ، ماهی یا میگو درست کنید.
مراحل تهیه سیر پلو با ماهی
برای تهیه سیر پلو با ماهی مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا پیاز را رنده کرده و همراه با آب لیمو یا نارنج، ادویهها، نمک، زردچوبه و زعفران به ماهیها اضافه کنید. سپس روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
- حالا روش پخت برنج را انتخاب کنید. اگر برای خودتان غذا میپزید، برنج را کته کنید. اما اگر این سیر پلو را برای مهمانی درست میکنید، بهتر است برنج را آبکش کنید.
- سیرها را به اندازه دلخواه خرد کنید و در کمی روغن با مقداری نمک تفت دهید. اگر برنج را کته میکنید، اجازه دهید آب آن کاملاً کشیده شود. سپس سیرهای تفتداده شده را به برنج اضافه کنید و بگذارید دم بکشد.
- اگر برنج را آبکش میکنید، سیرها را بعد از مرحله آبکشی به پلو اضافه کنید و سپس در قابلمه ریخته و اجازه دهید ۴۰ دقیقه دم بکشد.
برای ادامه این رسپی خوشعطر و خوشمزه، روی لینک رسپی سیر پلو با ماهی کلیک کنید.
۴- اسپاگتی سیر و قارچ
اسپاگتی سیر و قارچ از بهترین غذاهای ایتالیایی است که خیلی سریع آماده میشود و طعم عالی دارد. شما میتوانید این غذای محبوب را با چند مواد ساده از جمله اسپاگتی یا ماکارونی، کره، قارچ و سیر تهیه کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.
مراحل تهیه اسپاگتی سیر و قارچ
مراحل تهیه اسپاگتی سیر و قارچ به این صورت است:
- برای شروع، یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید، سپس اسپاگتی را اضافه کنید. حدود ۷ تا ۹ دقیقه صبر کنید و بعد اسپاگتی را آبکش کنید.
- قارچها را با آب و یک برس نرم بشویید و خوب تمیز کنید، سپس به ورقههای نازک خرد کنید. کره را در ماهیتابه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید. وقتی کره آب شد، قارچها را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل سیاه به آن بزنید.
- بعد از ۵ دقیقه که آب قارچها جمع شد، سیر را رنده کرده و به ماهیتابه اضافه کنید. همچنین فلفل قرمز را به صورت ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید. آنها را برای چند دقیقه تفت دهید.
- حالا نوبت اضافه کردن اسپاگتی به ماهیتابه است. یک فنجان آب هم اضافه کنید و مواد را به آرامی هم بزنید.
برای ادامه این رسپی خوشمزه، روی لینک رسپی اسپاگتی سیر و قارچ کلیک کنید.
۵- ناگت گوشت چرخ کرده
ناگت غذایی ساده و خوشمزه است که در هر شرایطی میتوانید از آن استفاده کنید. چه برای مهمانی و چه برای ناهار خانوادگی.
مراحل تهیه ناگت گوشت چرخ کرده
مراحل تهیه ناگت گوشت چرخ کرده به این صورت است:
- ابتدا باید گوشت چرخ کرده را آماده کنید. اگر گوشت دارید اما چرخ شده نیست، میتوانید آن را با دستگاه چرخکن چرخ کنید. این کار خیلی ساده است، پس نگران نباشید. همچنین، باید بوی نا مطبوع گوشت را هم بگیرید.
- ابتدا پیاز را رنده کنید. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز، آرد گندم، پنیر پارمسان، فلفل، پودر سیر، پاپریکا و کمی نمک مخلوط کنید و با دقت ورز دهید تا همه مواد خوب با هم ترکیب شوند.
- حالا باید مواد را به شکل دایره در بیاورید. برای این کار، کمی از مواد را در کف دست خود بگذارید و آن را به شکل دایره فرم دهید. دقت کنید که ناگتها نباید زیادی نازک باشند. بهترین حالت برای ناگت این است که کوچک و کمی ضخیم باشند.
“““html
برای ادامه دستور پخت این غذای ساده و خوشمزه، روی لینک رسپی ناگت گوشت چرخ کرده کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، لیستی از غذاهای متنوع و مناسب برای ناهار را به شما معرفی کردیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان بگنجانید و از طعم فوقالعاده آنها لذت ببرید.