ناهار امروزت با ما (پنج شنبه ۱ شهریور)

“`html
امروز برای ناهار چه چیزی درست کنم؟ آیا غذایی هست که تکراری نباشد؟ اگر شما هم با این سوالات سر و کار دارید، نگران نباشید! زیرا مجله رضیم امروز پیشنهادات متنوع و جذابی برای شما آماده کرده است تا در انتخاب ناهار خیالتان راحت باشد.
پیشنهاد ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار و طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- کباب ترش
کباب ترش یا به زبان محلی “ترش کباب” نوعی کباب با طعم ترش و دلچسب است که پایه و اساس آن به شمال ایران و به ویژه گیلان برمیگردد. این کباب گزینهای خوب برای افرادی است که از طعمهای مختلف کباب خسته شدهاند و به دنبال تغییر هستند.
راز خوشمزه بودن کباب ترش، استفاده از سبزیجات معطر محلی است. اگر دسترسی به سبزیهای محلی ندارید، میتوانید از سبزیهای جایگزین استفاده کنید. این غذا مانند دیگر کبابها میتواند با برنج یا نان سرو شود.
مراحل تهیه کباب ترش
مراحل تهیه کباب ترش به شرح زیر است:
- اول، گوشت را به تکههای مناسب برش دهید، آن را خوب بشویید و کنار بگذارید. سپس یک پیاز را پوست کرده، بشویید و با رنده ریز رنده کنید.
- پس از آن، گردوها را با دستگاه غذاساز آسیاب کنید یا با هاون بکوبید و به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط بیفزایید.
- حالا سبزیها را شسته، به تکههای ریز خرد کنید و به مخلوط پیاز، گردو و رب انار اضافه کنید. اگر دوست دارید، میتوانید کمی آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیقتری داشته باشید.
- سبزیهای شمالی برای این غذا بسیار مناسب هستند و اگر از سبزیهای محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه استفاده کنید، طعم بینظیری خواهید داشت.
- حالا کمی سیر هم در سس رنده کنید و در آخر فلفل را اضافه نمایید. سپس تکههای گوشت را در سس بخوابانید، در ظرف را بپوشانید و حداقل ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا بیفتد.
برای ادامه طرز تهیه این غذای معروف و محبوب شمالی، روی لینک رسپی کباب ترش کلیک کنید.
۲- باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با ماهیچه در گذشته غذای محبوب پادشاهان بود و به تدریج وارد سفرههای مردم عادی شد. این غذای معروف که معمولاً برای مجالس و مهمانیها انتخاب میشود، طرز تهیه سختی ندارد اما نکات خاصی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه
مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه به شرح زیر است:
- اول از همه در یک ظرف مناسب ۳ پیمانه برنج و آب بریزید تا خیس بخورد. سپس در یک قابلمه مناسب ۱۰ عدد پیاز درشت خلالی را همراه با ماهیچه تفت دهید.
- سپس ۴ حبه سیر، ۶ تکه چوب دارچین، کمی فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب پیاز و ماهیچه اضافه کنید و مقدار لازم آب بریزید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید که به مدت ۳ ساعت و نیم روی حرارت کم بپزد.
- در همین زمان که ماهیچه ها در حال پخت هستند، در یک قابلمه دیگر آب ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب جوش آمد، به آن نمک به مقدار لازم، ۲ پیمانه باقالی و ۵ دقیقه بعد، شوید به مقدار لازم و سپس ۳ پیمانه برنج را اضافه کنید.
- مدت ۸ دقیقه زمان دهید تا مواد (باقالی، برنج، شوید) آماده شود، سپس بعد از آماده شدن برنج، آن را آبکش کنید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای مجلسی و خوشمزه، روی لینک رسپی باقالی پلو با ماهیچه کلیک کنید.
۳- خورشت گردو و زردآلو
خورشت گردو و زردآلو یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین خورشتهای ایرانی است که با ترکیبی از گوشت، گردو، زردآلو و ادویههای خوش عطر و بو، طعمی متفاوت به غذا میبخشد. این خورشت معمولاً در فصل تابستان و پاییز که زردآلو تازه در دسترس است، تهیه میشود.
“““html
مراحل تهیه خورشت گردو و زردآلو
برای تهیه خورشت گردو و زردآلو به همین شکل عمل کنید:
- گوشت را خوب بشویید و بگذارید در آبکش تا آب اضافیاش گرفته شود. سپس آن را به قطعات متوسط برش بزنید.
- پیاز را بعد از شستن و پوست کنده، به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا رنگش طلایی شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
- زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها بیرون بیاید.
- حالا به گوشت آب اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند و اجازه دهید برای یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد. خورش را به آرامی بپزید تا گوشت کاملا پخته شده و خورش خوش طعم شود.
برای ادامه دستور تهیه این غذای تابستانی خوشمزه، روی لینک رسپی خورشت گردو و زردآلو کلیک کنید.
۴- قیسی پلو اردبیلی
قیسی پلو اردبیلی یکی از غذاهای سنتی و محبوب است که اصالت آن به اردبیل برمیگردد. ترکیب طعم شیرین قیسی با برنج خوشعطر، این غذا را به یکی از محبوبترین پلوهای ایرانی تبدیل کرده است.
مراحل تهیه قیسی پلو اردبیلی
برای تهیه قیسی پلو اردبیلی به صورت زیر عمل کنید:
- قیسی و آلو بخارا را خوب بشویید و تمیز کنید. قیسیها را در یک کاسه بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید. برنج را هم چند ساعت قبل خیس کنید.
- پیاز را بشویید، پوست کنید و نگینی خرد کنید. در یک تابه، کره را گرم کنید و پیازها را به آن اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
- گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و جوز هندی را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها بیرون بیاید.
- در این مرحله، قیسی و آلو بخارای خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. دارچین و زعفران دمکرده را هم اضافه کرده و مخلوط کنید.
برای ادامه دستور تهیه این غذای خاص و مجلسی، روی لینک رسپی قیسی پلو اردبیلی کلیک کنید.
۵- کاسرول مرغ و بروکلی
کاسرول به غذایی گفته میشود که در ظرفی عمیق و با دیواره بلند در فر پخته میشود و در همان ظرف هم سرو میشود. کاسرولها انواع مختلفی دارند و میتوانید با مواد متنوعی آن را تهیه کنید.
مراحل تهیه کاسرول مرغ و بروکلی
برای تهیه کاسرول مرغ و بروکلی به صورت زیر عمل کنید:
- ابتدا ساقه و برگهای ریز کلم بروکلی را جدا کنید. سپس بروکلی را خرد کرده و خوب بشویید. سینه مرغ را هم خرد کنید و به قطعات کوچکتر برش بزنید. پیاز را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- در یک تابه مناسب، مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز خرد شده را به روغن داغ اضافه کرده و تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- مرغ خرد شده را هم به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند. در این مرحله ادویهها مانند کاری، فلفل سیاه، نمک و کمی پودر سیر را به مرغ اضافه کنید تا طعمدار شود.
- حرارت را کم کنید و بگذارید چند دقیقه مرغ بپزد. در این حین، در یک قابلمه مناسب، آب را جوش بیاورید و کلم بروکلیهای خرد شده را به آب جوش اضافه کنید.
برای ادامه دستور تهیه این غذای خاص و خوشمزه، روی لینک رسپی کاسرول مرغ و بروکلی کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، فهرستی از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را ارائه دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان قرار دهید و از طعمهای بینظیر آنها لذت ببرید.