رسپی

نحوه درست کردن ترشی متکا خوشمزه و لذیذ (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه ترشی متکا یک چاشنی خوش طعم و محبوب

ترشی متکا یکی از ترشی‌های سنتی شهمیرزاد و سمنان است که با سبزی کوهی متکا درست می‌شود. این ترشی محلی به خاطر خاصیت ضد فشار خونی که دارد، خیلی معروف و محبوب است.
مِتکا یا مُتکیه یک گیاه کوهی در شمال سمنان است که معمولاً در مناطق پرور، شهمیرزاد و سنگسر رشد می‌کند. از این گیاه هم برای تهیه غذا و هم ترشی در سمنان استفاده می‌شود.
گیاه متکا طعم خاصی ندارد، بنابراین برای تهیه ترشی آن، لازم است از سبزیجات معطر مثل نعناع، سیر، مرزه و ترخون استفاده کنیم. همچنین می‌توان گیاه متکا را بخارپز کرده و با ماست ترکیب کنیم و به صورت بورانی سرو کنیم. می‌توانید متکا را خرد کرده و سرخ کنید و با برنج مخلوط کنید تا دم بکشد و نوش جان کنید.
یکی از بهترین خواص متکا، کاهش فشار خون است. به همین دلیل خیلی‌ها آن را دوست دارند. در رستوران‌های معروف سمنان، متکا را به صورت بورانی با ماست سرو می‌کنند و در سبزی پلو سمنانی هم نقش مهمی دارد. اما مهم‌ترین کاربردش تهیه ترشی محلی سمنانی است که برای افرادی که فشار خون دارند، بسیار مفید است.

مواد لازم ترشی مِتکا

  • متکا: 1 کیلو
  • سرکه: 1 لیتر
  • آب: 1 لیوان
  • مرزه: 50 گرم
  • ترخون خشک: 50 گرم
  • شوید خشک: 50 گرم
  • برگ سیر: 1 بوته
  • سیر: 10 حبه
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی متکا

ابتدا متکاها را تمیز بشویید و همراه با یک لیوان آب در قابلمه بریزید و روی شعله کم بگذارید. 10 دقیقه اجازه دهید حرارت ببیند و نیم‌پز شود.
بعد از نیم‌پز شدن، متکاها را آبکش کنید و بگذارید آب اضافی‌شان گرفته شود.
در یک ظرف شیشه‌ای تمیز و بزرگ، یک لایه از مخلوط سبزیجات خشک، چند حبه سیر و چند لایه متکا بچینید. این لایه‌ها را ادامه دهید تا شیشه پر شود.
در لایه آخر هم باید سبزیجات خشک و سیر باشد.
سرکه و نمک را مخلوط کنید و به آرامی در شیشه بریزید طوری که روی تمام مواد را بپوشاند.

خواص ترشی متکا

  1. در شیشه را ببندید و در محلی خنک نگهداری کنید.
  2. ترشی متکا بعد از 20 روز آماده است، اما می‌توانید بیشتر صبر کنید تا بهتر جا بیفتد.
  3. بعد از باز کردن در ترشی، آن را در یخچال نگهداری کنید.
  4. هنگام استفاده از ترشی متکا می‌توانید سیر و سایر سبزیجات را جدا کنید و از متکا که حالا طعم‌دار شده است در کنار انواع غذاها استفاده کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا