رسپی

نحوه درست کردن ماهی گردبیج یا شکم پر به روش گیلانی(مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

نحوه درست کردن ماهی گردبیج یا شکم پر به روش گیلانی با طعم مخصوص

برای تهیه ماهی گردبیج، باید چند مرحله ساده را دنبال کنید تا به طعم اصلی این غذا برسید. در روش سنتی، این ماهی در گمج یا ظرف سفالی پخته می‌شود. اما نگران نباشید! شما می‌توانید این غذا را با فر یا تابه هم درست کنید. اگر می‌خواهید یک غذای دریایی خوشمزه با عطری بی‌نظیر درست کنید، با ما همراه شوید تا روش تهیه ماهی گردبیج لذیذ را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه ماهی گردبیج

مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی سفید یا قزل آلا ۱ عدد
گردو ۱۰۰ گرم
سیر ۵ حبه
پیاز ۱ عدد
سبزی معطر ۲ قاشق غذا خوری
رب نارنج یا رب انار ۲ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم

دستور تهیه ماهی گردبیج خوشمزه

مرحله اول (پاک کردن ماهی)

ابتدا ماهی را بشویید و پولک‌های آن را کاملا پاک کنید. سپس با یک چاقو شکافی در شکم ماهی ایجاد کرده و داخل آن را هم پاک کنید. مقداری نمک و فلفل بزنید.

مرحله دوم (نحوه گرد کردن ماهی)

اگر می‌خواهید از اشپل یا تخم ماهی استفاده کنید، آن را کنار بگذارید. چون این ماهی باید به صورت گرد پخته شود، باید سر و دم آن را به هم با نخ وصل کنید.

مرحله سوم (آماده سازی پیاز و سیر)

سیر را پوست بکنید و با گوشت‌کوب خوب له کنید. همچنین پیاز را به صورت خلالی بزرگ خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم (تفت دادن مواد میانی)

سبزی معطر را خرد کنید و گردو را با چرخ‌گوشت چرخ کنید. سپس یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز، سیر و سبزی خرد شده را داخل آن بریزید و به آرامی تفت دهید.

مرحله پنجم (اضافه کردن گردو و رب نارنج)

حالا گردوی چرخ شده و رب نارنج یا رب انار را به تابه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و به سراغ پر کردن شکم ماهی بروید.

مرحله ششم (پر کردن شکم ماهی با مواد)

شکم ماهی را با موادی که تهیه کرده‌اید پر کنید، و در صورتی که از اشپل استفاده می‌کنید، آن را هم در داخل شکم قرار دهید و با نخ ببندید.

نحوه درست کردن ماهی گردبیج یا شکم پر به روش گیلانی(مرحله به مرحله)

مرحله هفتم (روشن کردن فر)

برای پختن ماهی شکم پر، می‌توانید از فر یا تابه دو در استفاده کنید. اگر از فر استفاده می‌کنید، آن را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید.

مرحله هشتم (قرار دادن ماهی روی سینی فر)

کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنید و ماهی را روی سینی قرار دهید. سپس روی آن را با فویل بپوشانید و با چنگال چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا ماهی بهتر بپزد.

مرحله نهم (قرار دادن ماهی گردبیج داخل فر)

ماهی را داخل فر گرم شده قرار دهید و حدود ۴۵ دقیقه بگذارید تا به آرامی بپزد. بعد از این زمان، ماهی را از فر خارج کنید، فویل را بردارید و اگر خوب پخته شده، دوباره به مدت ۱۰ دقیقه بدون فویل بگذارید تا روی ماهی هم برشته شود.

ماهی گردبیج

مرحله دهم (آماده شدن غذا)

ماهی گردبیج خوشمزه شما آماده شده و امیدواریم از طعم آن لذت ببرید. در ادامه می‌توانید دستور تهیه مشابه این غذا با استفاده از اجاق گاز را مشاهده کنید.

پخت ماهی گردبیج با تابه

برای درست کردن ماهی گردبیج با

“““html

تابه بهتره بدونید که در این روش، ماهی نباید با کف تابه تماس پیدا کنه. برای شروع، یک تابه دودر آماده کنید و کف آن را کمی روغن بریزید. سپس، دو عدد سیخ را تا کنید و کف تابه بگذارید. حالا ماهی را روی این سیخ‌ها قرار دهید و درب تابه را بگذارید.

روند پخت این غذا باید به آرامی و با حرارت ملایم صورت گیرد. بنابراین، حرارت را روی ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید ماهی به مدت پنج ساعت به خوبی بخارپز شود.

نکات لازم برای تهیه ماهی گردبیج

به جای رب نارنج، می‌توانید از رب انار هم استفاده کنید.
حتماً توجه داشته باشید که اگر این ماهی را روی اجاق می‌پزید، باید اطمینان حاصل کنید که ماهی با کف قابلمه یا تابه تماس نداشته باشد.
بهتر است بعد از شستشوی ماهی، روی پوست و داخل شکم آن کمی نمک بپاشید.

منبع : مجله قرمز

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا