تغذیه سالم

نحوه مصرف و فواید عالی سویق جو برای سلامت بدن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

فواید سویق جو

سویق جو نه تنها خاصیت غذایی دارد، بلکه ارزش غذایی هم ارائه می‌دهد. برای آماده‌سازی سویق، لازم است سبوس و آرد را به نسبت یکسان با هم ترکیب کنیم. همچنین می‌توان بعد از سرد شدن سویق، مقداری روغن زیتون به آن اضافه کرد، اما مهم است که روغن زیتون را در حین تفت دادن به آن اضافه نکنید.

سویق جو لاغر کننده است، اما ترکیب سویق گندم و جو ممکن است باعث چاقی افراد شود. افرادی که دچار پوکی استخوان هستند می‌توانند سویق جو را با سنجد مصرف کنند زیرا این ترکیب به تقویت مغز استخوان کمک می‌کند. همچنین افراد دیابتی نیز می‌توانند از مصرف آن بهره‌مند شوند.

طبع سویق جو نسبت به سویق گندم سردتر است. برای همین بهتر است قبل از تهیه و مصرف سویق یا قاووت، مزاج خودتان را بشناسید تا انتخاب خوبی داشته باشید.

سویق جو برای لاغری

سویق چیست ؟

سویق یک روش تهیه غذا است که بیشتر برای غلات و حبوبات به کار می‌رود و کیفیت مواد غذایی را تا حد ممکن حفظ می‌کند. در این روش، آرد ماده غذایی را تفت می‌دهند.

تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی

تفاوت بین سویق نخود و آرد نخودچی این موضوع را شفاف‌تر نشان می‌دهد. برای تهیه آرد نخودچی، ابتدا باید نخود را چند بار خیساند یا پخت تا آب آن تخلیه شود سپس آن را تفت داده و آسیاب کرد. در فرآیند پخت با آب، بخش زیادی از ارزش غذایی در آب تخلیه می‌شود.

این موضوع برای فرآورده‌های حیوانی تقریباً ۵۰ درصد است. به همین دلیل ارزشگوشت و آبگوشت تقریباً برابر است. اما در مورد فرآورده‌های گیاهی، مقدار زیادی از ارزش غذایی در آب پخته تخلیه می‌شود. به همین دلیل، در بسیاری از روش‌های درمانی از عصاره‌ها و جوشانده‌های گیاهی استفاده می‌کنند.

در تهیه نخودچی نیز ارزش غذایی نخود در آبی است که بعد از خیساندن یا پخت دور ریخته می‌شود. اما برای تهیه سویق نخود، ابتدا باید نخود را تمیز کرده و سپس آسیاب و تفت دهید. در این پروسه، ارزش غذایی حفظ شده و مزایای پخت نیز همچنان به آرد اضافه می‌شود. این مقایسه برای گندم و سویق گندم و باقی حبوبات و غلات هم صدق می‌کند.

نحوه مصرف سویق جو

طریقه مصرف سویق جو برای دیابت

خواص سویق جو

سویق جو نقش مهمی در حفظ سلامتی و قوی‌تر شدن بدن هم در کودکان در حال رشد و هم در بزرگسالان و زنان باردار دارد. مصرف سویق در زنان باردار به تقویت مادر و جنین کمک کرده و احتمال تولد فرزند معلول را کاهش می‌دهد.

اگر زن و شوهر حدود چهار هفته قبل از بارداری، سویق جو مصرف کنند، ممکن است نوزادی با بنیه قوی به دنیا بیاورند.

دادن مقدار کمی سویق جو همراه با شیر به نوزاد نیز مفید است و ارزش غذایی آن بیشتر از شیر خشک است.

مصرف سویق جو برای زنان باردار و کسانی که دچار فقر آهن و کمبود فولیک اسید هستند، بسیار مهم است و استفاده از آن باعث دفع صفرا و بلغم از بدن می‌شود.

اگر افراد سویق جو را به همراه خرما، شیر و عسل بخورند، برای تقویت بدن آنها بسیار مفید است. این ترکیب به ویژه برای افرادی که هنگام راه رفتن احساس خستگی می‌کنند یا دچار شکستگی و پوکی استخوان هستند، مؤثر است.

با توجه به این که امروزه نان‌ها معمولاً فاقد سبوس هستند، مصرف سویق که حاوی سبوس است و انواع ویتامین‌های B و D را در خود دارد، نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن ایفا می‌کند.

نحوه مصرف و فواید عالی سویق جو برای سلامت بدن (2 نکته مهم)

سویق جو و گندم با هم چاق‌کننده است و بنابراین مصرف آن برای کودکان و افرادی که لاغر و ضعیف هستند، ضروری است. همچنین افراد باید برای تهیه سویق از ظرف‌های مسی و سنگی استفاده کنند و از ظروف آهنی پرهیز کنند.

“`

برای تهیه سویق، مناسب نیست.

سویق جو برای لاغری و چاقی

خواص سویق جو شسته

روایات در مورد سویق

امام صادق علیه السلام: سویق، تلخی را از بدن و بلغم را از معده کاملاً دور می‌کند و هفتاد نوع بلا را کنار می‌زند.

امام رضا علیه السلام: خوردن سویق به نیت درمان هر بیماری مفید است.

امام صادق علیه السلام: به کودکان سویق بدهید، چون گوشت را می‌روید و استخوان‌ها را محکم می‌کند.

امیر المؤمنان علیه السلام: سویق بهترین انتخاب برای سحری روزه‌داران است و می‌توان آن را با خرما مصرف کرد.

طرز تهیه سویق جو

برای تهیه سویق، باید آرد حاصل از حبوبات و غلات را به مدت تقریباً ۲۰ دقیقه در حرارت کم و غیرمستقیم بپزید. برای سبوس این زمان حدود ۱۵ دقیقه است. سبوس زودتر می‌سوزد و کیفیت آن کاهش می‌یابد، بنابراین نباید آن را با بقیه مواد همزمان تفت داد. کسانی که مشکلات استخوانی دارند و یا از سویق جو به عنوان رژیم لاغری استفاده می‌کنند، می‌توانند گندم یا جو را پیش از تهیه شستشو دهند تا تاثیر بیشتری داشته باشد، اما برای حفظ خواص بهتر است سویق شسته نشود.

طرز تهیه سویق جو

طرز تهیه سویق جو

نحوه مصرف سویق جو

افراد بزرگسال می‌توانند صبح‌ها دو قاشق غذا خوری سویق مصرف کنند، اما نوزادان باید مقدار کمی از آن را با شیر و شکر سرخ مصرف کنند.

برای تقویت عمومی بدن، پیشنهاد می‌شود سویق به مدت ۴۰ روز مصرف شود، اما بعد از سه روز، آثار آن مانند افزایش انرژی و قدرت بدنی به خصوص در شانه‌ها قابل مشاهده است. مصرف سویق برای افرادی که مزاج گرم دارند و افرادی که التهاب در پرده دیافراگم دارند، مناسب است و همچنین می‌تواند به کسانی که در دوران بیماری یا نقاهت هستند یا دچار معلولیت و فلج هستند، کمک کند.

روش مصرف سویق جو

ناشتا دو قاشق غذاخوری به طور خشک مصرف شود (میزان بیشتری هم قابل مصرف است).

می‌توان آن را با روغن زیتون مخلوط کرده تا قوت جنسی را افزایش دهد.

همچنین می‌توان آن را با خرما، شیر و عسل یا با عسل و روغن به عنوان حلوا مصرف کرد.

استفاده از سویق به مدت ۲ تا ۴ هفته قبل و بعد از بارداری برای جلوگیری از ناقص الخلقه بودن و ضعف بچه پیشنهاد می‌شود.

مصرف سویق جو با شکر برای کودکان خوب است، اما برای مردان ممکن است باعث کاهش قدرت جنسی آن‌ها شود.

نکته :

توجه کنید که باید از مصرف سویق جو به همراه آب خودداری شود و مردان نیز باید از مصرف شکر همراه سویق به شدت دوری کنند، زیرا سبب ضعف و ناتوانی جنسی آن‌ها می‌شود. بنابراین بهتر است آن را به همراه خرما، عسل و شیر مصرف کنند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا