تغذیه سالم

نشانه های ظاهری سوسیس و کالباس فاسد (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

چگونه بفهمیم سوسیس و کالباس خراب شده‌اند؟

به گزارش رضیم: رنگ، بو و ظاهر کلی سوسیس یا کالباس نمی‌تواند تنها معیار مطمئنی برای تعیین کیفیت این محصولات باشد. بهتر است از خرید سوسیس و کالباس‌هایی که با نام‌های غیرمعمول و ناشناخته هستند، خودداری کنید.

به طور کلی، محصولات گوشتی، به‌ویژه سوسیس و کالباس، اگر به درستی نگهداری و حمل نشوند، به راحتی می‌توانند توسط میکروارگانیسم‌های مختلف آلوده و فاسد شوند. استفاده از محصولات گوشتی خراب می‌تواند موجب مسمومیت و بیماری شود. به دلیل محبوبیت سوسیس و کالباس، در این مقاله به بررسی نشانه‌های فساد این محصولات می‌پردازیم.

یک کارشناس بهداشت و ایمنی مواد غذایی گفت: اگر روی سوسیس و کالباس رنگ‌های سبز یا خاکستری و همچنین سطح لزج دیده شود، نشانه‌ای از رشد میکروارگانیسم‌هاست که معمولاً به دلیل نگهداری نادرست ایجاد می‌شود.

سوسیس و کالباس دارای مواد نگهدارنده‌ای هستند که مهم‌ترین آن‌ها نمک‌های نیتریت و نیترات است. این مواد سبب ایجاد رنگ صورتی و طعم خوشایند این محصولات می‌شوند. هدف از استفاده از این مواد نگهدارنده، جلوگیری یا کاهش سرعت فساد این محصولات است.

چون این محصولات گوشتی به دلیل رشد میکروارگانیسم‌ها و اکسیداسیون چربی‌ها فاسد می‌شوند، استفاده از این نگهدارنده‌ها مدت زمان ماندگاری و کیفیت آن‌ها را حفظ می‌کند. معمولاً به دلیل نگهداری نامناسب، این کالاها خراب می‌شوند.

برای مثال، در یخچال‌های خانگی، قرار دادن سوسیس و کالباس در کنار سایر غذاها می‌تواند موجب انتقال بوی غذاها به این محصولات و خراب شدن آن‌ها شود. بنابراین، بهتر است از نگهداری طولانی‌مدت آن‌ها پرهیز کنید و فقط به مقدار مورد نیاز برای سه وعده خرید کنید. همچنین، سوسیس و کالباس باید در پوشش‌ مناسب خود نگهداری شوند.

نشانه های سوسیس و کالباس فاسد

نشانه‌های ظاهری سوسیس و کالباس فاسد

برخی از نشانه‌های خراب شدن سوسیس و کالباس عبارت‌اند از:

  1. تغییر رنگ صورتی به سبز و خاکستری در قسمت‌هایی که در معرض هوا قرار دارند.
  2. لزج شدن سطح سوسیس و کالباس.
  3. تغییر رنگ پوشش به دلیل رشد قارچ‌ها و کهنگی این محصولات.
  4. وجود لکه‌های سیاه، سبز روشن یا قهوه‌ای که نشان‌دهنده رشد میکروارگانیسم‌هاست.
  5. بوی ناخوشایند سوسیس و کالباس خراب.

با توجه به تغییر سبک زندگی و مشغول بودن اکثر اعضای خانواده، بسیاری از افراد زمانی برای آشپزی ندارند. به همین دلیل، استفاده از غذاهای نیمه‌آماده و سوسیس و کالباس بیشتر شده است. با خرید سوسیس و کالباس‌های با کیفیت و مرغوب، می‌توانید از طعم و عطر این محصولات راحت‌تر لذت ببرید، اما سوسیس و کالباس‌هایی که برندهای ناشناخته دارند، قابل اعتماد نیستند. متأسفانه، برخی از این محصولات به‌طور غیرقانونی تولید و توزیع می‌شوند. بنابراین، برای تشخیص سوسیس و کالباس خراب، کافی نیست فقط به ظاهر و بو توجه کنید، که این امر ممکن است چالش‌برانگیز باشد. بنابراین، توصیه می‌کنیم فقط از سوسیس و کالباس‌های معتبر که تأیید وزارت بهداشت را دارند، استفاده کنید.

نکات مهم در هنگام خرید سوسیس و کالباس

چند نکته در هنگام خرید سوسیس و کالباس که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

  • ظاهر و شکل محصول
  • تاریخ انقضا
  • شماره ثبت و پروانه بهره‌برداری وزارت بهداشت
  • تاریخ تولید و تاریخ انقضا

علاوه بر این موارد، حتماً به استاندارد بودن پوشش این محصولات نیز توجه داشته باشید.

“`html

باشید. درج شدن این مشخصات روی بسته بندی سوسیس و کالباس نشان می‌دهد که این محصولات از برخی فیلترهای لازم عبور کرده‌اند.

نشانه های ظاهری سوسیس و کالباس فاسد (2 نکته مهم)

عوارض مصرف سوسیس و کالباس تاریخ گذشته

عوارض خوردن سوسیس و کالباس تاریخ گذشته

خوردن سوسیس و کالباسی که خراب شده‌اند یا تاریخ انقضایشان گذشته، خطرناک است. در گوشت‌های بسته بندی شده و سوسیس و کالباس، باکتری‌هایی همچون کولای و لیستریا وجود دارند. به همین دلیل، باید به تاریخ انقضای این محصولات بسیار توجه کنید. به طور کلی، بهتر است سوسیس و کالباس بیش از یک هفته بعد از تولیدشان نگهداری نشوند.

خطرناک‌ترین نوع مسمومیت غذایی ناشی از باکتری لیستریا است که حتی می‌تواند باعث مرگ افراد شود. برای همین، گفته می‌شود که هرگز سوسیس و کالباسی را که تاریخ انقضایش گذشته است، حتی اگر ظاهر و بوی بدی ندارد، نخورید. به تاریخی که روی بسته بندی این محصولات نوشته شده است، حتما دقت کنید. معمولاً تعدادی تاریخ متفاوت روی بسته‌بندی‌ها وجود دارد که باید مراقب باشید آن‌ها را به اشتباه درک نکنید.

برای مثال، تاریخ “Sell-by” به معنای تاریخ مهلت فروش محصول است، یعنی تاریخی که فروشندگان باید این محصول را بفروشند. تاریخ “Closed by” یا “coded date” به معنای تاریخ بسته‌بندی یا تاریخ کدگذاری محصول است. تاریخ “Use-by” به معنای تاریخ مصرف است، یعنی تا این تاریخ محصول کیفیت خوبی دارد. و تاریخ “Best if used by” به معنای بهترین تاریخ مصرف است، یعنی تاریخی که تولیدکننده می‌گوید این تاریخ بهترین زمان برای مصرف از نظر طعم و کیفیت محصول است.

نگهداری از سوسیس و کالباس

نگهداری از سوسیس و کالباس

سوسیس و کالباس‌های فاسد بسیار خطرناک و باعث بیماری می‌شوند. یکی از دلایل اصلی خراب شدن سوسیس و کالباس، نحوه نگهداری آن‌هاست. سوسیس و کالباس‌هایی که وکیوم شده‌اند، تا زمانی که بسته‌بندی آن‌ها باز نشده است، ماندگاری خوبی دارند اما زمانی که بسته‌بندی را باز می‌کنید، این محصولات بین سه تا پنج روز خراب می‌شوند.

برای همین، توصیه می‌شود که این محصولات را به اندازه نیاز خریداری کنید و بعد از باز کردن بسته بندی، حداکثر در سه روز آن‌ها را مصرف کنید. زیرا باکتری لیستریا در این محصولات رشد می‌کند و تکثیر می‌شود. باید بدانید که این باکتری حتی در محیط یخچال و فریزر هم قادر به تکثیر است.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا