سلامت و پزشکی

نشریات علوم پزشکی ظرفیتی برای انعکاس پیشرفت های کشور به دنیا هستند (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

به نقل از خبرگزاری طبنا و پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر رضا ملک زاده که به عنوان سخنران ویژه در دومین کنگره بین المللی اخلاق نشر در شیراز شرکت کرده بود، گفت: در کشور ما 320 مجله علوم پزشکی وجود دارد که از این تعداد، 180 مورد به زبان انگلیسی منتشر می‌شوند.

او تأکید کرد که نیاز داریم ساختار قوی‌تری برای این نشریات بسازیم و داوری‌های علمی را تقویت کنیم، زیرا این نشریات برای تولیدات علمی کشور بسیار مهم‌اند.

دکتر ملک زاده ادامه داد: در سراسر جهان، شروع کارهای علمی معمولاً با افزایش نشریات و مقالات همراه است و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست، به طوری که بیش از نیمی از نشریات علوم پزشکی کشور در فهرست‌های معتبر دنیا قرار دارند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به پیشرفت ایران در میان کشورهای منطقه در زمینه نشریات علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در این زمینه، ایران در رده هفدهم دنیا قرار دارد.

او همچنین به مشکل سرقت ادبی اشاره کرد و گفت: این مشکل تنها مختص کشور ما نیست و در ایران، با تصویب آیین‌نامه‌های جدید تلاش‌های جدی برای برخورد با آن در حال انجام است.

نشریات علوم پزشکی فرصتی برای معرفی پیشرفت‌های کشور به جهان هستند.

به گفته دکتر محمد هادی ایمانیه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در آغاز کنگره، پیشرفت‌هایی در نشر علوم پزشکی کشور مشاهده می‌شود، اما این امر با خطرات بروز مشکلات اخلاقی در چاپ و نشر همراه است.

او تأکید کرد که چاپ تکراری مقالات، سرقت ادبی و ساخت داده‌های غیرواقعی از جمله تخلفاتی هستند که در این حوزه رخ می‌دهند و با افزایش تولیدات علمی، افرادی با نیت‌های مالی به طور غیرقانونی وارد این عرصه شده‌اند.

وی توضیح داد: هر پژوهش در زمینه پزشکی باید با نیت درست و برای نجات انسان‌ها باشد و هر نوع تخلف در این زمینه عواقب بسیار جدی‌تری دارد و از این رو باید با دقت بیشتری به این مسائل پرداخته شود.

دکتر ایمانیه بر ضرورت برخورد جدی با تخلفات در علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: هر دروغ یا تخلف در این حوزه با جان انسان‌ها مرتبط است و باید با دقت بیشتری با این موضوع برخورد کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزاری این کنگره را برای تبادل نظر میان فعالان نشر علوم پزشکی بسیار مفید دانست و افزود: در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز 24 نشریه پزشکی وجود دارد که 22 مورد آن به زبان انگلیسی است و افزایش این نشریات به بهتر شدن مدیریت مقالات کمک کرده است.

دومین کنگره بین المللی اخلاق نشر با حضور کارشناسان این حوزه از سراسر جهان در مجتمع فرهنگی آموزشی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شده است.

سایت رضیم

نشریات علوم پزشکی ظرفیتی برای انعکاس پیشرفت های کشور به دنیا هستند (2 نکته مهم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا