نمک دریا فاقد مجوز بهداشتی است (2 نکته مهم)

دکتر زهرا عبدالهی در یک جلسه خبری درباره کاهش مصرف نمک گفت که هدف از این کار، آموزش و تغییر عادات غذایی مردم است. این برنامه از ششم دی تا 15 بهمن ماه در تمام کشور اجرا خواهد شد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تأکید کرد که باید کودکان را به خوردن غذاهای کم نمک عادت دهیم. او توضیح داد که اگر کودکان در غذایشان نمک داشته باشند، به طوری که ادویهها و وعدههای غذایی آنها پرنمک شود، در بزرگسالی به غذاهای پرنمک گرایش پیدا خواهند کرد.
دکتر عبداللهی گفت که سوسیس، پنیر پیتزا و زیتون که به خودی خود نمک زیادی دارند، نمونههایی از مصرف غیرمستقیم نمک هستند.
او همچنین گفت که فشار خون بالا در بین افراد 15 تا 64 ساله یک مشکل شایع است. از هر 10 نفر در گروه سنی 45 تا 65 سال، 3 نفر به فشار خون بالا مبتلا هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه همچنین گفت که یکی از علل مهم ابتلا به سرطان معده و پوکی استخوان، مصرف زیاد نمک است.
دکتر عبداللهی خبر داد که دستورالعمل جدیدی برای تهیه غذاهای سالم در مدارس بازنگری شده است. طبق این دستورالعمل، غذاهایی که در بوفههای مدارس عرضه میشوند باید شامل میزان کمی نمک، شکر و چربی باشند.
او همچنین از تغییر استانداردهای مربوط به میزان نمک و شکر در نان، پنیر، رب گوجه و سس خبر داد و گفت که این استانداردها هنوز نهایی نشدهاند. طبق این قوانین، میزان مجاز نمک در این مواد غذایی کاهش خواهد یافت.
نمک دریا فاقد مجوز بهداشتی است
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه بر اهمیت عدم تبلیغ غذاهای پرنمک، شیرین و چرب تأکید کرد و توضیح داد که قوانین منع تبلیغ این نوع غذاها به طور بینالمللی آماده شده است و از این پس تبلیغ غذاهایی با این ویژگیها ممنوع خواهد بود.
دکتر عبداللهی همچنین بر عدم استفاده از نمک دریا تأکید کرد زیرا این نمک ید کافی ندارد و ممکن است شامل سرب و کادمیوم باشد. او گفت که با وجود این عیبها، متأسفانه این نوع نمک هنوز در رسانهها تبلیغ میشود و در برنامههای آشپزی استفاده میشود، در حالی که هیچ مجوز بهداشتی ندارد.
منبع: وبدا