نکتار چیست و تفاوت آن با نوشیدنی؟ (2 نکته مهم)

تفاوت نکتار و نوشیدنی
انسان از دیرباز به نوشیدنیها نیاز داشته و این نیاز یکی از اصلیترین نیازهای او شده است که ارتباط زیادی با ساختار جسمی او دارد.
جالب است بدانید که نخستین شواهد مربوط به نوشیدنیهای میوهای یا آبمیوهها و نکتارها به ۸هزار سال پیش از میلاد برمیگردد. به مرور زمان و با پیشرفت علم، انواع مختلفی از نوشیدنی تولید شد، اما سوالی که مطرح میشود این است که نوشیدنی، نکتار و آبمیوه چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
نکتار چیست؟
نکتار نوعی نوشیدنی غیرباز تاب است که از ترکیب آبمیوه طبیعی یا مشابه آن (مانند کنسانتره یا پوره میوه) با آب، شکر و افزودنیهای مجاز به وجود میآید. در واقع، نکتار نوعی آبمیوه طبیعی است که غلظت آن کاهش یافته و خلوص ۱۰۰ درصدی ندارد.
نوشیدنی چیست؟
نوشیدنیها مایعاتی هستند که انسانها برای رفع تشنگی یا لذت بردن از آنها بهره میبرند. طبقهبندی دقیق برای نوشیدنیها دشوار است چون انواع مختلفی دارند؛ مثل: الکی و غیرالکی، طبیعی و غیرطبیعی، کافئیندار و بدون کافئین، لبنی، میوهای، سرد و گرم و غیره.
بهعنوان مثال: آب، شیر، آبمیوهها، قهوه، چای، نوشابه و انواع نوشیدنیهای کافئیندار در سراسر جهان طرفدار دارند.
نکتار میوه: نکتار به نوعی نوشیدنی گفته میشود که آب و تفاله میوه بهصورت ترکیبی در آن وجود دارد و چیزی از آن حذف نمیشود. نکتار در واقع آبمیوهای غلیظ است که علاوه بر ویژگیهای آبمیوه، خواص میوه را هم دارد و به همین دلیل باعث سلامتی و نشاط مصرفکننده میشود.
یکی از شگفتیهای نکتار میوهجات
این است که فیبر زیادی دارد و به تحریک روده کمک میکند و مواد زائد از بدن را به خوبی خارج میکند و سلامت و نشاط انسان را تأمین میسازد.
جالب است بدانید که در تمام نکتارها از عسل استفاده میشود. عسل خواص نکتار را چند برابر میکند. عسل شامل مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، روی و منگنز است و با ترکیب شدن با هر چیزی، مواد مغذی و ویتامینها را به تمام سلولها میرساند. به همین دلیل، عسل بسیار سریع جذب بدن میشود و این باعث میشود نکتارها بهراحتی هضم شوند.
حتی سیستم گوارش حساسترین افراد هم میتوانند نکتارها را بدون مشکل هضم کنند و این نوشیدنی، در زمان بیماری یا سلامت بسیار مفرح و نشاطآور است و با انواع عفونتها مقابله میکند.
فرق نکتار و نوشیدنی
بهطور کلی، نمیتوان تفاوت بارزی بین نکتار و نوشیدنی ذکر کرد، زیرا نکتار خود یکی از انواع نوشیدنی است. در واقع، نکتار شامل آبمیوههای ناخالص یا نکتارهایی است که ممکن است از یک یا چند میوه تهیه شده باشد.
آبمیوه نتیجه عصارهگیری ۱۰۰ درصد از گوشت میوه تازه است که به هیچ مواد رنگی، نگهدارنده یا شکر اضافه نشده باشد. اما روش دیگری نیز برای عصارهگیری میوهها وجود دارد.
چون برخی میوهها بهطور طبیعی حاوی اسید و تفاله هستند، نمیتوان آنها را به عنوان آبمیوه ۱۰۰ درصد عرضه کرد. بنابراین لازم است آنها را با استفاده از آب و شکر که به آنها شهد میگویند، خوشطعم کرد. بهعنوان مثال: توت سیاه، آلبالو و برخی دیگر از میوهها. البته در اینجا تنها اجازه دارید ۲۵ تا ۵۰ درصد از آبمیوه خود را با شهد مزهدار کنید.
سؤالات متداول
تفاوت آبمیوه و نکتار چیست؟
آبمیوه یک نوشیدنی ۱۰۰ درصد طبیعی است که هرچه خلوص آن کمتر شود، به نوشیدنی دیگری تبدیل میشود. وقتی آبمیوه طبیعی را با آب، شیرینکننده، مواد افزودنی و نگهدارنده ترکیب کنید، نکتار به وجود میآید.
تفاوت نکتار و نوشیدنی چیست؟
نوشیدنی یک دستهبندی کلی است که شامل انواع مختلفی از مایعات میشود؛ در حالی که نکتار یکی از زیرمجموعههای نوشیدنی است که حاصل ترکیب آبمیوه طبیعی با آب و افزودنیهای دیگر است.
انواع نوشیدنیها را نام ببرید؟
بهطور کلی میتوان نوشیدنیها را به طبیعی و غیرطبیعی، سرد و گرم، لبنی و غیرلبنی، الکلی و غیرالکلی، کافئیندار و بدون کافئین، میوهای، گیاهی و گازدار تقسیم کرد.
منبع : گردآوری شده رضیم