همه آنچه که لازم است درباره طبع قهوه بدانید

“`html
طبع قهوه چگونه است؟ 3 روش رفع سردی یا گرمی آن
طبع قهوه یکی از مسائلی است که دوستداران قهوه و به ویژه کسانی که این نوشیدنی خوشمزه را زیاد مینوشند، سوالات زیادی درباره آن دارند. با شناخت مصلحهای قهوه (افزودنیهایی که تعادل قهوه را برقرار میکنند) و نحوه ترکیب درست آنها، میتوانید طوری عمل کنید که حتی اگر از نظر طبعی، قهوه با معده شما سازگار نیست، بتوانید بدون مشکل آن را به صورت مداوم بنوشید و از لذت نوشیدنش بهرهمند شوید.
در این مقاله از رضیم به بررسی طبع قهوه خواهیم پرداخت و همچنین راهکارهایی ارائه میدهیم تا افرادی که طبع آنها با قهوه سازگار نیست، بتوانند به راحتی از این نوشیدنی استفاده کنند.
قهوه سرد و گرم
همانطور که میدانید، طبع انسانها به طور کلی به ۳ نوع اصلی تقسیم میشود: سرد، گرم و معتدل. افرادی که طبع معتدل دارند، معمولاً با نوشیدن قهوه یا هر ماده غذایی دیگری مسئلهای نخواهند داشت.
نکتهای که باید بدانید این است که داشتن طبع گرم یا سرد به معنای بیماری نیست و یکی از ویژگیهای طبیعی و ژنتیکی افراد است که معمولاً از والدین به فرزندان منتقل میشود و نمیتوان آن را تغییر داد.
با شناخت طبع بدنی خود و غذاهایی که مصرف میکنید، میتوانید از بسیاری از مشکلات و اختلالات سلامتی جلوگیری کنید. قهوه نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید با شناخت طبع آن و روشهای مناسب، از ایجاد مشکلات احتمالی پیشگیری کرد.
جالب است بدانید که پوست قهوه سبز دارای طبعی گرم و خشک است، در حالی که مغز آن طبع سرد و خشک دارد. اما این موضوع مربوط به قهوه سبز و تازه است و نه قهوهای که ما مینوشیم، زیرا با رست (برشته) کردن قهوه، طبع کلی آن تغییر میکند.
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، اسید کلروژنیک مادهای است که در پوست قهوه سبز وجود دارد و موجب گرم و خشک شدن آن میشود. اما در هنگام رست، این اسید به شدت کاهش مییابد و طبع قهوه به سرد و خشک تغییر میکند.
تشخیص طبع خود را فراموش نکنید؛ قبل از بررسی طبع قهوه، مهم است که طبع خود را شناسایی کنید. اگر طبع شما سرد و خشک است، نیاز است که برای مدیریت مشکلات قهوه با معده خود تدابیری بیاندیشید.
تحقیقات نشان میدهد که حدود ۳۵ درصد از ناراحتیهای روزمره افراد، به ویژه در دستگاه گوارش، به طبع آنها بستگی دارد. به همین دلیل شناخت طبع خود و انتخاب غذاهای متناسب با آن بسیار مهم است.
- ویژگیهای طبع سرد
طبع سرد در واقع طبع غالب در جهان است و احتمال اینکه شما هم دارای طبع سرد باشید، زیاد است. اگر به سرما حساس باشید، فردی خونسرد و آرام هستید، خواب زیاد میخواهید، دچار اضافه وزن هستید و رنگ پوست شما روشن است، احتمالاً طبع شما سرد است.
- ویژگیهای طبع گرم
افراد با طبع گرم کمترند. آنها زودجوش و برونگرا هستند، سریعتر صمیمی میشوند و همچنین زودتر عصبانی میشوند. آنها به شیرینی زیاد علاقه دارند و دچار مشکلات پوستی مانند جوش و خارش هستند.
مصلح کردن قهوه
زمانی که صحبت از طبع قهوه میشود، واژه مصلح نیز به میان میآید. مصلح به غذایی گفته میشود که میتواند عوارض جانبی یک غذا را کاهش دهد و هضم آن را آسانتر کند. هر غذا میتواند یک یا چند مصلح داشته باشد.
قبلتر گفتیم که طبع قهوه سرد و خشک است. بنابراین، برای افرادی که طبع گرم دارند، نوشیدن قهوه ممکن است مزایای زیادی داشته باشد؛ مثل جلوگیری از سوختن خون و صفرا و کمک به تسکین دردهای ناشی از گرمی. اما سوال اصلی اینجاست؛ برای کسانی که طبع سرد دارند، نوشیدن قهوه چه تاثیری دارد؟
برای افرادی که طبع سرد دارند، نوشیدن قهوه معمولاً عوارض و مشکلاتی ایجاد میکند و در بسیاری از موارد ممکن است به بیماریهای مختلف منجر شود. برای حل این مشکل، این افراد باید قهوه را با مصلحهایی نظیر زعفران و زنجبیل مصرف کنند.
1. زعفران و رفع مشکل طبع قهوه ترک
برای…
“`
برای رفع مشکل سردی طبع قهوه در افرادی که سرد مزاج هستند، میتوان از مواد مختلفی که طبع گرمی دارند بهره برد. مواد مهمی مثل زعفران، زنجبیل، هل، کمی گلاب، نبات و… در این زمینه کاربرد دارند. در بین اینها، زعفران و زنجبیل به خاطر هماهنگی با طعم قهوه، بهترین گزینهها هستند.
قهوه ترک یکی از محبوبترین انواع قهوه، به ویژه در ایران است و همواره مورد محبوبیت افراد قرار دارد. تجربه نشان میدهد که زعفران بهترین مصلح برای قهوه ترک است.
برای استفاده از زعفران در این نوع قهوه، ابتدا مقدار کمی زعفران معادل یک قاشق چایخوری پودر زعفران را در کمی آب قرار داده و روی بخار ملایم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا زعفران به خوبی رنگ و عطر خود را بدهد.
پس از دم کردن قهوه ترک و ریختن آن در فنجان، فقط کافی است که نصف قاشق چایخوری از زعفران آمادهشده را به آن اضافه کنید تا مشکل سردی طبع قهوه برطرف شود.
2. زنجبیل و روش استفاده از آن
همانطور که گفتیم، زنجبیل دومین گزینهای است که باید در مورد طبع قهوه به آن اشاره کرد.
استفاده از زنجبیل به تنهایی در قهوه، طعم مناسبی نخواهد داشت، به همین خاطر در تهیه حرفهای قهوه با آن معمولاً از دارچین و شیر هم استفاده میشود. برای تهیه قهوه با این سه ماده، ابتدا مخلوط زنجبیل، شیر و دارچین را به تنهایی آماده کرده و سپس به قهوه دمکشیده شده اضافه کنید.
یک فنجان شیر را با سر قاشق چایخوری زنجبیل و سر قاشق چایخوری دارچین ترکیب کرده و روی گاز بگذارید و آرام هم بزنید تا مخلوط به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید و آرام هم بزنید.
پس از آماده شدن این مخلوط، کافی است بعد از دم کردن قهوه و ریختن آن درون فنجان، نصف قاشق چایخوری از ترکیب را به آن اضافه کنید تا مشکل سردی قهوه برطرف شود.
3. هل و گلاب برای رفع سردی قهوه
استفاده از هل و گلاب در قهوه بسیار آسان است و شما میتوانید با اضافه کردن پودر هل و کمی گلاب به قهوه پس از آماده شدن، از ویژگیهای این مواد برای بهبود طبع قهوه بهرهمند شوید.
یکی از روشهای خاص برای تهیه قهوه با هل، قهوه دله عربی است که مخصوص شهرهای جنوبی ایران و کشورهای عربی میباشد. برای تهیه این نوع قهوه، به یک دستگاه قهوهساز به نام دله نیاز دارید که عموماً در خانههای جنوبی ایران وجود دارد.
برای تهیه قهوه دله، ابتدا پودر قهوه را به اندازه پودر قهوه ترک آسیاب کنید (کمی درشتتر از پودر کاکائو). سپس در دله به ازای هر نفر یک لیوان آب بریزید و وقتی جوش آمد به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری پودر قهوه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. از هم زدن قهوه با آب خودداری کنید.
وقتی قهوه شروع به کف کردن کرد، آن را از روی حرارت بردارید و بعد از کم شدن کف، دوباره روی حرارت قرار دهید و این کار را چند بار تکرار کنید تا کف کردن تمام شود. سپس روی حرارت ملایم به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا قهوه دم بکشد.
بعد از دم کشیدن قهوه، چند عدد هل را با هاون یا پشت قاشق له کرده و آسیاب کنید و به قهوه اضافه کنید (حدود یک قاشق چایخوری) و ۵ دقیقه منتظر بمانید تا دم بکشد و سپس از نوشیدن آن لذت ببرید.
نتایج نشان میدهد که اگر شما جزو افرادی هستید که طبع گرم و متعادلی دارید، میتوانید به راحتی از قهوه نوشیدن لذت ببرید و در صورتی که سرد مزاج هستید، با استفاده از مصلحها، مشکل طبع خود را برطرف نمایید.