همه چیز درباره ادویه اسموکی…! (2 نکته مهم)

ادویه اسموکی (Smoky Spice) یکی از جذابترین و پرکاربردترین ترکیبات طعمی در آشپزی مدرن است که به غذاها عطر و طعم دودی و آتشخورده میدهد، بدون آنکه نیاز به دود واقعی یا باربیکیو داشته باشید. این ادویه، الهامگرفته از آشپزی آمریکای جنوبی و غذاهای گریلشده، بهراحتی میتواند طعم پیتزا، گوشت، سیبزمینی، مرغ و حتی سسها را چند برابر خوشمزهتر کند.
مواد تشکیلدهنده ادویه اسموکی
در کشورهای مختلف دنیا از زمانهای قدیم تا امروز، استفاده از ادویهها در غذاها بسیار رایج بوده است. ادویهها به غذاها عطر و طعم خاصی میبخشند و دارای خواص درمانی متعددی نیز هستند. میزان مصرف هر ادویه به نوع غذا و فرهنگ غذایی آن منطقه بستگی دارد. برخی ادویهها به تنهایی استفاده میشوند و برخی دیگر از ترکیب چند نوع ادویه مختلف به دست میآیند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، کارخانهها ادویههای مختلف را به شیوههای جدید و با بستهبندیهای جذاب تهیه و عرضه میکنند. در این مقاله به ادویه اسموکی که یکی از محبوبترین ادویههای ترکیبی است، خواهیم پرداخت و دربارهی روش تهیه، نگهداری و مصرف آن نکاتی را بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
هیچ اشکالی ندارد گهگاهی مرغی با طعم متفاوت، مثلاً طعم دودی، بخورید. ادویه اسموکی طعمی دودی و خوشمزه دارد که با مزههای تند و کمی شیرین ترکیب شده است. به همین دلیل، این ادویه برای پخت ماهی، مرغ، همبرگر، میگو، استیک و انواع کبابها، به ویژه کباب دنده بسیار مناسب است.
نوع استفاده از ادویه اسموکی بستگی به روش پخت و پز شما دارد. یکی از ویژگیهای خوب این ادویه، سهولت تهیه آن است. مواد اولیه آن به راحتی قابل دسترسی هستند و شما میتوانید با اضافه کردن مقادیر مختلف از ترکیبات آن، طعم و عطر دلخواه خود را بسازید. همچنین میتوانید آن را به صورت خشک استفاده کنید یا با روغنهایی مانند روغن هسته انگور و یا آووکادو ترکیب کنید.
کاربردهای ادویه اسموکی در غذاها
این ادویه خوشمزه در تهیه انواع مرغ، گوشت، ماهی، همبرگر، استیک و كبابها به کار میرود. همچنین میتوان از آن در تهیه انواع سسها نظیر سس جوجه کباب و سس استیک استفاده کرد. یکی دیگر از کاربردهای این ادویه، افزودن آن به بادمجان در تهیه میرزاقاسمی یا سیبزمینی تنوری است.
یکی از مزایای این ادویه این است که چربی موجود در غذاها را بهتر تجزیه کرده و هضم را برای افراد آسانتر میکند. ادویه اسموکی به بهبود گردش خون و سوخت و ساز بدن کمک کرده و میتواند به کنترل چربی خون و کلسترول نیز کمک کند. البته باید بدانید که مصرف این ادویه برای بانوان باردار و شیرده ممنوع است.
گفتیم که مواد تشکیلدهنده ادویه اسموکی بسته به سلیقه شما قابل تغییر است. در ادامه مواد یکی از خوش عطر و طعمترین ادویههای اسموکی را معرفی میکنیم:
- یک قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق چایخوری زیره
- نصف قاشق چایخوری نمک
- یک قاشق چایخوری پودر سیر
- نصف قاشق چایخوری پودر پیاز
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک قاشق غذاخوری پاپریکای دودی
اگر دوست دارید، میتوانید به ادویهتان نصف قاشق چایخوری فلفل تند و دو قاشق غذاخوری روغن آووکادو یا روغن هسته انگور نیز اضافه کنید.
چگونگی تهیه ادویه اسموکی
شما میتوانید با آسیاب و الک کردن تمام مواد گفته شده، یک ادویه خوشمزه اسموکی درست کنید. توجه کنید که تمام مواد باید نرم و یکنواخت شوند؛ سپس آن را در قوطی یا ظرفی بسته بریزید.
یادآوری میشود که میتوان ادویه اسموکی را به دو صورت خشک و روغنی و با استفاده از انواع روغنها مصرف کرد.
نکاتی برای نگهداری هرچه بهتر از ادویه اسموکی
برای نگهداری بهتر از این ادویه، چند نکته ساده در نظر بگیرید:
ادویه اسموکی را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.
ظرف ادویه را در معرض نور مستقیم آفتاب نگذارید.
اگر ادویه در ظرف شیشهای نگهداری شود، حفظ عطر و طعم آن بسیار بهتر خواهد بود.
مدت زمان مناسب مصرف برای این ادویه شش ماه است و پس از آن ممکن است طعم و عطر آن کاهش یابد.
ادویه مخصوص ماکارونی چیست و چگونه تهیه میشود ؟
شیوه مصرف ادویه اسموکی
چگونگی استفاده از این چاشنی محدود به یک روش خاص نیست. اما در اینجا یک روش رایج را توضیح میدهیم. ابتدا یک یا دو قاشق از این چاشنی را به صورت خشک یا با ترکیب آن با روغن، آب یا ماست به گوشت و غذاهای دیگر اضافه میکنیم. پس از آن، کمی صبر میکنیم تا طعم و عطر ادویه به غذا نفوذ کند. سپس میتوانیم غذا را بپزیم یا کباب کنیم.
کلام آخر
همچنان که در گذشته، امروز نیز استفاده از ادویهجات در سراسر دنیا معمول است. در این مقاله اشاره کردیم که یکی از ادویههای خوش طعم و لذیذ، چاشنی اسموکی است. گفتیم که کاربرد این ادویه بسیار متنوع است و میتوان آن را برای انواع گوشتها، از جمله مرغ و ماهی، انواع کباب و حتی سبزیجات کبابی نیز به کار برد.
در استفاده از چاشنی اسموکی لازم نیست حتماً غذا به صورت کبابی یا گریل تهیه شود و میتوان به روشهای دلخواه و متنوعی از آن در آشپزی استفاده کرد. همچنین، به سادگی میتوان این ادویه را تهیه کرد و از آن به صورت خشک یا روغنی بهره برد.