همه چیز درباره دستور تهیه و ویژگی های سرکه سیب (مرحله به مرحله)

“`html
سرکه سیب و تمام خواص باورنکردنی آن
تاریخ نشان میدهد که انسانها بیش از 5000 سال است که میوهها را تخمیر کرده و به سرکه تبدیل میکنند. حالا ما انواع مختلفی از سرکه مانند: سرکه سیب، سرکه انگور، سرکه خرما و سرکه هندوانه داریم که در خانههای ایرانی برای تهیه غذا استفاده میشود.
اما سرکه سیب در بین این سرکهها به خاطر طعم و خواص درمانیش، اهمیت ویژهای دارد. در این مقاله با طرز تهیه سرکه سیب خانگی آشنا میشوید.
چند روش جذاب برای تهیه و استفاده از سرکه سیب
چرا سرکه سیب؟
سیب یکی از میوههای مفید و سالم است. قند مناسب، ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن باعث میشود که این میوه بسیار خاص باشد. طعم خوب سیب و لذت خوردن آن بینظیر است.
دستور تهیه سرکه سیب خانگی و سنتی
- برای شروع، تعدادی سیب تازه بخرید. حتماً از سیبهای تازه استفاده کنید و سیبهای نپخته و مانده را انتخاب نکنید.
- سیبهای تازه را بشویید و بعد به چهار تکه تقسیم کنید. هستهها و دم سیبها را جدا کرده و آنها را به پوره تبدیل کنید.
- برای پوره کردن میتوانید از چرخ گوشت، سبزی خردکن یا آب میوهگیری استفاده کنید.
- اگر از آب میوهگیری استفاده کردید، حتماً آب سیب و پوره را با هم مخلوط کنید.
- پوره آماده شده را در ظرف مناسب، مانند ظروف سفالی لعابدار یا ظروف پلی اتیلن بریزید و اطمینان حاصل کنید که هوا داخل آن نرود.
- دو یا سه سیب شسته نشده که ظاهر تمیزی دارند را رنده کرده و روی پورهها بریزید.
- در آخر، روی ظرف را با پارچه توری ببندید و ظرف را در جایی با دمای 20 تا 25 درجه قرار دهید.
نکته مهم برای تهیه سرکه سیب
- سعی کنید ظرف پوره سیب را در مقابل نور خورشید یا نزدیک بخاری نگذارید زیرا باکتریهای تولیدکننده سرکه در دماهای خیلی بالا یا خیلی پایین نمیتوانند کار کنند.
- از اضافه کردن هرگونه مواد دیگر مثل نمک به پوره خودداری کنید و پوره را هم نزنید.
- پس از دو هفته بوی سرکه را حس خواهید کرد و پس از 60 روز پوره تبدیل به سرکه خواهد شد. بعد از صاف کردن میتوانید از آن استفاده کنید.
- موادی که در صافی باقی مانده را در ظرف شیشهای نگهداری کنید تا در سال بعد به پوره سرکه اضافه کنید.
- سرکه را پس از ریختن در بطریهای محکم، در جای تاریک و خنک نگهداری کنید و به تدریج مصرف کنید. سرکه به دست آمده معمولاً 5 تا 5.5 درصد اسید دارد.
موادمفید سرکه سیب
- املاح: پتاسیم، کلسیم، سدیم، فسفر، منیزیم، آهن و فلوئور
- ویتامینها: ویتامینهای گروه B و ویتامینهای A، C، E و PP
- اسیدها: اسید سالیک و اسید استیک
تأثیرات بیوشیمیایی سرکه سیب
- ویتامینهای موجود در سرکه سیب به افزایش سوخت و ساز و جذب بهتر آهن کمک میکنند و تنظیم غدد درونریز را در برمیگیرند.
“““html
- سرکه سیب به بدن انسان کمک میکند تا به خوبی عمل کند و به ما شادابی و سرزندگی میبخشد. به عبارت دیگر، سرکه سیب یک دوست خوب برای سیستم «ایکس» بدن است.
- املاح موجود در سرکه سیب مانند پتاسیم میتواند به آرامش عصبی کمک کند. همچنین املاح آهن به کاهش کمخونی، فسفر بر بهبود عملکرد مغز، کلسیم از پوکی استخوانها جلوگیری کرده و فلورید به سختی استخوانها، بهخصوص مینای دندان کمک میکند.
- اسیدهای موجود در سرکه سیب میتوانند چربیهای مضر و کلسترول را کنترل کرده و باکتریهای مضر را از بین ببرند. این موضوع به سلامت سیستم گوارش ما کمک میکند.
بیشتر بخوانید :
سرکه خرما | روشی سریع و آسان جهت تهیه سرکه خرما + خواص
سرکه موز : دستور تهیه و 6 خاصیت و کاربرد بینظیر سرکه موز
2 مرحله اساسی جهت تهیه سرکه انگور سنتی
سرکه بالزامیک : دستور تهیه سرکه بالزامیک + خواص
طریقه مصرف سرکه سیب
باید حتماً مقداری سرکه سیب را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید، خواه در تهیه ترشیها، همراه با سالادها و یا بهعنوان یک نوشیدنی روزانه با آب و عسل.
استفاده از سرکه سیب برای مصارف خارجی
- سرکه سیب به عنوان یک ضدعفونیکننده طبیعی عمل میکند و میتواند قارچهای پوست، مو و ناخن را از بین ببرد. همچنین با ماساژ میتوان بسیاری از چین و چروکها را کاهش داد و بوی بد عرق را از بین برد.
- سرکه سیب خانگی شما دارای اسید 5/5 تا 5 درصد است که برای مصارف خارجی نمیتوان آن را بهصورت خالص استفاده کرد؛ برای این منظور باید از محلول 1/0 درصدی استفاده کرد.
دستور تهیه سرکه سیب برای مصارف خارجی
برای تهیه محلول 1/0 درصد سرکه سیب، کافی است 2 سیسی سرکه سیب را به 125 سیسی آب اضافه کنید. سپس بدن، مو و صورت را بعد از استحمام خوب ماساژ دهید و اجازه دهید بهصورت طبیعی خشک شود.
موارد منع مصرف سرکه سیب
اگر شما در حال انجام یک برنامه کاهش وزن هستید، بهتر است قبل از سفر اول از مصرف سرکه صرفنظر کنید. اما در سفر دوم میتوانید سرکه سیب را به رژیم خود اضافه کنید، چرا که به پایدار کردن غدد درونریز کمک میکند؛ اما شستشوی بدن و ماساژ پوست در سفر اول بلامانع است.