همه چیز درمورد بیسکویت مادر و ویژگی های آن (2 نکته مهم)

بیسکویت مادر چیست؟
بیسکویت مادر یکی از قدیمیترین بیسکویتهای ایران است که از سال ۱۳۳۷ توسط شرکت ویتانا تولید میشود. شعار این بیسکویت برای سالها این بوده است:
مهر مادر، شیر مادر، بیسکویت مادر
بر اساس تبلیغات کارخانه در سالهای نخستین تولید، «بیسکویت مادر یک مکمل غذایی کامل بود که توصیه میشد همه افراد آن را مصرف کنند. حتی بعضی از پزشکان کودک به مادران پیشنهاد میکردند از ۶ ماهگی به همراه شیر، بیسکویت مادر را به نوزادان خود بدهند».
بر روی بستههای این بیسکویت تصویر یک مادر و نوزادش وجود دارد.
شرکت ویتانا در سال ۱۳۳۵ توسط برادران تهرانچی در خیابان امیریه تهران راهاندازی شد. آنها از آلمان و انگلیس ماشینآلات ساخت بیسکویت را وارد کردند و یک جمله معروف داشتند: «بیسکویت مادر باید به راحتی با دندان شکسته شود و با آب دهان نرم شود.»
برادران تهرانچی بعد از انقلاب، کارخانه ویتانا را ترک کردند و از ایران رفتند. سپس این کارخانه به شرکت سهامی البرز که زیرمجموعه بنیاد ۱۵ خرداد بود، واگذار شد. این کارخانه بعدها به خیابان خلیج و کیلومتر ۷ جاده کرج نقل مکان کرد.
انواع بیسکویت مادر
1. بیسکویت مادر نارگیلی
این بیسکویت یکی از نوعهای بیسکویت مادر است که حاوی پودر نارگیل میباشد. به دلیل طرز پخت خاصش، هضم این بیسکویت برای دستگاه گوارش آسان است و همه افراد در هر سنی میتوانند از آن استفاده کنند. این محصول به ویژه برای معدههای حساس خوب است و از رفلاکس معده جلوگیری میکند.
ویژگیهای بیسکویت مادر نارگیلی:
این بیسکویت حاوی پروتئینهایی از منابع گیاهی و حیوانی، روغن مناسب بدون اسید چرب ترانس، اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن، منبع کربوهیدرات و تأمینکننده انرژی بدن است. همچنین دارای املاح ضروری برای بدن، مدت زمان ماندگاری بالا، امکان مصرف به عنوان میانوعده یا غذای اصلی، و ویتامینهای گروه B است که به رشد کودک کمک میکند. همچنین فاقد رنگهای مصنوعی و نگهدارنده است.
2. بیسکویت مادر عسلی
این بیسکویت یکی از نوعهای بیسکویت مادر است که حاوی عسل طبیعی است. به دلیل طرز پخت خاص بیسکویت مادر، هضم آن برای دستگاه گوارش آسان است و برای همه افراد در هر سنی قابل استفاده است. این محصول برای معدههای حساس مناسب است و از رفلاکس معده جلوگیری میکند.
ویژگی های بیسکویت مادر عسلی:
این بیسکویت شامل پروتئینهایی از گیاهان و حیوانات است. دارای روغن مناسب بدون چربی ترانس، و حاوی اسیدهای آمینه ضروری که بدن به آنها نیاز دارد. منبع خوبی از کربوهیدرات بوده و انرژی لازم را برای بدن تأمین میکند.
این بیسکویت شامل مواد معدنی ضروری برای بدن است، ماندگاری بالایی دارد و میتواند به عنوان میان وعده یا غذای اصلی مصرف شود. همچنین شامل ویتامینهای گروه B است که به رشد کودکان کمک میکند و هیچ رنگ مصنوعی و نگهدارندهای ندارد.
3. بیسکویت مادر شیری
این نوع بیسکویت، دارای اسانس شیر است. به دلیل طرز تهیه خاصش، هضم آن برای بدن آسان است و تمامی سنین میتوانند از آن استفاده کنند. این بیسکویت برای افرادی که معده حساسی دارند مناسب است و میتواند از رفلاکس جلوگیری کند.
ویژگی های بیسکویت مادر شیری:
این بیسکویت نیز شامل پروتئینهایی از منابع گیاهی و حیوانی است و دارای روغن مناسبی بدون چربی ترانس میباشد. همچنین دارای اسیدهای آمینه ضروری، منبعی خوب از کربوهیدراتها و انرژی است.
این محصول شامل املاح معدنی مورد نیاز بدن، زمان ماندگاری بالا و امکان مصرف به عنوان میان وعده یا غذای اصلی است. همچنین شامل ویتامینهای گروه B میباشد که به رشد کودکان کمک کرده و فاقد رنگهای مصنوعی و نگهدارندهها است.
4. بیسکویت جنگل مادر
این بیسکویت به شکلهای کودکانه طراحی شده و عضوی از خانواده بیسکویتهای مادر است. به خاطر نحوه پخت خاصش، هضم آن برای بدن آسان میباشد و به طور کلی برای تمامی سنین مناسب است. این بیسکویت هم برای معدههای حساس خوب است و از رفلاکس جلوگیری میکند.
ویژگی های بیسکویت مادر جنگلی:
این بیسکویت نیز شامل پروتئینهایی از منابع گیاهی و حیوانی است و دارای روغن مناسبی بدون چربی ترانس میباشد. همچنین دارای اسیدهای آمینه ضروری، منبعی خوب از کربوهیدراتها و انرژی است.
این محصول شامل املاح معدنی مورد نیاز بدن، زمان ماندگاری بالا و امکان مصرف به عنوان میان وعده یا غذای اصلی است. همچنین دارای ویتامینهای گروه B است که به رشد کودک کمک کرده و فاقد رنگهای مصنوعی و مواد نگهدارنده میباشد.
5. بیسکویت مادر ممتاز
این بیسکویت بهدلایل خاصی که در نحوه پخت آن وجود دارد، به راحتی هضم میشود و برای همه افراد در تمامی سنین مناسب است. همچنین این محصول برای افرادی که معده حساسی دارند بسیار مفید است و میتواند از رفلاکس جلوگیری کند.
ویژگیهای بیسکویت مادر ممتاز:
این بیسکویت، دارای پروتئینهایی است که هم از منابع گیاهی و هم از منابع حیوانی به دست آمدهاند. روغن به کار رفته در آن، سالم و بدون اسید چرب ترانس است. همچنین این بیسکویت شامل اسیدهای آمینه ضروری است که بدن به آنها نیاز دارد و منبع مناسبی از کربوهیدراتهاست که انرژی بدن را تأمین میکند.
این بیسکویت حاوی املاح ضروری و ویتامینهای گروه B است که برای رشد و توسعه کودک بسیار مفیدند. زمان ماندگاری این بیسکویت بالا بوده و میتوان از آن بهعنوان میانوعده یا غذای اصلی استفاده کرد. جالب است که این محصول فاقد رنگهای مصنوعی و نگهدارندههاست.
بیشتر بخوانید: