همه چیز در مورد حساسیت به گردو (2 نکته مهم)

“`html
حساسیت به گردو چیست و از آن چه می دانید؟
حساسیت به گردو نوعی آلرژی نسبت به مغز یا آجیل درختی است. این نوع آلرژی بیشتر در کودکان دیده میشود. افرادی که به گردو حساسیت دارند ممکن است به سایر مغزها نیز آلرژی داشته باشند یا نداشته باشند. مانند بقیه آلرژیهای غذایی، این حساسیت نیز به خاطر یک سیستم ایمنی بسیار حساس بوجود میآید. بیشتر افراد عموماً از دوران کودکی به این مشکل دچار میشوند. اما ممکن است در بزرگسالی نیز به این حساسیت مبتلا شوند.
گردو یک مغز بسیار مغذی و مفید است. هر ۳۰ گرم گردو حدود ۱۲۳ کالری دارد. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و خواص درمانی فراوانی دارد. آلرژی به گردو معمولاً با مصرف زیاد آن همراه است. برخی افراد ممکن است واکنشهای جزئی نشان دهند، در حالی که برای برخی دیگر، حساسیت به گردو میتواند یک مشکل دائمی باشد. بنابراین بسیار مهم است اگر بعد از خوردن گردو حس ناخوشایندی دارید، فوراً آن را قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.
گردو یکی از مواد آلرژیزا محسوب میشود و حاوی آنتیبادیهایی است که باعث تحریک سلولهای سفید خون میشود و تولید مادهای به نام هیستامین را افزایش میدهد. هیستامین میتواند موجب بروز علائم آلرژیک مانند تهوع، درد شکم و اسهال شود. گردو برای زنان باردار و شیرده خطرناک است. اگر باردار هستید یا در حال شیردهی هستید، به خاطر جلوگیری از عوارض، باید از خوردن گردو پرهیز کنید.
علائم و نشانههای حساسیت به گردو
هم بزرگسالان و هم کودکان ممکن است به گردو حساسیت داشته باشند، اما این آلرژی بیشتر در کودکان شایع است. علائم واکنش آلرژیک میتواند از خفیف تا شدید باشد. به طور کلی، علائم زیر ممکن است بلافاصله یا چند ساعت پس از مصرف گردو ظاهر شود:
- خارش و کهیر
- تورم غیرمعمول در دهان، زبان یا لب
- آبریزش از چشمها
- آبریزش بینی و عطسه
- سرفه
- احتقان بینی
- تنگی نفس
- خس خس سینه
- درد یا گرفتگی شکم
- تهوع و استفراغ
- سوء هاضمه و اسهال
- تند شدن ضربان قلب
- سرگیجه یا سبکی سر
- از دست دادن هوشیاری
میان این علائم، تنگی نفس، تورم گلو، زبان، لبها و دهان، سرگیجه و از دست دادن هوشیاری بسیار جدی هستند. این علائم میتوانند به دلیل یک واکنش آلرژیک شدید به گردو که به آن آنافیلاکسی گفته میشود، ایجاد شوند. آنافیلاکسی یک وضعیت خطرناک است که میتواند به شوک منجر شود. همچنین، افرادی که به آسم مبتلا هستند ممکن است دچار حملات آسم به خاطر حساسیت به گردو شوند.
علل ایجاد حساسیت به گردو
همانطور که گفته شد، آلرژیهای غذایی و محیطی به یک سیستم ایمنی حساس بستگی دارند. در مورد آلرژی غذایی، سیستم ایمنی به اشتباه ماده غذایی یا جزء خاصی از آن را به عنوان یک ماده خارجی خطرناک تشخیص داده و برای نابود کردن آن، شروع به تولید آنتیهایبدی و مواد شیمیایی مانند هیستامین میکند.
“`
هیستامین عمدتاً مسئول بروز نشانهها و علائم خاصی از یک واکنش آلرژیک است. وقتی کسی به مغزهای درختی آلرژی دارد، سیستم ایمنی بدن او به پروتئینهای موجود در این مغزها واکنش نشان میدهد. اگر در خانواده شما سابقه آلرژیها، به ویژه آلرژیهای غذایی وجود داشته باشد، احتمال اینکه به گردو حساسیت پیدا کنید بیشتر است.
پیشگیری از ابتلا به حساسیت به گردو
بهترین راه برای جلوگیری از آلرژی غذایی، کنار گذاشتن آن ماده غذایی است. برای این کار، بعد از آزمایش و شناسایی دقیق غذایی که باعث واکنش آلرژیک میشود، باید با مشورت پزشک متخصص آن را از رژیم غذایی حذف یا مقدار مصرف آن را کنترل کنیم.
تشخیص و درمان بیماری حساسیت به گردو
حساسیت به گردو معمولاً با آزمایش خون یا آزمایش خراش پوست تشخیص داده میشود. برای جلوگیری از این آلرژی، باید از خوردن گردو و هر نوع ماده غذایی یا محصولی که حاوی گردو باشد پرهیز کرد. در مورد درمان، اگر واکنش آلرژیک باعث خارش، کهیر یا رینیت آلرژیک شود، میتوان از آنتیهیستامینها استفاده کرد. اما این داروها نمیتوانند علائم آسم را تسکین دهند. برای درمان آسم، پزشکان معمولاً داروهای گشاد کننده برونش تجویز میکنند. برای واکنشهای آلرژیک شدید یا آنافیلاکسی، تزریق آدرنالین ضروری است.
برای کنترل و جلوگیری از این آلرژی، باید از مصرف هر نوع ماده غذایی یا محصولی که حاوی گردو است دوری کرد. بسیاری از افرادی که به گردو حساسیت دارند ممکن است به دیگر مغزهای درختی مثل بادام، کاشو و پیکان هم حساسیت داشته باشند. نشانهها و علائم این آلرژی میتواند گاهی خفیف باشد، اما نباید به راحتی از کنار آن گذشت. حتی اگر علائم خفیف باشد، باید با کمک پزشک به درستی بررسی شوند تا از بروز عوارض جدی جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید:
گردآوری توسط بخش سلامت
مجله رضیم