همه چیز در مورد قهوه ترک

تهیه قهوه ترک و نکاتی برای بهتر شدن + تصاویر
قهوهٔ ترک (Türk kahvesi) یک روش برای سرو قهوه است. دانههای قهوه که برشته شده و سپس کاملاً پودر شدهاند، در یک قهوهجوش به نام جذوه جوشانده و در فنجان سرو میشوند. پودر قهوه ممکن است در ته فنجان تهنشین شود و برای طعمدار کردن آن از شکر استفاده میشود. این نوع سرو قهوه در خاورمیانه، شمال آفریقا، قفقاز و بالکان مشاهده میشود.
با ادامه این مطلب از رضیم همراه باشید تا درباره قهوه و نحوه سرو آن بیشتر یاد بگیرید.
قهوه ترک
آماده کردن قهوه یکی از چیزهایی است که بسیاری از افراد دوست دارند یاد بگیرند. خیلیها نمیدانند که چطور قهوه را به درستی دم کنند. برای درست کردن قهوه ترک، باید از پودر دانههای قهوه تازه برشته شده استفاده کنید. میتوانید دانههای قهوه را در هاون بکوبید یا با آسیاب پودر کنید. همچنین برای بهتر شدن تجربه تهیه قهوه، میتوانید از قهوهجوش مخصوص استفاده کنید.
این نوع قهوه عموماً به نام قهوه ترک شناخته میشود و روش تهیه آن در کل خاورمیانه به یک شکل انجام میشود. به همین دلیل به آن قهوه خاورمیانه نیز گفته میشود. در یونان به خاطر حمله ترکیه به قبرس در سال 1974، نام آن را به قهوه یونانی تغییر دادند، ولی در واقع همان قهوه ترک است که فقط نامش متفاوت است.
مواد لازم برای درست کردن قهوه ترک
- دانههای قهوه
- آب (اگر مایل باشید میتوانید از شیر به جای آن استفاده کنید)
- شکر
- عطر و طعمدهندههای مورد نیاز
برای تهیه قهوه ترک، بهتر است دانههای قهوهای که انتخاب میکنید، شامل موکا، جاوا و دانههای وینی برشته شده باشد. همچنین دانههای عربی که چربی کمتری دارند نیز گزینههای مناسبی هستند.
دم کردن قهوه
ابتدا دانههای قهوه را خوب آسیاب کنید. پودر قهوه باید یکنواخت و خوب آسیاب شده باشد. میتوانید از پودر قهوه آماده نیز استفاده کنید، اما ممکن است تازگی آن کمتر باشد. یک قاشق چایخوری سرپر (حدود ۵ گرم) برای هر فنجان در قهوهجوش (Cezve) بریزید. قهوهجوش ظرف مخصوصی است که قسمت پایین آن پهن و بالا باریک است و دستهای بلند دارد. به میزان دلخواه شکر اضافه کنید و به ازای هر فنجان، همان مقدار آب سرد در قهوهجوش بریزید. اگر میخواهید عطر و طعم بهتری به قهوه بدهید، میتوانید به آن مواد زیر را اضافه کنید:
نصف قاشق چایخوری دانه هل خرد شده یا یک هشتم قاشق چایخوری هل به همراه دارچین، جوز و میخک. این مخلوط را با یک چنگال یا قاشق کوچک – بهصورت هم زدن تخممرغ – خوب هم بزنید. چنگال بهتر از قاشق پودر قهوه و آب را با هم مخلوط میکند. قهوهجوش را روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی به جوش بیاید. در این مدت قهوهجوش را هم نزنید. هرچه حرارت کمتر باشد، قهوه طعم بهتری میگیرد. قهوهجوش را تنها بگذارید و به آن دست نزنید.
شما میبینید که قهوه شروع به کف کردن میکند. هنگامی که کف به بالای قهوهجوش رسید، آن را با قاشق داخل فنجان بریزید. وقتی قهوه شروع به جوشیدن کرد و کف به دهانه قهوهجوش رسید، قهوهجوش را از روی حرارت بردارید و وقتی قهوه کمی از حالت جوش درآمد، آن را داخل فنجان مخصوص قهوه ترک بریزید. فنجانهای مخصوص قهوه ترک کوچکتر از فنجانهای معمولی هستند.
اگر فنجان مخصوص قهوه ترک ندارید، میتوانید از یک فنجان کوچک معمولی استفاده کنید. اگر قهوه شما خیلی کف کرده، میتوانید کف آن را با قاشق بردارید. سپس قهوهجوش را دوباره روی اجاق قرار دهید و همین کار را برای فنجان بعدی تکرار کنید. برای اینکه کف قهوه خراب نشود، بهتر است قهوه را از کنارههای فنجان داخل آن بریزید نه از وسط. کف قهوه که در برخی کشورهای اروپایی به آن crema میگویند، شبیه کف شیر است اما در حقیقت داخل آن شیر نیست. همچنین میتوانید یک لیوان آب سرد کنار قهوه سرو کنید.
نوشیدن آب قبل از قهوه کمک میکند تا دهان شما تازه شود و بتوانید طعم قهوه را بهتر احساس کنید. حتماً دور فنجان را تمیز کنید. ریختن قهوه روی لبه فنجان یا زیر نعلبکی کار خوبی نیست. میتوانید یک تکه راحتالحلقوم -یک نوع آبنبات که روی آن پودر شکر ریخته شده- کنار قهوه سرو کنید تا بعد از نوشیدن قهوه دهان شما شیرین شود. قهوه ترک را به آرامی بنوشید و حداقل یک دقیقه قبل از برداشتن فنجان کوچک و نوشیدن قهوه صبر کنید.
اگر سوال یا نکتهای درباره قهوه ترک دارید، لطفاً آن را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
——————————————————————————————
مجله اینترنتی رضیم
مرجان امینی